Thursday, December 31, 2009

end of 2009 dengan rasa sakit hati dan menyampah....

aku????? mmg tgh menyampah gile skrg ni. ari ni aku kene standby. dah la malam new year. pastu bukan sepatut nye aku yg standby plak tu. aku ni mmg kambing kene tangkap aaaaa kira nye... scapegoat di dalam scapeboat.... cover org lain nye shit and ass. cam harrrrr jaddddd kan??? patut nye aku happy2 skrg ni bukan nye stress. tp aku mmg tgh marah giler. minggu ni cam keje sorg2 je. pastu dah la aku ni org baru, ade system yg aku tak de access dan tak pernah buat pun. alih2 aku dok kene marah ngn user sbb sape nak tgk request2 tu... ape kahhhhhhh???? aku ke yg bersalah.... mesti la tak kannn... tp ade ke diorg kisah.... aku??? lagi la tak kisah... ingat aku kisah ke????

isnin selasa lepas aku mc sbb aku tak sihat. dtg keje ari rabu tgk tiket berlambak2 tiket tak terusik sbb QM cotiiiii hujung tahun. pastu tak de proper handover. nak handover cam mana pun dah semua pun tak de. aku masuk opis, aku la yg nak kene tgk. aku????? buat bodoh jugakkkkkk... ingat aku nak buat ke semua tu. semua boleh buat tak kisah, aku pun buat la tak kisah jugak kan. dan skrg ni aku rase dah fed up keje cam ni. proses flow tak de. keje main belasah je. bukan aku tak suke keje sini, cuma proses tu tak betol. direction pun tak clear. itu yg buat aku bosan tu. keje dah mmg ok tp tu laaaaa... ade je yg tak kena... haishhhhh.... kene bukak bisnes sendiri la. sendiri jd boss, sendiri jd kuli, sendiri buat keje. mungkin cam tu tak sakit hati sgt kottt....

dah la malas nak cakap pasal keje ni. sian bebi aku. mesti tgh stress gak tgk mommy dia stress. anyway, bebi dah 15 weeks. last monday scan, bebi dah 14.7cm. bebi membesar dengan bagus. harap2 semua nye ok. bebi sihat dan sempurna. masa scan tu mmg bebi tak duduk diam. berenang2 macam2 gaya. cam tgk movie aku rase. macam2 kuak dia buat. kicking, waving... dan bebi sgt comel. indah nye ciptaan yg MAHA ESA.... sungguh touching aku. doctor amik semua ukuran dia. masa nak pause, nak print gmbr scan tu, mmg susah sbb dia tak duduk diam.

skrg plak tgk sibuk ulang alik klang sbb sibuk jaga kiosk mini donuts. ni hasil usaha adik beradik azlan. bravo to azlan, alin, abg irzan, abicam, kak ju, abayi, abiyan and kak su kuasa dua.share2 modal bukak satu kiosk kat giant bukit tinggi klang. baru seminggu bukak, nampaknya sambutan menggalak kan. harap2 nye berterusan la. jemput la kawan2 ke giant bukit tinggi klang beli mini donuts. yummy yummy delicious... kepada sape nak buat party anak2 nye birthday ke, party tupperware ke, boleh la order mini donuts ngan aku. aku boleh supply kat party2 korg tu. Insya ALLAH.... gmbr kedai mini donuts ni leh tgk kat facebook aku yer. malas nak upload kat sini sbb internet opis ni lembab.

ermmm... takde ape nak tulis lagi. nak wish korg2 semua happy new year 2010. harap tahun 2010 lebih bermakna. kepada :

1) lin
2) fila
3) fathiyah
4) ida rahayu
5) niza
6) kak ummi
7) rina

SELAMAT MELAHIRKAN BABY 2010.... best nye anak2 kite sebaya la nnt... leh masuk sekolah sama2... lin, harap u tak terberanak ari ni...

ni last entry untuk 2009... harap 2010 lebih baik dr tahun ni. wish my hubby dapat mencapai cita2 dia nak jd lecturer... harap u dapat buat master tahun depan. ammminnnnn.... yeeeehhhaaaaa.... nnt bila nak sambung Phd, u buat la kat oversea ek bie... i nak main snowwwww... ahaksssss.... berangan itu bagussss untuk kesihatan.

daaaaaaa....

Thursday, December 17, 2009

sbb tu la mak suruh pi sekolah.... belajor bahasa inggeris...

aku terjumpa gmbr ni... sian kan kat mamat ni... ntah dia tahu ke tak maksud baju yg dia pakai tu. mesti masa sekolah dulu suke ponteng kelas bahasa inggeris. tp kelas agama masuk plak. mesti sbb ustaz dia garang... hua hua hua...



tak sihat...


minggu ni minggu tak sihat sedunia. isnin selasa mingrain. rabu demam, batuk, selsema. ari ni pun masih batuk dan selsema. demam tak sgt dah. tp kepala berat gile. badan tak larat betol.


waaaaaaaa..... nak balikkkkk....

Friday, December 4, 2009

aku di maybank atau......

sebenarnye..... aku tak tahan ngan satu minah "kelly" ni. mmg la tak salah nak cakap dalam fon kat opis ni. tp suara dia sgt kuat sampai aku boleh tahu semua cite2 dia. tp kalau dia cakap bahasa dia mmg la aku tak paham, tp aku rase lagi 3-4 bulan aku dok sini, maybe dah boleh paham kot sbb ari2 dengar dia cakap. cakap sgt kuat okayyyyy.... dan aku ni duduk macam 5 meter je kot jauh dr dia... sungguh merimas kan...
dr awal aku masuk, yg aku dengar pasal dia nak renovate umah. sampai skrg dia akan call contractor yg buat umah dia tu ari2 without failed. ari2 call mesti marah... kenapa lambat, kenapa barang sampai lain, saya mau lain, kenapa, kenapa, kenapa..... aaaaarrrrgggghhhhh.... cuma sabtu ahad je la aku tak tau dia call ke tak? aku rase sabtu ahad, dia mmg pegi buat sekali kot join contractor tu.

aku sampai tahu bila dia pasang aircond, dia beli tiles kaler ape, tiles dia beli tu cukup ke tak, pintu kenapa kaler putih, kaler kuning tak de ke, handle tu kenapa macam itu, bukan macam ini, lantai macam mana nak buat. senang cite, kalau suruh aku lukis layout umah dia pun, aku dah boleh lukis la....
kesimpulan nye... aku terasa macam aku ni kat dalam developers kampeni je, bukan lagi dia maybank.... dannnnn.... dia cakap lagiiii..... can she just stop talking..... uurrrrgggghhhh.....
muke aku cam ni la lebih kurang skrg ni...


lagi 5 minit nak balik.... ye haaaaa.... 2 ari aku akan aman, tak dengar lagi pasal salah anta pintu... "saya mau kuninggggg.... kenapa bawak putihhh?????" (cuba cakap dalam nada kelly sikit, sambil kepala goyang)

Thursday, December 3, 2009

lain kaliiii.....

jgn cite pasal hantu kat basement.... alkisah nye, aku ngan neilly tertinggal pass keje kitorg dalam kete dia masa pegi lunch td. so turun la kitorg td g basement nak amik tag tu. lepas tu jalan plak nak g lif sebelah satu lagi sbb neilly nak bayor duit monthly parking dia. tgh jalan tu, kitorg 2 org je. tetibaaaaaaa...... pooommmm..... bunyi enjin pun bukan, bunyi org tutup pintu pun bukan... dah kitorg pun lariiiiiiiiiiiiiiii......... neilly tercucuk kunci kete dia kat tangan aku.... dan terluka la sikit.... kelakar weyyyyy.... muke kitorg buruk giler kot masa lariiii tu... dah la dengan baju kurung.... bodohhhh.....



kepada neilly .... please tolong jgn cite lagi pasal hantu kat basement ekkk.... kalau ade cctv td, confirm brother yg jaga parking tu nampak kite lari sambil jerit2 kannn.... malu nyeeee!!!!!!

muka lama tukar baru.....

rabeatul husna..... aku dah tukar background ni... harap ko suke... hijau plak tu. sedap mata memandang.... thanks to suamiku yg tolong copy kan script html ni. sbb aku kat opis ni tak leh nak copy code html tu. bongssssss.....
:))

Tuesday, December 1, 2009

azlan turns 28....

29 november 2009, azlan turns 28.. takde ape pun yg aku buat. cuma kitorg kuar dating. makan2 dan balik umah. tdo dengan jaya nye. anyway.... happy birthday my love... semoga u berjaya dan murah rezeki. dan juga bertambah berat badan... ni je yg mampu sayang kasi.... owh lupe plak... ade satu lagi hadiah dalam perut sayang ni.... hua hua hua....
I LOVE U SOOOOOO MUCHHH!!!!

annual dinner





*gmbr kurang memuaskan... almaklum laaaaaa tak de dslr...

airiel bday + delicious


mell, lin,aku, ana




airiel turns two

Thursday, November 26, 2009

annual dinner - grease theme

i was having fun yesterday. etiqa buat annual dinner kat kl convention center. so semalam semua boleh balik kul 4ptg untuk set rambut, make up, pakai lawa2 untuk pegi dinner tu. aku pun dengan pantas pukul 4 tepat, aku chow. siap balik umah tdo dulu. pukul 6 lebih azlan anto pegi klcc. sampai sana pun dah pukul 7 lebih. janji dengan merisa and aisiah. merisa comel gile ngan baju kotak2 dia. aisiah ngan dress pendek hitam kembang2 gitu. meriah....

kitorg jalan sama2 masuk ke convention center tu. wow weeeee.... meriah betol ngan org2 etiqa yg pakai ala2 50s... sporting abis. caya laaaaa.... ngan skirt kembang2, polka dot nye baju, ngan skaf polka dot nye, ngan glasses besor2... yg laki plak ramai yg nak jadi elvis malam td. ngan jaket kulit nye, ngan rambut palsu nye... yg pakai rambut palsu cam samy vellu pun ade jugakkk... ammmaaaakkkkk....

makan biasa saje. aku tak de la rase sedap sgt pun. makan western. tp bukan nye steak ke ape. mushroom sup, roti, ikan grill sorg sepotong, ayam grill, spageti ngan ape ek... dah lupe. tp makan free, bedal saje laaa... tak yah byk cite...

persembahan plak... first2 ade etiqa idol. yg sedap aku rase mmg sorg je. nama dia wan faizal ke wan faizul ntah. suara sebijik faizal tahir... aku rase kalau faizal tahir tak leh nyanyi nnt final muzik2, boleh panggil brother ni nyanyi. pastu ade sorg ni pompuan perasan. nyanyi lagi aku stacy ngan muke konfiden abis konon cam sedap sgt. tp hampehhh.... hanif (bf si neilly) nyanyi lagi aizat. hanya kau yg mampu. masuk hancus sikit sbb lari tune. hahahaha... tp bila dah tgh2 tu feel sudah mari. nyanyi dengan begitu hebat sekali. ade 2 lagi tak ingat nyanyi lagu ape sbb biasa2 saje. yg pasti nye bro faizal tahir tu yg menang... mmg dia patut menang pun aku rase...

lepas etiqa idol, ade live band. ade man kidal, yg lain tak ingat. tp penyanyi nye ramli sirap... eh ramli sarip. mmg otai la kan. suara legend abis. masa dia nyanyi lagu teratai ngan kamalia tu mmg best giler aaaa... ade 9 lagu semua dia nyanyi tp yg lain tu aku tak tau tajuk ape.

the best part is lucky draw... ade 20 lucky draw. ade oven, peti ais, washing machine, air cond, home theater, tv plama 32", tv plasma 42".. ape lagi ek... tp yg paling best, percutian ke disneylang hongkong for 2, semua di tanggung ngan percutian ke gold coast australia for 2 jugak semua di tanggung.... unfortunately...... aku tak menang ape2 pun seperti yg di nyatakan di atas... sungguh tak lucky... kalau tak boleh nyanyi lagi britney spears, she's so lucky, she's a star....

owh yer, ade gak award untuk best dress male, female and group. malang nye, aku tak menang jugak sbb aku mmg la tak cun... hua hua hua....

dinner abis pukul 11. azlan kuar umah kul 11. so aku kene tunggu dia 40 minit di klcc tu sorg2. sbb kawan2 aku semua dah balik. tp jumpa gak neilly last sekali. sempat la ambik gmbr ngan dia. sungguh over kawan aku sorg tu ngan dress merah menyala owh jantungku.... pastu ngan rambut palsu nye... meriah betol. gmbr nnt la upload... byk betol gmbr2 terakru nak upload nnt. tgk la kalau free malam ni aku upload.

sekian itu saje cerita semalam... daaaaaaaa......

Monday, November 23, 2009

happy...

jumaat mggu lepas 20/11 aku cuti sbb aku nak pegi check up. azlan pun cuti sbb nak teman aku pegi check up. scan aritu dah nampak kepala, bontot, kaki n tangan bebi. baru 20.4mm. cute gile. heart beat pun nampak. aku tak nampak... azlan yg nampak. harap2 semua nye sihat... due date nye 25 june 2010. june babies rock!!!!!

sabtu 21/11, airiel turns 2... kak an buat makan2 family2 saje. tahun ni kek kak pina buat. fuyoooo hebat. siap ngan cream bagai. sudah maju. nnt anak aku katenye dah boleh buat 2 tingkat... hahahaha...

lepas tu terus g lepak ngan mel, lin and ana kat delicious bangsar village. aku ngan azlan tak makan pun sbb dah makan kenyang kat rumah kak an. lepak dan borak macam dah 4 tahun tak jumpa bak kata arif... gossip itu penting... perut lin pun dah besar. dah 8 bulan. lin sgt comel sbb nampak berisi sikit. ana, macam makin kurus je. dia baru baik demam teruk. sian dia... tp ana mmg sentiasa comel. kecik jeee... mel maintain. last time lepak haikal masih belum bekerja. tp sabtu lepas haikal seorg pilot yg berjaya... comel je tgk mel n haikal... cepat la kawen wey... owh yer.... thanks to en arif belanja kitorg. walaupun aku minum warm water saje.... semoga ana and arif murah rezeki. arif bertambah2 bisnes. lain kali boleh belanja lagi... yeeeehaaaaa.....

ahad 22/11, tdo sepanjang hari. malam pegi makan kuey teow and tandori kat subang ngan abg irzan and kak lin. thanks abg irzan. kitorg makan free lagi...

gmbr nnt la upload.

Thursday, November 19, 2009

...

nak cite ape pun tak tahu sebenarnye. dah lama tak update blog ni. tak de mende menarik nak cite pun. yg pasti nye aku malas gilossssss...

dan aku telah buat keje gile dengan membeli ini :

dan aku telah CLAIM dengan encik azlan mende ni. encik azlan cakap OK. birthday present untuk tahun depan. tp bil tepon nye bayar sendiri. ermmm.... hadiah tahun depan dah dapat sekarang. sampai je tahun depan dah basi sikit la bieee.... boleh mintak hadiah lain tak tahun depan.... :)) anyway.... thanks my dear....

itu saje la... bubye...

kepada melissa esme.... "weyyyyy i dah dapat black berrgghhiiii weyyy"... hahahahaha.....

Monday, November 9, 2009

hoben jang hoben!!!

aku suke sgt n9 menang lawan kelantan ari tu. sbb laki aku org rembau:)) mesti la aku sokong n9 kan. no way to kelantan... aku kat rembau ari yg piala malaysia tu. satu umah sah sah la sokong n9. tp aku menyampah gile ngan penyokong kelantan yg macam berok... baling2 botol, baling2 mercun. masa n9 buat free kick, macam2 diorg baling. sakit hati betol aku tgk. bila kelantan buat free kick, tak de plak penyokong n9 baling pape... ternyata penyokong kelantan ni tak sekolah, tak de kesedaran sivik... BODOH... mmg bagus n9 menang malam tu.
masa n9 masuk gol ke-3, ramai dah org2 kelantan yg blah dr stadium. kelakar giler. tp masa tu ade 30 minit lagi game. siap bakar2 kerusi ngan banner yg diorg bawak. tak ke bangang. dah kalah tu terima je la kenyataan. adatla pertandingan mesti ade kalah menang. diorg ni fanatik betol. itu kalau kalah macam gitu ghope nye, kalau menang, tak tahu la ape plak jadi nye...
congrats negeri sembilan!!!. den dah raso dah n9 monang bosar malam tu... hehehehe... (buruk plak bunyi nye org perak nak ckp nogori)...

Thursday, November 5, 2009

urrrggghhhhh...

rimas... lemas... tak selesa...
nak balik rumahhhh....

Tuesday, November 3, 2009

dah masuk november....

pejam celik pejam celik dah masuk november.... dah hujung 2009 dah pun. dah 5 bulan lebih jugak aku kawen. and gud news is.... aku sudah 6 minggu pregnant... rase penat gile. tdo adalah hobi aku skrg ni... bukan nye sleeping beauty, dah sleeping ugly dah jd nye... malas nye tak tahu nak cakap cam mana. balik keje je, lepas semayang terus tdo sampai esok pagi. dah tdo lama pun still malas nak bgn pagi g keje. makan plak.... selera mmg menyelerakan... makan byk plak tu. dan badan pun dah rase cam gemksss sikit... yer sikit... skrg plak dah mula rase nak muntsss... dan loya... bau2 makanan dah tak leh sgt. nak turun g beli makanan kat bawah opis pun rase susah hati sbb takot ngan bau2 tu. ok... stop!! tak nak cakap laaaa.... tgh tulis ni pun aku leh rase loya... :(

yes.... i'm mommy-to-be

macam mana aku tahu aku pregnant???... owhhh macam ni, 3 minggu yg lepas, aku rase sakit pinggang. pastu perut aku rase cam cramped. rase cam nak period, tp tak period. satu hari tu, balik keje dah pucat2 dah. azlan terus bawak g klinik. masa kat klinik, aku masuk jumpa doctor and bgtau la masalah aku ni. doctor pun suruh g ambik air kencing. check2 tgk ade 2 line... now i know what's that 2 line mean... hahaha.... bila doctor bgtau, aku cam tersengeh je... pastu doctor pun explain la bla bla bla bla.... bila kuar je, azlan pandang aku, and tanya kenapa? tp sbb aku ni mmg tak leh cover... dia pun tersengeh2 jugak... macam dah tahu je... iskkkk tak suprise langsung... kuar je dr klinik, aku pun tunjuk la pregnancy test yg doctor bg tu... and azlan was sooooo happy sampai all the way drive balik umah dia tersengeh2 dan tersipu2 malu.... auuuwwww.... haaaa.... cam tu la cite nye....

so tahun depan aku and azlan akan bergelar mommy and daddy... expected JUN/JULY 2010. harap2 semua nye ok... and harap bebi sihat dan sempurna... aminnnn....

ok i'm off now... nak sambung keje yg byk ni... bosan betol....

Monday, October 26, 2009

panas

selalu ekon kat opis ni sejuk namampos... ari ni tak rase ekon plak. ketiak dah mulai berpeluh2... hampeh....
~~~~~~~~
to farra and harith.... CONGRATULATION on ur wedding. farra... u look sooo damnnn sweet yesterday... semoga ko berbahagia hingga ke akhir hayat... love u farra....

Tuesday, October 20, 2009

HAPPY!!!!

first off all, aku nak bgtau, aku sangat HAPPY skrg ni.... :)) sambil tersengeh2...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sabtu lepas aku ngan kawan uitm shah alam g picnic kat taman tasik perdana. aku bawak egg sandwich and steam prune cake. am bawak bihun goreng. fila bawak nugget and soya drinks. denso bawak karipap. kiman bawak air mineral. lan mantap bawak keropok. byk nye makanan... janji pukul 7.30am. thumbs up to denso yg mmg sampai tepat pada masanye. organizer sampai lambat. ape punya organizer daaaaa.... cameraman yg konon nye profesional pun tak punctual. sampai lambat jugak kul 9. fila di maaf kan sbb dia ade bebi... :))

kitorg bergambar sakan kat sana. siap kawan2 yg nak konvo bawak jubah sekali. aku, azlan and lan mantap tumpang sekaki sbb ari tu kitorg grad takde pun bergambar sgt sbb bosan tak de geng. anyway.... CONGRATULATION TO AMZARI (congrats to fathiyah also), KIMAN, DENSO, FILA, OTAI, MIN, KAK UMMI and kawan2 lain yg konvo semalam.

ni gambar2 kitorg masa kat lake garden sabtu lepas. lan mantap did a good job. gambar2 ko ambik mmg lawa. thanks beb.

memory masa kat uitm shah alam tak dapat di lupakan. thanks to u all guys... korg mmg superb. aku akan rindu korg2 semua.

MOHD AZLAN HASIM... dia bawak satria hitam plate JFN 5045. dia suke pakai snikers NIKE kaler merah. kadang2 dia dtg kelas naik scooter. dia sgt comel. dulu teman tp mesra dalam kelas. and now he is my MAN.... i love him sooo much... eh eh over plak... azlan ni jahat jugak dalam kelas. suke betah ngan lecturer sampai lecturer mmg kenal dia. mula2 kenal dia aku rase dia byk cakap dalam kelas. kalau dia tak paham, mmg lemau la lecturer tu kene soal ngan dia... hehehe.... he is sooooo cutee..... (jgn marah yer daddy cool)...
AMZARI RAMLI... aku akan rindu "PMS" ko setiap kali nak exam. ngan ubat kuat ko tu... tp ko mmg pandai la am... tu tak leh nak pertikai kan lagi.... anak ko nnt sure pandai cam ko jugak. tp ko kene ajar dia jgn "PMS" bila nak exam ok... sian kawan2 dia nnt...
AZLAN KHAIRUDDIN... dia suke sgt pakai tshirt MH... dan dia yg gelarkan diri dia "MANTAP HABIS". sbb tu la lekat nama lan mantap. dia ni pun gile gak kepala hotak dia. dia pernah buat shuffle dalam kelas masa kitorg study dulu nak exam. sungguh kelakar ngan perut dia melantun2....
ZUKHIRMAN SALIM... aku akan rindu suara ko sbb ko selalu melalak masa kite study dulu. lagu2 ko mmg tak leh blah nye lagu... and ko selalu merajuk balik umah study sorg2 bila ko rase org lain dah byk tahu dr ko... ko mmg comellll....
UMMI SURAYA ... masa mula2 masuk dulu, budak2 ni panggil dia mama bosan. kak ummi mmg lazer sikit mulut dia, tp hati dia baik. dia selalu belanja kitorg makan bila nak dekat final exam. nasi lemak masa kelas BEL dulu mmg sedap la kak ummi. nnt belanja lagi ok... i will miss u, kak ummi....
NOOR NAZMIN... min ni antisocial sikit... setiap kali kitorg lepak, mesti dia tak kan joinn :P tp min ni pun baik jugak. suke tolong org.
SAIFUL AZHAN HASHIM... dulu masa mula2 kelas, epul ni keje kat DENSO. baju dia, beg dia, pen dia semua DENSO... sbb tu la nama jd DENSO...dia ni cam jahat2 sikit. tp denso sgt selamber org nye. sentiasa happy. susah nak tgk dia bad mood.
KHAIRUL FAIZAL RAMLI... dia sgt comelll... kitorg panggil dia OTAI... sbb dia mmg OTAI... dia ni org kuat PKR... ketua pemuda PKR. kerajaan ni semua tak betol bg dia... dia suke betah pasal isu2 kerajaan ni. knowledge dia mmg power. boleh jd wakil rakyat satu hari nnt... tp sorry otai... the goverment still get my vote... 1MALAYSIA.... hehehehe....
NORFADHILAH MASWAN... juga dikenali sebagai FILA. mula2 tak kenal sgt ngan dia ni. tp dah nak last2 sem, jd geng plak. she is sooo cute and peramah. tulisan dia sgt cantik dan comel. and she is outspoken too...
I MISS U ALL GUYSSS!!!!!....








Monday, October 19, 2009

GOTCHA!!!!

pagi td dalam kete nak dtg opis aku dengar ade satu minah ni kene gotcha call. aku rase cam aku kenal je suara minah yg kene gotcha call tu. last sekali aku dengan nama melissa.... yesssss MELISSA.... owh melllll..... u kene prank call.... tp u sangat cool beb. nnt i teman u g singapore ek... kite ambik karam singh walia ... eh karpal singh jd lawyer u ok.... hahahaha....

mel.... GOTCHA!!!!

:))

Monday, October 5, 2009

finally... azlan letting go his JFN

finally.... kitorg lepas kan JFN forever and ever taking back my kelisa sbb amir tak nak pakai lagi kelisa tu. so now, we have rondo bukan condo yer.... kelisa and scooter elite as our properties...... (untuk masa skrg la, mungkin akan bertambah di masa hadapan... rumah maybe and anak2 yg comel... aminnnn)... "ana... skrg i rasa cam mana u rasa sedih masa nak lepaskan kete arif dulu... hehehe....."

byk kenangan ngan JFN masa cinta2 dulu. dia la yg bawak kitorg dating2 dulu... hehehe... tp dalam KL je la. luar KL tak berani nak bawak JFN sbb usia JFN pun dah nak masuk 10 tahun and he his not in a good condition anymore. sabtu lepas 3/10/2009 hari kitorg berpisah ngan JFN. jumaat lepas sempat la bawak JFN jalan2. kitorg ambik kiman untuk bg pernghormatan terakhir kat JFN. kitorg lepak kat A&W PJ minum root beer float.

jumaat lepas jugak last JFN jemput aku kat opis. sedih giler tgk JFN masa tu. JFN ni special sikit... nak start kene 2-3-4 kali try baru leh start. pastu paling special, setiap kali kete nak benti, kene mati kan ekon dia sbb kalau tak matikan ekon, nnt enjin yang mati... pasal ekon ni lin tahu sbb lin selalu tumpang aku masa kat HP dulu nak g parking. hehehe lawak kan.... mungkin JFN ni nak bermanja2 ngan lan kot... so lepas ni tak de la JFN nak buat lawak lagi kat jalan raya :P

JFN ni jugak dikenali sebagai motorbot oleh Mel. sbb mel pun ade motorbot tp kaler merah. tak tahu la motobot mel ade lagi ke tak? hehehehe... mana la tahu haikal dah transform motorbot tu jd kapal terbang ke... ahaksss....

beberapa fakta pasal JFN:
1) susah nak start
2) ekon kene mati kalau kete dalam gear rendah... tp malam ekon dia sejuk... (puji balik)
3) boleh belah ikan dalam booth dia... tak kisah ikan kelisa ke ikan mas ke.... "bie... jgn marah ek"
4) radio dia kene pulas byk kali kat volume control tu baru volume dia naik
5) macam motorbot kalau bawak laju.... boleh mabuk laut walaupun dia atas jalan raya....

6) telah bawak kitorg dating ke byk tempat serata KL
7) pernah sampai ke taiping buat pertama kali tp bukan azlan yg bawak. aku yg bawak... masa tu wedding aida. aku bawak neilly n ida rahayu sekali.
8) kalau azlan balik kampung bawak JFN, mak dia akan tahu dia dah sampai sbb bunyi enjin JFN
9) pernah rescue aku kat project (shell TTDI) masa aku pecah kan tayar kete amir... sbb dalam kete JFN ade byk tools...
10) JFN hensem tp tuan dia lagi hensemmmmm......... uhukkk uhukkk....


azlan... in his JFN playing PSP....

last JFN jemput aku kat opis...

tak mau2 posing kat depan maybank sbb takot tak sempat nak ambik gambar ngan JFN...


























and tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....



we will be missing JFN forever and ever!!

Wednesday, September 30, 2009

aku ade keje, tp buat2 tak de keje

keje ade, tp aku malas nak buat.

raya dah pun nak masuk minggu kedua. aku tak balik tepeng lagi ziarah kubur arwah bapak. tak tahu la bila nak balik. sabtu ni or sabtu depan. semua atas approval yg dipertua baginda azlan. rindu plak kat bapak tetiba. aku kesian kat mak aku. dia mesti nak balik ziarah kubur husband dia kan???



Friday, September 25, 2009

CELCOM s*u*x!!!

mmg bangang la celcom ni.... sampai skrg No Service...

Wednesday, September 23, 2009

gambar raya

selamat hari raya....

jalan2 cari pasal...

konon suwitttt la tu.... kan aku cakap kitorg mmg over...

aksi pengantin yg dah basi ni mmg sgt over...

adriana yg sentiasa "moncong". moncong nye leh sampai ke penang, tp gmbr ni bukan main lagi dia senyum....

bebi rayyan setelah dikecewakan oleh bebi adriana...

ahli mesyuarat tingkap...
sekeluarga... abiyan and family je tak de...


sandal dr cibaduyut, indon yg harganya 8 ringgit mesia je... aku sukeeee.....

woooo... pagi2 raya pun nak romen ke??... :)

mintak ampun b.... i byk lawan cakap u... hehehe... azlan selalu cakap... "lawan la cakap i... berdosa tau''.... :) i dah mintak ampun, lepas ni i tak buat lagi... kalau ade ter"lawan" lagi, tahun depan mintak maaf sekali lagi ok...

i love this pic soooo damnnn much!! lomantikkkk gitu.... jam mahal nampak oooo....

raya oh raya...

sabtu kitorg bersahur di mamak. pukul 5.15am dah bertolak ke rembau. sampai rembau kul 6 lebih. hujan pagi tu. ahad.... RAYA... kitorg semayang raya kat masjid ape ntah tak tahu plak nama masjid tu, yg pasti dr jauh aku nampak KJ tersengeh2 menyambut kedatangan org ramai. dalam hati aku..."hensem jugak KJ ni" nampak smart plak pakai baju melayu kuning siap bersampin. azlan dapat salam ngan dia. aku nak jugak salam tp tak dapek nak salam sbb aku kan pompuan. hehehe... ramai giler org dalam masjid. aku duduk sederet ngan mak, kak lin and kak su.... tetiba2 ade la 2 ekor binatang ni... dengan selamber je duduk depan kak lin. APAKAH.... siap pakai kain depan muke kak lin. ok la fine... ingat nak pakai tudung je. sekali dah nak start semayang, selamber je dia gerak ke belakang ambik tempat kak lin ngan kak su. wat the heck!!!! aku yg sakit hati. aku tolak minah tu cakap "wey.... ko ambik tempat org ni apesal. org tu nak semayang jugak" dia buat muke selamber dan tok iman pun dah mula semayang "ALLAHHUAKHBAR"... aku pun cepat2 semayang....

lepas abis semayang, aku cakap jugak kuat2 "bodoh ke ape... dah la dtg lambat selamber je ambik tempat org... buta ke ape tak nampak org dah duduk kat situ. bukan nak cakap sorry je ape... bodoh nye manusia..." yg aku heran nye... pompuan tu siap boleh jeling2 aku... bukan nak mintak maaf.... mmg sial betol2... org pagi raya patut mintak maaf... aku pagi2 raya dah marah org... dah la muka tebal cam babi.... marah betol aku. dah nak kuar mesjid, ada announcement KJ nak bg duit raya. ramai la budak2 yg q ambik duit raya. aku nak q jugak tp abg irzan cakap "kalau ayu q, KJ tak bg duit raya, kang dia mintak no tepon"... hahaha.... KJ bg 5 ringgit wey...

lepas balik semayang, sesi bersalaman... aku org paling sedih sekali la kot... hehehe.... kuat gile aku nangis. bila salam ngan ayah. al-maklumla... aku ni anak yatim. dah 10 tahun arwah bapak aku meninggalkan kitorg. dan 10 tahun jugak aku tak dapat salam tangan bapak aku, tahun ni aku dapat salam tangan ayah azlan. nangis besar la aku. waaaaa.... dapat la aku bg duit raya kat ayah tahun ni.

lepas sesi salam, sesi ambik gambar. thanks to abg irzan. nice camera, nice shot, nice picture... kalau tak de abg irzan, maka tak cantik la gambar2 aku ngan azlan yg poyo cam ambik gambar kawen plak...

ramai jugak sedara ayah yg dtg beraya di rumah. sampai la ke malam. malam tu jugak MANU menang 4-3 kalahkan MANC... wat a nice game... ramalan abayi mmg tepat plak tu. cam tukang tilik plak... sungguh enjoy malam tu...

2nd day raya, kitorg ke tampin umah pakcik azlan. umah nye atas bukit and the journey was scary. jalan sempit. belah kiri gaung pastu nampak sungai. kalau la selisih ngan kete lain, aku tak tau la cam mana. kene "gostan" la kot.... :) "gostan" tu reverse yer kawan2... lepas tu ke umah maksu, mak ngah and mak ape ntah... dah lupe. sorry bie... nnt i cuba hafal ek...

balik dah kul 4 lebih. kul 6.30ptg balik shah alam plak. bubye rembau. kat umah shah alam ade BBQ. birthday si afiq yg ke 9. dah 9 tahun dah afiq.

raya ke 3, aku migrain yg sangat teruk. kul 6 pagi g SMC. apa lagi kene la cucuk kat bontot. balik dr spital, terus tdo sampai kul 11, azlan kejut makan ubat. kul 12 kitorg kuar g beraya kat klang umah anty and umah fitri. lepas tu ke bukit bintang jalan2. ramai jugak manusia. ingat tak de org. lepas tu kitorg beraya ke sunway pyramid. TGIF buat open house. tp bayar sendiri... kelakar ke... macam tak je...

ok lepas ni aku upload gambor... daaaaa....

*yer... aku di opis skrg ni. sungguh bosan kene keje...

Friday, September 18, 2009

SELAMAT HARI RAYA

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
UNTUK
KAWAN2 KU SEMUA!!!

p/s gambar tu gambar gedik santai kitorg masa kawen ari tu... hehehe...


Wednesday, September 16, 2009

dugaan....

masalah datang dan pergi... tp masalah aku skrg ni semua nye datang datang dan datang datang lagi datang datang datang datang lagi dan datang lagi takkkkkkkkkkk pegi pegi.... byk betol dugaan skrg ni. YA ALLAH YA TUHAN KU.... KUATKAN LAH HATI HAMBA MU INI......

Tuesday, September 15, 2009

GAGAL


yeap.... kitorg telah GAGAL exam PTD bulan lepas... nampak tak perkataan GAGAL yg ditulis ngan capslock tu??? yer.... jahat betol la diorg tulis cam tu... aku dan azlan rase kitorg ni dah cukup hebat dah jawab soklan2 tu. tp GAGAL jugak... hehehe...sebenarnye pengetahuan am ntah2 dapat kosong sbb tak berpengatahuan sgt pun. aku mmg taktahu pape pun. ayat nak sedapkan hati..."tak pe bie.... i rase bukan sbb kite tak hebat, tp diorg ni random2 je pilih, sbb yg ambik exam ni semua ade degree"... adakah itu ayat nak sedapkan ati atau bengang sbb GAGAL... iskkk tak bengang la. aku ok je.
sejuk nye opis aku niiiii...... laparrrr.....

berlalu lah sudah ramadhan.....

skrg ni tgh mood raya. kat opis pun dah mula kurang org. ade yg ambik cuti awal. aku??? tak de cuti sbb baru sgt masuk keje sini. so aku cuti on public holidays je la. rabu depan dah masuk keje balik. baju raya ade 4 pasang, tak sempat pakai abis dah masuk keje balik. hehehe..... org2 maybank semua bergembira sbb diorg dapat bonus minggu lepas. mmg raya sakan lah diorg. aku???? sorry... tak dapat ler. harap2 tahun depan dapat... kalau aku masih di maybank ni. benti???? tak lah... aku dah tak nak tukar keje lagi kot lepas ni. nak keje sini sampai pencen. ehhhhh boleh caya ke????? boleh laaaa..... tp mana tahu jugak kan... aku ni bukan betol pun....

sabtu lepas g beli baju melayu azlan kat plaza alam sentral. mula2 jalan2 kat sacc. ramai gile org kat shah alam. pastu g pkns. pun ramai jugak. pkns shah alam tu nak raya je baru nampak ade org g sana. kalau tak.... kosong je. pkns pun baju dah mahal la skrg. sbb diorg tahu ramai yg pegi beli kat situ kot. dah jumpa satu baju melayu ni kat dalam pkns. mmg dah nak bayar dah. tp kitorg ubah pikiran nak jalan2 dulu. semua baju melayu kat dalam pkns tu semuanye 100 lebih. pastu kitorg keluar g ke plaza alam sentral. kat luar2 tu pun ade org berniaga jugak. ade 2 kedai jual kasut crocs yg konon nye original. tp ternyata sama je macam yg azlan beli kat china. satu kedai melayu, satu lagi kedai cina. tp dekat kedai cina tu gak ramai org sbb dia jual 30engget je sepasang. yg melayu plak jual 80engget sepasang... aku???? tak beli pape pun. sibuk2 je kat situ nak tgk betol ke ori??? jawapan nye ntah la.... dah ramai sgt org jual crocs skrg ni... azlan plak cakap... "ishhh i rase cam kat china plak tgk kasut2 ni"...

sampai je kat plaza alam sentral, first kedai yg kitorg singgah tu sbb baju melayu dia 70engget. murah dan ade plak tu kaler sama ngan baju kurung aku. azlan try saiz M macam biasa. sbb dia mmg pakai size M pun. try nye try.... baju ok... bila pakai suar.... alamaaaakkkkk ketak daaaaaa.... yerrrrr azlan sudah gemok... tp dia tak nak percaya. terus mintak saiz L plak... baru dia kate selesa sikit. dan kitorg pun beli la saiz L....

jalan balik ke sacc sbb scooter kitorg park kat sana. masa nak jalan ke sacc tu, nampak la satu kedai baju melayu ni... sama 70engget je... yg pelik nye, kain sama je macam kat dalam pkns tu. tp kalam dalam pkns jual 149engget. ermmmm.... sib baik tak beli kat dalam pkns. mmg terbukti pkns skrg dah mahal. so kepada kawan2 yg nak pegi beli baju kat pkns, baik korg jalan2 dulu kat luar2 tu. boleh dapat lagi murah. siap pakcik yg jual tu pun cakap.... "ko beli kat dalam ke?" sbb dia nampak azlan pegang plastik beg.... pastu dia cakap..."lain kali jalan la kat sini dulu".... azlan pun cakap..."yer la pakcik... tp saya dah beli ni".... kitorg tak de la rase nyesal sgt sbb kitorg beli pun 70engget jugak kat plaza alam sentral.

itu je la nak di citekan untuk entry ni. tak de mende pun nak cite. masa untuk buat keje... daaaaaa.... SELAMAT HARI RAYA KAWAN2...... kejap je puasa kali ni kan sbb cuaca sejuk je ari2... best best....

Wednesday, September 9, 2009

090909 - baskin robbins

ni gambar masa buka puasa ari tu.
mawar... ko mmg dah layak jd mummy. org sibuk makan, mawar plak sibuk bg anak ayuni minum susu. sampai tertido anak ayuni... gud job mawar.... gud job...

me, azlan n bebi q

harleena n neilly

harleena, neilly, elyn, me, idura

mawar n qaisarah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas berbuka td, azlan bawak aku n mira to shah alam mall. azlan belanja aku n mira makan ice cream kat baskin robbins. yummyyyy.... delicious...... hehehe....
me n amira. lepas abis 1 cup, amira asked for another one. amira makan 2 cups of ice cream. suke betol dia....

azlan yg dah tembam.... tp tak nak caya... siap pagi td, masa siap2 nak anta aku g keje, dia boleh tanya..."eh yang, ni suar mana ek?". azlan tot that he's wearing my jeans.. padahal tu mmg jeans dia. dia sendiri rasa dah ketat... hahahah...

and me.... posing with my ice cream. "thannks bie"...
tetiba i rase macam nak makan buffet la.... (ayat pancing)