Sunday, March 29, 2009

Anuar Zain

lepas azlan ambik aku dr keje td, kitorg g the curve sbb nak tgk ikea tutup lampu untuk earth hour.... gelap la sikit.... lepas tu kitorg nak makan kat secret recipe the curve. masa nak order tu...

waitress : kalau order makanan sampai lambat yer.
aku : lambat tu ade sampai sejam ke... (aku bertanya)
waitress : tak leh janji... sbb org ramai... so mmg lambat... (kerek la cara dia jawab)
aku & azlan : ok tak pe, kitorg tunggu...
(pastu kitorg pun order)
waitress : tom yam kung ni nak pakai chopsticks ke sudu garpu?
aku : bg 2-2 la.. senang... (mmg biasa aku mintak 2-2 sbb senang nak kopek udang)
waitress : tak boleh. kene mintak salah satu... sbb susah kitorg nak basuh nnt... (muke waitress ni cam pundek)
(wat the F*&^.... cam haram jadah alasan dia... aku mmg buat muka la)
aku : owh... susah ke nak basuh chopsticks.... bg sudu garpu la... (dengan muka yg mmg blur+tak puas hati)

dan dia pun blah... sakit nye ati aku dengan waitress melayu tu... dah la pakai tudung... cakap cam p*&^mak.... b*&^ betol... menyirap nye ati aku...

aku pun terus je bangun dr tempat duduk tu dah terus blah ngan azlan... padan muke ko... nasib la... baru keje waitress dah berlagak cam keje menteri jabatan perdana menteri.... g mampos la ko.muke cam jamban.mesti ko tu bodoh. sbb tu la ko tu jd waitress je. pastu nak berlagak... sampai ke tua la keje ko waitress je... ni bukan kali pertama aku g makan kat secret recipe kene cam ni... masa ngan kawan opis aku pun kene gak... secret recipe pusat bandar damansara... lagi cam P*&^mak jugak... kitorg semua order warm water, dia kate tak leh nak kasi sbb tak de org nak basuh cawan.... wat the F^%$ kan.... apesal la waiter/waitress secret recipe semua cam haram jadah.agaknye sekolah sampai form 1je kot. pastu tak sekolah lagi sbb bodoh nak mampos.... BODOHHHH!!!!....
so, kitorg gi la makan kat waroeng penyet... masa nak order, aku nampak jejaka idaman malaya wey..... anuar zain... dah tergedik2 aku kat situ.... aku pun text lin "lin ade anuar zain kat sini... sumpah"... (sbb takot lin ingat aku tipu)...ha ha ha... aku pun text azlan jugak yg duduk tak sampai 5 meter dr tempat aku oder... "abie... ade anuar zain kat sini"... dan azlan pandang aku. muka azlan macam.... SOOOOOO????... aku plak tergedik2 tgk anuar zain... macam la tak pernah tgk sebelum ni...

selesai order, aku cakap la ngan azlan. "boleh tak u tolong ambik gambar i ngan anuar zain". dan azlan jawab "ahhhhh"... betapa hancur dan luluh nye hati aku time tu... muke dah mmg cam retak seribu la muka aku.... setelah 2 menet, aku tanya sekali lagi dengan muka yg penuh harapan... "abie... boleh tak u ambik gmbr i ngan anuar zain... satu je"... and he said "yer la yer la" (cam tak ikhlas je bunyik nye...) but i dun care.... aku pun dengan seronok nye pegi kat meja anuar zain... and azlan took our picture... tadaaaaaa.....


gedik kan muke aku...

thank sayang.... ambik kan gambar i ngan anuar zain... hehehehe....

Friday, March 27, 2009

MAZURA ---> mazu --> macure ---> masoora

selama aku kat HP ni, macam2 nama aku dapat.

1) mazu
2) macure (yg ni mat saleh salah eja)
3) masoora (yg ni team aku jugak, tp dia dr india)

Wednesday, March 25, 2009

Shenzen

hari ni aku dapat tahu yg azlan will be going to shenzen, china on 5th April. azlan akan masuk keje baru 1st april.. ari rabu... ahad tu dah kene gi china untuk training... gila best... hehehe... mula2 ingatkan 7 april. he will be there from 5th april to 16th april. lama tuuuu... 10 hari tuuuuu.... i'm gonna miss him damnnnn much.... terpaksa la aku drive sendiri g keje. (mengada kan). so aku telah ditugaskan untuk anta azlan di klia ahad tu. itu je cite untuk hari ni...

takziah family azlan. nenek azlan baru je meninggal semalam... semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan dengan org2 yg beriman.... aminnnnn.....

Sunday, March 22, 2009

putrajaya

penat giler hari ni.... bersiar2 satu hari di putrajaya bersama my azlan, lan mantap and kiman... mula nye nak pegi tgk hot ballons. tp kitorg sampai dah kul 10 lebih. lambat sebab g ambik lan mantap kat klang dulu. pastu dah sampai putrajaya, semua pun lapar, so kitorg g makan dulu dekat precint 9. masa kitorg sampai dekat tempat hot ballons tu semua hot ballons dah tak hot... pukul 6 petang org tu cakap baru ade balik ballons fly. so kitorg pun pegi alamanda... lumch dekat alamanda. lepas lunch, kitorg g karaoke. mula2 nak main bowling. tp ramai org pastu ade cam tournament ape ntah. so kitorg pun decide g karaoke je la. 2 jam nyanyi sampai rasa nak muntah.... ni gambar2 kitorg berseronok di putrajaya... enjoyyyyy.... nak tgk gambar lagi... sila click di sini --> mazura's pictures







ni je yg aku upload dulu... esok sambung lagi la... dah penat dan ngantok nak mampos... daaaaa.....

roses --<@ --<@

hari ni.... azlan ambik aku dr kerja macam biasa... sebenarnye ari ni nak drive sbb tgh merajuk... tp azlan berjaya pujuk nak anta aku keje... mula2 mmg la sombong sikit.tp nak je sebenarnye...(he he he)...aku n azlan ade gaduh 2 hari lepas... so mmg perang besar sikit la... sampai la malam semalam azlan buat genjatan senjata... so ari ni azlan kasi aku bunga.... ros 2 kuntum... satu pink satu merah... aku agak terkedu... "bermimpikah aku ni".... rupa nye betol... dia kasi aku bunga beb... dan sorok2 masuk kan ferrero roche dalam handbag aku... dah sampai rumah baru aku perasan... tak tahu masa bila dia masuk kan... anyway.... thanks my love.... so suwwwiiittttt....

taaaadddaaaaaa.....




ni selingan cite semalam masa lepak ngan neilly n amy kat bangsar....

malam semalam lepas balik keje aku lepak dengan neilly and amy kat bangsar.... huh selingan jap.... cite pasal bangsar ni.... gile ramai nak mampos org kat bangsar.... sampaikan aku nak parking pun susah.... aku tawaf 10 kali kot.... mmg takde parking....
neilly dah berkali2 call... aku mmg dah maki2 dah.... so kali ke 10 tu, aku tgk cam tak de harapan je.... aku pun text si amy..."beb, aku dah give up...aku balik dulu la...kite lepak next time".elok je sms send....kete kat depan aku kuar.... rasa macam nak kuar dr kete nak buat sujud syukur.... kebetulan amy pun call..."beb, ko ni cepat give up la... relex la... ko dtg sini, biar neilly g parking kete ko"... aku pun jawab..."tak pe dah dapat parking dah pun". dah itu je selingan...

jom tdo... nak bangun awal jap lagi... nak pegi putrajaya... tgk hot ballon fiesta... yeay!!!!!

Saturday, March 21, 2009

Jangan Benci Kucing...

Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telahdibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu. Walaupun begitu, jodohpertemuan sememangnya ketentuan Illahi, Budin bertemu jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing.
Bukan itu sahaja,sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia ada membela seekor kucing siam.Maka dari hari ke hari, bertambah benci dan meluatlah Budin pada kucing terutama si Tompok, kucing siam peliharaan isterinya.

Apa tidaknya, Gayah lebih memberi tumpuan kepada si Tompok dalam kehidupan sehari-hariannya.Hal ini membuatkan Budin beranggapan, Gayah lebih sayang si Tompok berbanding dengan dirinya.Akibat tidak mahu terus tertekan dengan keadaanini, Budin membuat rancangan untuk mengusir si Tompok dari hidupnya danhidup isterinya, Gayah.

Maka, bermulalah dengan rancangan jahat Budin.Pucuk dicita ulam yang mendatang, ketika isterinya sedang asyik mandi,Budin dengan tanpa segan silunya telah menangkap si Tompok, disumbat dalamkarung beras Mehsuri. Tanpa berlengah terus merempit motor kapcainya sehingga jauh dari rumahnya, lebih kurang 10 km lalu dihumbanlah siTompok tanpa belas kasihan. Dengan hati gembira, baliklah dia ke rumah dengan siulan mengikut rentah lagu "Cindai" nyanyian Siti Nurhaliza.

Tapi,kegembiraan hanyalah sementara bila tiba di rumah si Tompok dengan sombong dan bongkaknya melanggok depan pintu lagaknya menyambut kepulangan Budin.Sakitnya hati Budin tak dapat digambarkan.

Besoknya, Budin meneruskan rancangan jahatnya. Kali ini lebih jauh di bawa si Tompok 20km dari rumahnya. Tetapi seperti semalam Tompok berjaya mendahuluinya pulang ke rumah. Budin tidak putus asa begitu sahaja,alang-alang peluk pekasam, biar habis basah sampai ke pangkal lengan.

Maka nekadlah Budin, kali ini dia bukan sahaja hendak buang Tompok lagi jauh tapi dibawanya Tompok pusing-pusing dahulu. Habis semua jalan ditempuh, sekejap ke kiri, sekejap ke kanan, yang lurus, yang bengkok,segala kona, segala selekoh habis dirempitnya dan akhirnya si Tompokdibuang begitu sahaja.Selang berapa minit kemudian, Budin menelefon Gayah.

Budin: Ayang, Tompok ada kat dalam rumah tak, tanya Budin dengan penuhsuspen lagi berdebar-debar...
Gayah: Ada, ada dekat depan pintu tu ha,Kenapa? tanya Gayah keheranan.
Budin: Panggil dia! herdik Budin dengannada yang tinggi…
Gayah: Kenapa? tanya Gayah lagi.
Budin: Aku nak tanya dia, bagaimana nak balik ke rumah. Aku sesat ni!...


We are HIV -ve

rabu lepas aku n azlan pegi buat HIV test.. kitorg sampai dekat klinik gomen seksyen 7 tu pukul 1.45 cam tu... parking dah mula nak penuh... pastu kitorg pun jalan la menuju ke klinik tu.... mak aiiii..... gile ramai org.... rupanya2 pintu klinik tu tutup masa lunch... pukul 2 baru bukak.... patut la semua org dah mula tunggu kat depan pintu.... masa tu aku plak rasa haus.... aku pun pegi kat kete balik, ambik botol air... so terpisah la kejap ngan azlan....

kul 2 lebih sikit.... pintu klinik pun bukak.... org pun tolak2 nak masuk.... macam nak masuk warehouse sale.... al-maklum la klinik free.... masa tu azlan pun dah masuk, aku kat belakang.... azlan queue untuk ambik nombor dan kitorg jumpa balik dekat kaunter 1...

aku ni pun terpaksa je pegi situ sbb HIV test ni mmg kene buat kat klinik gomen, kalau tak jgn harap la aku nak pegi bersesak2 kat situ.....

keputusan nye.... aku n azlan, HIV negative.... boleh kawen yeay!!!!.....

Friday, March 20, 2009

Why Don't People Appreciate?

Some people don't really appreciate what they have until it is gone. Like, what if you and your mother lost contact over a ridiculous argument, you get a call late in night and they tell you your mother just died in a car accident. Then you really feel how much she meant to you.

Or what if you had just got done getting into an argument with one of your best friends, and you finally come to your senses that what you were arguing about was nothing. You try to make up with your best friend, but they don't want anything to do with you. Then you really feel how much they were there for you and how much you cared for them when they aren't there for you anymore.

When you were little you had a wealthy life; your parents gave you everything you wanted, and you loved life. As you get older you are so used to that you think that people are just going to hand you things when you ask. Then life really hits you that you need to get it together. You get upset when you don't make that much money on your first job. Then you go to a homeless shelter and you really see that you should be happy for what you have.

We should all be thankful for what we have and not take it for granted. Just because we don't have the latest pair of jeans or cell phone doesn't mean we are lower than anybody else. Some people work really hard for those new pair of jeans or a new cell phone and others are just "lucky" and get it handed to them. In the end though, the real people are those who work for what they want and appreciate what they have and the people around them.

Yes, your family, your love and friends might make you really mad sometimes but just think what it would be like without them in your life.

Tuesday, March 17, 2009

pre-CONVO part 2

Dan lagiii.....









ni adalah org2 jakun...


lawa jugak gambar kat sini...


bangga ooo.... jadi budak letrik... hahaha....


mazura, azlan hasim dan azlan khairuddin je yg akan konvo may ni.... sebab tu gambo kitorg je untuk preconvo ni... huahuahua.... anyway, congratulation to 3 of us!!!!!

pre-CONVO part 1

ni gambar2 kitorg ambik ari tu sempena pre-convo kitorg... hehehe....


tinggal kenangan... ni kelas advanced electronics kitorg....


i love this picture, sbb aku agak comel di situ (perasan sikit aje... boleh laaa)...


opppsss.... nampak perut sikit di situ... sori yer....

-M-A-D-

mmm, she's staring at me i'm sitting wondering what she's thinking,
mmm, nobody's talking, cause talking just turns into screaming,
ohh, and now as im yellin' over her, she yellin' over me,
all that that means, is neither of us is listening,
and what's even worse is that we don't even remember why we're fighting.

so both of us are mad for, nothing
fighting for, nothing
crying for, nothing (woah)
but we wont let it go for, nothing
no not for, nothing
there should be, nothing
to a love like what we got, oh baby

i know sometimes its gonna rain,
but baby can we make up now cause i can't sleep through the pain.
girl i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me
no i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me (oh no, no, no).

and it gets me upset girl when you're constantly accusing,
asking questions like you already know
we're fighting this war, baby both of us are losing
this ain't the way that love is supposed to go
what happened to workin' it out?
we fall into this place where
you ain't backin' down
and i ain't backin' down
so what the hell do we do now?

it's all for, nothing
fighting for, nothing
crying for, nothing (woah)
but we wont let it go for, nothing
no not for, nothing
there should be, nothing
to a love like what we got, oh baby

i know sometimes its gonna rain,
but baby can we make up now cause i can't sleep through the pain.
girl i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me
no i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me (oh no, no, no).

oh baby, this love ain't gon' be perfect
and just how good its gonna be
we can fuss and we can fight
long as everything's all right between us
before we go to sleep
baby we're gonna be...

ohhhhh

i know sometimes its gonna rain,
but baby can we make up now cause i can't sleep through the pain.
girl i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me
no i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me (oh no, no, no).

Lenkali.....Dengar cakap atokkkk......

Ni cite tgh hari semalam... aku bawak mak aku pegi renew lesen dia kat post office giant shah alam... sampai2 ambik nombor... giler ramai manusia.... nak sampai nombor kitorg ade la dalam 40 org lagi... tunggu je la... bukan nak pegi mana pun... aku pun duduk... pastu ade dengar budak2 ni ketawa melawak... seronok betol... macam asifa ngan afiq masa kecik2 dulu... main 2 org suka gelak... pastu pun senyum je la tgk budak2 ni... diorg datang ngan atok diorg... pastu atok diorg pun cakap.. ”dah la lokman.... duduk diam2... jgn melawak sgt... bising la... malu kat kakak”... kakak tu aku la... sbb aku tgh pandang.... aku pun senyum kat atok dia.... tak sampai 2 saat.... gelak balik... bising2.... suke betol diorg gurau2.... atok pun pesan lagi ... ”dah la lokman... duduk la diam2... kang jatuh”... diorg pun duduk senyap tak sampai 1 setengah saat.... pastu gelak lagi.... atok pun pesan lagi...”lokman.... jgn la usik adik tu... kang balik, atok bgtau mama.... tak nak duduk diam”.... diorg duduk balik 2 saat.... pastu gelak lagi.... atok pun cakap....”dah lepas ni jgn ikot atok lagi....” diorg pun duduk la tp still.... gelak2 lagi.... happy betol hidup diorg....

Pastu pompuan yg jaga kaunter hujung bangun “ sapa nak bayar bill, boleh queue kat sini”…. Atok tu pun bangun dan queue.... budak2 ni pun berlari ikot... pun gelak2 lagi... atok pun cakap...”lokman bawak adik duduk sana, tak yah main kat sini.... duduk diam2”... diorg pun lari duduk balik... sambil gelak.... pastu tetiba, aku dengar..... waaaaaaaaaaaa............ dah melalak adik nye.... aku pun pusing... ”masya ALLAH”.... aku yg panic... dah meleleh darah kat hidung si adik.... atok pun berlari la.... terus tampar si lokman.... dalam hati aku...”huh ambik ko”.... tp kesian plak aku tgk.... menggigil si lokman kene tampar.... atok pun cakap “ko ni kenapa lokman... atok dah cakap jgn main... jgn melawak sgt.... ko ni kurang ajar betol”.... kesian aku tgk si adik.... meleleh2 darah kuar.... nasib ade satu pompuan ni bg tisu..... lepas tu atok pun queue balik... tp atok duduk barisan belakang sekali.... betapa baik nye atok ni.... sbb tak nak potong queue walaupun dia dah queue awal2 td.... nasib ade brother ni, dia depan sekali, dia pun panggil...”pakcik, bayar la dulu... tak pe... lepas ni terus bawak gi klinik”.... baik betol brother ni... so lepas bayar, atok pun bawak la 2 org cucu yg nakal ni....

So kesimpulan nye.... lenkali.... dengar cakap atokkkk.....

I'm not a racist, but my surrounding makes me one III

Thanks lin… bg I pinjam tajuk untuk cerita ni… tajuk u ni mmg sesuai kalau kite tgh sakit hati…. Mmg tuuuuuttttttttttttttt...........

Semalam aku pegi gym… dan ada satu kejadian yg mmg menyakitkan hati… pasal satu kaum ni… kaum ni sama je ngan kaum yg lin maksudkan… boleh baca dekat blog lin untuk part 1 and part 2…. Aku suke2 hati je letak part 3... boleh la...

Ok cerita nye cam ni.... lepas mandi, aku pun bersiap pakai baju semua. Siap pakai baju, macam biasa aku pegi kat cermin untuk bersiap..... dekat mirror tu ade 2 hair dryer... sebelah sini penuh.. aku pun pegi la sebelah satu lagi... minah ni sorg2... tp, dengan tamaknye, dia pakai 2-2 hair dryer untuk keringkan rambut dia tanpa memikirkan org lain yg nak pakai.... dah la muka cam b***.... bengang je aku tgk muka dia... aku pun tunggu la dengan harapan dia akan bg la satu hair dryer tu.... tp anggapan ku salah belaka... dia mmg guna 2-2 sampai rambut dia kering... cinabeng betol... mmg muka tak de rasa bersalah langsung... dalam hati, mmg berbakul2 dah aku maki dia...

Tp kan... diorg ni mmg ade perangai satu macam sikit... suka chop2 hair dryer... maksud nye, diorg tak siap pakai baju lagi, tp diorg dah letak barang2 make up diorg kat meja tu... konon2 ade org la tgh pakai hair dryer tu... cam b*** kan....

Monday, March 16, 2009

JOKKMOKK

semalam me and azlan keluar... mula2 tu saje je pegi plaza global dekat bukit subang ni.... saje gatal nak tgk meja makan untuk rumah kitorg nnt... pegi cavenzi... tp semua tak menepati cita rasa.... lepas tu aku cakap... "jom pegi ikea nak" and he says "ikot u la"...(ni mmg jawapan standard my love)....

setibanye dia mutiara damansara, kitorg park dekat the curve sbb parking ikea penuh... tak kisah la jalan sikit... bukan nak beli ape pun... nak tgk2 je dulu.... so kitorg pun berjalan.... masuk2 je terpampang meja makan 4 kerusi nama nye JOKKMOKK tgh mark down price... the price was rm395 and now rm199.... bling bling mata kitorg.... azlan cakap "okla ni yang.... tp betol ke harga dia rm395 sebelum ni" and i said "betol la" dengan konfiden nye....

dan.... kitorg pun beli meja tu... rupa nye cam ni kalau dah pasang....

cantik kan... solid wood lagi... so meja makan dah ade... i'm thinking to buy sofa plak... yg 2+1... yg cute2 je... so... kene start kumpul duit la....



Saturday, March 14, 2009

seperti monyet mendapat kelapa

BANGKOK: Tidak tahan dikerah bekerja tanpa henti, seekor monyet membunuh pemiliknya dengan menggugurkan buah kelapa ke atas kepala mangsa. Leilit Janchoom, 48, melatih haiwan itu untuk memetik kelapa. Monyet yang dinamakan ‘Brother Kwan’ itu dilaporkan letih tetapi Leilit enggan membenarkan ia berehat, malah dipukul jika enggan memanjat pokok. Haiwan itu dilaporkan terlepas dan mensasarkan pemiliknya dengan sebiji kelapa. Leilit, dari wilayah Nakorn Sri Thammarat, mati serta merta dalam kejadian itu. - Agensi

Pengajaran:
Dari mana diorg tahu yg monyet ni stress sbb disuruh berkerja tanpa henti. aku pun hairan....memang menjadi persoalan aku .... yer la.... majikan kan dah mati.... tak kan diorg interview brother kwan tu tanya kenapa boleh jd cam ni.... mungkin cam ni la kot dialog nye....

wartawan : maafkan saya bro.... boleh saya tanya kenapa bro bunuh tuan bro sendiri....
brother kwan: No camera please....
(sambil wartawan menyimpan camera nye)
wartawan: boleh beri komen sedikit....
brother kwan: mana tak nye.... aku penat... ari2 aku kene panjat pokok kelapa.... dia ingat aku ni monyet ke.... hey.... aku ni brother kwan la.....
wartawan: abistu kerja cam mana yg bro suke buat?
brother kwan: bg la aku kerja yg senang2 sikit... lipat baju ke... kemas rumah ke... ini suruh aku memanjat... aku bosan la....
wartawan: ok ok.... sabar bro...

agaknye cam ni la kot dialog diorg.... so wartawan ni pun balik buat report.... isk isk iskk.... sian brother kwan....

kesimpulan nye.....Sila la bunuh majikan kita, kalau majikan kita asyik suruh kita buat kerja je...

tp jgn takot yer kawan.... monyet2 yg menghiasi wallpaper aku ni bukan la seperti "brother kwan".... aku tak paksa diorg buat kerja.... diorg cuma perlu senyum dan sentiasa bergayut dalam blog aku ni untuk menghiburkan korg.... kwanggg kwangggg kwangggg...

Thursday, March 12, 2009

finally.....

finally.... i've made up my mind.... setelah berfikir sekian lama... akhirnya aku hantar surat resign dekat team lead aku pada pukul 2.36pm... malam td sumpah tak leh tdo... masih berfikir2... tp keputusan telah di buat...

Wednesday, March 11, 2009

offer letter and resignation

offer letter keje baru dah dpat semalam... aku pegi ambik... so skrg tgh fikir...cam mana nak resign... surat resign dah buat... tp tetiba...... adoiiiii pening la... keje skrg ni ok... cuti pun banyak... keje baru pun ok jugak... arrrggghhhh.... cam mana ni.....

Monday, March 9, 2009

my first time blogging

finally..... aku buat jugak blog aku sendiri.... selalu baca blog org je, sambil berkata2 di dalam hati (skema nye)..... "bila la aku nak buat blog sendiri.... best jugak kalau ada blog ni".... so berbulan2 jugak la lamanya aku berfikir...dan berfikir....dan berfikir.... "boleh ke aku ni nak menulis.... i shyyyyy"....kepada cik rozalinda.... terima kasih atas semangat yang anda berikan kepada saya.... akhirnya.... saya berjaya menempuh segala halangan untuk buat blog saya sendiri.... terima kasih...... (nnt i belanja u nasi lemak adik blonde ngan milo suam man)

hari ni ada sessi fotografi sempena abis nya degree kitorg... sessi fotografi ni anjuran lan mantap. yang hadir cuma aku, azlan (tunang ku yg tercinta), am, fathiyah dan mesti la lan mantap.... sbb camera pun, camera dia... hahaha... sikit nye kawan2 aku... yg lain tak dapat dtg sbb ada hal... so berlima je la kitorg.... baru je satu tempat, am dah nak balik... so tinggal la kitorg bertiga yg syok sendiri ambik gambar kat dalam UiTM tu.... rupa2 nya, byk gak tempat2 menarik.... especially tempat air pacut kat pintu depan Uitm tu.... dulu kalau nampak org ambik gambar kat depan tu, aku mesti cakap..."ala poyo nye nak ambik gambar kat situ"... last2 aku plak yg syok ambik gambar kat situ.... lepas tu, kitorg pegi menara.... ambik gambar kat sana plak.... dengan muka tak malu dan selamber nye, ambik gambar cam org jakun.... nasib camera lan mantap mahal complete ngan tripod bagai, so berlagak la sikit, konon2 cam kitorg ni budak2 fotografi.... hahaha....

*gambar2 tu nnt aku upload bila lan mantap kasi nnt.....

setakat ini saja untuk hari ni.... to be continued.... (seronok jugak tulis blog ni)