Thursday, June 27, 2013

JUNE

selagi bulan june tak abis, aku akan rasa sepanjang hari bulan june adalah birthday aku...hahaha...walaupun tak de bday celebration, tp aku happy sbb aku masih dikurniakan badan yg sihat, keluarga yg bahagia, suami yg baik, anak yg comel. senang kata, masih boleh menikmati semua nikmat Allah...thanks Allah...ni la hadiah paling berharga utk aku. syukur dengan apa yg ada. walaupun angan2 yg tinggi melangut tu tetap ada, tp tetap bersyukur pada Allah...

aku berdoa semoga aku dipanjangkan umur, di beri kesihatan yg baik utk menjaga keluarga aku. lately ni rasa tak sihat je. mungkin sbb pregnancy ni. malam2 susah sgt nak dpt tdo lena sbb kaki dah mula start cramp. sakit nye ya Allah.... sampai menangis tahan sakit. kadang2 tu bwk kereta pun kaki boleh cramp. tp kene kuat sbb nnt org kata mengada terlebih pulak kan... pinggang pun lately ni sakit sgt. rasa nak baring je. kalau boleh kat opis ni pun nak baring sambil buat keje. itu semua org pun nak kan...bukan ibu mengandung je...

sehingga berjumpa lagi JUNE...ok bye semua...

Tuesday, June 4, 2013

i'm pregnant

hello kawan2....i'm still alive and kicking....i am now 27 weeks pregnant... baby and mommy are doing fine. dah lama rasa nya tak update blog. bz and tak sempat nak update. cewahhhh macam la bz sgt. sebenarnya ada byk nak cerita tp semua nya cerita dah basi. aqeef dah nak masuk 3 years old. ckp byk, kene marah pun byk. kesian plak kat dia hari2 kene marah. tp manja tetap manja jugak. mak mana yg tak nak manjakan anak kan. selagi masih ada ni, dan selagi dia masih kecik. kang dia dah besar tak de dah nak manja2 ngan kite. nak plak dah ade girlfren nnt...waaaaaaaa jauh nye aku pikir...anak baru nak masuk 3 tahun la oiiii.... kamis ni nak jalan2 cari pasal di vietnam... it's my birthday.... jgn lupa wish saya happy birthday yer...hahaha...mari kita make a wish... alamak macam nak wish byk je...tak pe la wish je la dalam hati...semoga apa yg di wish kan tu dapat la... tak dapat real pun, dapat dalam mimpi pun jadi la....nampak gaya nye macam dlm mimpi je la... hoiiii jgn nak berangan lebih la... ok ni latest pic of us...masa picnic kat sungkai last week. nnt bila2 aku rajin, aku update lagi.... daaaaaa

Friday, August 17, 2012

SELAMAT HARI RAYA KAWAN KAWAN

saya masih bekerja hari ni...sgt syok bila dapat duit raya from dato' wahid. tp bila check m2u, income tax potong 30% kottttttttt.........tension giler....aku dah boleh beli satu henbeg hoiiii ngan duit income tax tu.....anyway, AlhamduLillah dengan rezeki yg ada. tgh2 buat keje, CEO pulak datang bg duit raya....yeay dapat duit raya lagi....hehehe....so ari ini semua org muka atak sinyiummmmm....

di kesempatan ini, aku nak wish selamat hari raya kepada semua. mohon maaf zahir dan batin. kalau ade terkasar bahasa, tergurau lebih....harap di maafkan...selamat pulang ke kampung dan selamat kembali....byeeee....i love uolssss....


Friday, July 20, 2012

helllooooooo....

first of all nak wish selamat berpuasa to all....hari ke hari nak update blog tp asyik bz je...bz kewwww??? bz wooooo ngan keje2 buruh... maklumla aku kan keje buruh...

aqeef now dah TWO years young....mcm biasa no big birthday celebration. cuma bawak dia mkn kat tgi fridays. masa brother2 tu nyanyi birthday song kat dia, terkejut dia. apahal diorg ni ramai2 serbu aku ni....jakun sikit la. and we were having fun. atok and maklong joing us for the dinner.

arinimasuk 10days aqeef's weaning off. so far so good. cuma ade la perangai pelik as if tdo pun dah lambat. pastu nak tdo ngan robot la, ngan lorry la, ngan aeroplane la, ngan glove moto daddy la...berpusing2 tdo. and ade 2-3 malam terjaga menangis2 nak t*t*k...no wayyyyy nakkk...once dah wean off, no turning back...

aku....mmg ade depression sikit sbb rasa sedih tak bg. perasan bercampur2...sampai sakit kepala teruk...hahaha...sakit kepala tu pikir lain tu...ahahha...pikir macam mana nak jd billionaire...hahaha...mmg la sakit kepala....

akhir kata, SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK to all my readers...*ade ke???*...anyway....mohon ampun dan maaf jika ade tersalah kata,tersilap bahasa...saya sayanggggg kawan2 sayaaaa.....



Monday, June 11, 2012

quick update

aku ade byk nak cerita...ok yg pertama...mak dah selamat pegi umrah...dah balik dah pun sabtu lepas. semalam dia berehat je kat rumah. penat kata nya...kaki bengkak sikit. lepas hantar mak g umrah selasa 29 may 2012, esok nya 30 may 2012, aku buat d&c. *sila google pada yg tak tahu*... 


welcome home mom!!!!
aku miss abortion...kandungan aku 9 weeks. aku stained yg sgt lama dekat 3 weeks. tak tahu la salah aku ke ape sbb masa awal2 tak pegi gynae. tp kire awal la jugak aku g gynae kan. aku ingat stained biasa. sbb masa pregnant kan aqeef, aku ade stained jugak masa 6 weeks. tp doctor ckp bukan salah sapa2, or salah makan ke ape....masa scan, mmg tak nampak heart beat ke apa. patut nye at 8 weeks, dah ada heart beat. so doctor pun explain la yg ada sarung je, janin nye tak de. so masa awal2 doctor exlplain relex lagi. bila langkah kuar je bilik doctor, aku terus nangis...waaaaaa sedih la... sbb mmg dah excited nak tambah lagi satu. tp pikir2 balik, ade hikmahnye... so lepas buat d&c, aku mc for 2 weeks...

before to the OT room
nak dijadikan cerita, kitorg mmg dah booking tioman awal2 lagi. so memandangkan keadaan aku ok, kitorg pegi jugak tioman on saturday. tioman aku rasa sgt crowded...mungkin sbb cuti sekolah. tp tak macam dulu la senang cerita. redang still the best. tioman nye trip ni adalah trip utk celebrate my birthday and aqeef's birthday. thanks daddy bwk mommy n aqeef jalan2...
smileeee
aqeef miminggggg...

aqeef & mommy
naik motor vrooommmm
smileeeee
naik kayak ke banggggg
pasangan paling romatik kat tioman....auwwwww....
salang
mana aku kisah
going to sleep...
6 June 2012, my 30th birthday. mak aiiiii dah 30 dah aku. rasa macam masih 21 tahun. sentiasa muda remaja...hahahaha....Alhamdulillah, i'm still alive and breathing...thank you Allah....at this age, i have my lovely husband, a lovely son, i lovely mother.... tepat jam 12am, tetiba hati ni rasa sebak sgt. rasa nak nangis semua ada. i have a great birthday celebration with my loves at tony roma's. thanks sooooo much hubby for the dinner and the lovely presentsssss..... amboi macam byk je present nye....hahahaha...byk la kalau lebih dari 1 kan???kannn???


thanks hubby....
happy 30th birthday to me!!!!! muka bertambah gelap sbb baru balik tioman... *dah mmg gelap bertambah gelap*
 10 June 2012, we celebrate aqeef birthday kat rumah my sister. excited maklong aqeef nak bake cake utk aqeef ... maklong bake red velvet cake for aqeef....kek sgt sedapppppp...aqeef malu2 kucing masa semua nyanyi happy birthday to you kat dia... hehehe... mohammad aqeef will turns 2 this 16 june 2012. may u be a good son my dear... mommy and daddy love you sooooooooo much...
red velvet cake by mak long....thanks so muchhh....

Thursday, April 19, 2012

zukhirman salim

takziah utk ko and family. even though arwah napi not my good fren, i feel the sadness of losing him. kiman, adik ko mmg seorg yg sgt kuat. kite tengok keadaan dia pun kite terpikir macam mana he has that strong heart and feeling. mak ko lagi la seorg yg sgt tabah. being at his side every minutes and seconds. apa2 pun ko kene tabah. semoga arwah tenang di sana....

"Wanting him is hard to forget, loving him is hard to regret, losing him is hard to accept, but even with all the hurt we've felt, letting go is the most painful yet."

hanafiah salim....semoga engkau tenang di sana. we love you soooo muchhhh....

Tuesday, March 20, 2012

nak jugak update

home button iphone rosak. nasib baik masih ada warranty. yappadaaaa...baru pakai 9 months.so skrg kene antar celcom balik sbb pegi machines diorg tak ambik kalau fon tu beli dari celcom. kene antar kat celcom balik. so lepas ni hubby akan pakai iphone tu. saya kembali kepada blackberry kesayangan. sila la add saya kembali ke bbm contact anda. hehehe...

aqeef now is 21months old. 3 months to go to 2 year old. he is big boy now. mommy and daddy love you so much darling. be good ok.


aqeef pow atok