Thursday, April 30, 2009

tax oooo tax

aku tak submit lagi e-be form tu. ari ni masuk webpage e-filling tak leh. LHDN ari ni jem teruk. traffic jem server dia... hahaha... aku bukan sengaja nak lambat kan. tp time.com anta statement aku kat umah subang jaya. dah berkurun dah aku pindah. aku pun baru je call admin time.com, faezah. dia yg bgtau statement tu dah pos, tp pos ke alamat rumah yg salah. tak pe la. copy nye ade, tp aku mintak tolong hamid amik kan.

kalau tak leh jugak ari ni, nak buat cam mana kan... bukan aku sengaja tak nak isi. semua salah time.com... hehehe... tak nak salah kan diri sendiri... kalau aku kene tangkap ke, denda ke... aku harap ihsan boleh tolong aku, sbb mak dia CEO LHDN... hahahaha.....

====================

azlan dapat interview celcom jumaat depan... kalau dia dapat bagus la..... aku yg mintak celcom berkali2 tak dapat2 pun... hahaha. tak layak kot... ke aku ni over qualified... hahaha. cam bagus je. perasan....

*gud luck abie....

Friday, April 24, 2009

PINTU PINTU PINTU

aku mmg sakit hati ngan pintu bodoh ni.... pintu ni 2nd door selepas reception kat depan. pintu ni cam dah rosak sikit. semalam dah ade org repair, to makin teruk plak...dia tak boleh nak rapat unless kite kene tolak. tp org yg kuar masuk ni tak pernah nak tolak rapat2 pintu ni. tempat aku ni plak dekat ngan pintu ni. setiap kali dia berbunyi sbb tak rapat, aku la org yg akan bangun, sbb bunyi dia mmg menyakitkan hati.... bodoh betol.... menanah telinga aku dah.... aku bengang mula2 aku tolak la ngan tangan. dah byk kali sgt, aku tolak ngan kaki je.... tolak kuat2 plak tu.... EMO beb.... menggangu aku nak chatting je.... (nampak sgt tak buat keje).....

ok ni je nak bgtau.... eh lupe plak.... td aku dapat gaji. baru keje seminggu dah gaji wey.... mari kite enjoy..... tunggu gaji HP pulak la.... baru boleh enjoyyy......


bunyi lagiii.......... i feels soooooooooo irritating with this stupid fucking doorr..... !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, April 23, 2009

saje je

tgh menunggu masa nak balik.... ari ni meeting seharian.... sampai makan pun diorg order dominos pizza je. dah nampak dah berat yg nak di tanggung.... dah terasa sikit bahu aku senget... tp aku masih bersuka ria. tak pe, nnt2 la aku pikirkan. byk nak kene tahu pasal ip phone. masa meeting td boss cakap akan anta g training awal june. gile ape.... aku nak kawen weyyy..... dia lupe ke. aku rase aku dah cakap. tak pe abaikan. nnt aku akan ingat kan dia. buat notis tampal dalam bilik dia. hahaha...

seronok plak borak2 ngan lin cite pasal memey.... yg mmg dah sah2 merosak kan rumah tangga org.... sungguh bodoh... pasal roslin hashim... rupe nye bini dia ade masalah seks weyyy.... tak ke bodoh. dah la masuk dalam WHI cakap "saya tak tahu kenapa roslin ceraikan saya".... oooo eemmm jiiii.... so skrg dah terbukti sape yg salah... tp tak pasti jugak... diorg je yg tahu masalah diorg... pastu cite pasal cite matahari... slot drama siri kat tv3 kul 6.30ptg. aku berjaya menghasut lin tgk cite ni. layan jugak la... paling layan tgh arash ngan ikram dinzly(betol ke eja cam ni) berpelukan.... what the heckkk.... diorg gay rupa nye.... mmg la bini dia (lisdawati) tak dapat terima kenyataan berkahwin ngan lelaki gay.... owhhhh noooo..... sila check suami masing2 yer..... hahahaha.... kidding.... terpengaruh dengan cite mahatari.... hahahaha...

semalam lepas keje g tgk wayang.... gile seronok opis sebelah2 ni.... mmg aku ngan azlan dah buat deal ngan cineleisure akan tgk wayang setiap rabu.... murah plak tu. sangat la best. ari rabu plak ade kitchen special kat cafe ikea. so setiap rabu la makan kat cafe ikea. nasi sri sarawak tu 5 hengget lebih je. byk... boleh share 2 org. sangat jimat dan best. air bawak bekal sendiri. so rabu boleh jimat sbb nak tgk wayang nye pasal. bijak bijak... tak de la jimat mana pun.... abis gak sbb beli tiket wayang....

pasal org2 kat opis baru ni, semua ok. aku masih shy shy lagi. kawan aku azlan je la kot. hahaha... ade satu brother ni, mmg cakap macam nak gaduh. mula2 aku terkejut.... ingat dia betol2 tgh gaduh. rupe nye dia nak ajak org g hisap rokok pun macam nak bergaduh.... mmg sifat semulajadi dia kot. so biarkan dia ngan hidup dia...

ini saja untuk hari ni... nnt aku sambung lagi... 5.30 nak chow, walaupun office hour kul 9am to 6 pm. hahaha.... sampai pun kul 10am... tak de hal... terasa macam zaman2 time.com balik. dtg dan pergi sesuka hati... mmg terbaik... lunch pun boleh jalan2 kat tesco, curve.... best best... sbb baru 4 hari kot. so mmg jakun nak jalan2... kalau dah hari2 nnt mungkin boleh muntah darah... hahaha... suke hati la kan....

okla daaaaaaaaaaaaaaa..............

Sunday, April 19, 2009

Thanks ANUWAM01, MUHAMA02, GHAZAR

Dear Malissa, Ana, Lin...

Terima kasih yg tak terhingga untuk korg sbb buat entry khas untuk i... terharu sgt2 ni... dah rase nak nangis dah... malissa nye entry sedih sikit aaa.... maklum la... i kan yayang u.... ana nye entry sgt sweet macam ana jugak.... lin nye entry kelaka giler... i suke u edit nama2 tu.... tak sangka plak u nak tulis abe tilo... hahaha....




ana bgtau gambar ni josi yg edit



geng hp yg paling cun


ni mmg cool... sentuhan dr lin...

From,
ABASM

==================

Tetiba aku takot plak nak masuk keje esok... baju dah gosok. dah lama rasenye tak pernah kerja ari isnin... mulai esok, aku akan keje macam biasa balik. normal office hour.... aku akan rindu waktu2 keje @hp. paling best dalam dunia. cuti 3 to 4 days seminggu. keje pun 3 to 4 days seminggu... mmg la paling best...

Friday, April 17, 2009

last day @hp

Hari ni last day dekat HP. Macam biasa lunch bersama2 dengan kawan2 seperjuangan aku. kitorg makan kat bawah je. malas nak g pbd. sbb kalau g pbd tak tau jugak nak makan ape. menu ari ni, mel makan nasi ayam + udang... atau boleh di panggil nasi adang, ana makan nasi goreng ngan bergedil, lin makan mee goreng man, aku makan western... 3 in 1 yg hanya 3 engget je... murah gile....

Macam biasa masa makan kitorg akan tgk org sekeliling... sbb selain bekerja sebagai network engineer, kitorg juga adalah penggosip dan pengomen tetap org2 kat berada dia sekeliling kitorg.... gossip ari ni (lin yg nampak dulu) pasal mak cik pakai tudung, pakai baju jarang nak mampos, lengan dia pendek dan nampak bra warna biru..... apekah fesyen yg dia cuba tonjolkan. aku pun tak paham....

Selama aku kat sini, macam2 org yg kitorg tgk, jumpa dan nampak...contohnye:

1) Makcik pakai tudung, tp hisap rokok dengan gaya machonye... makcik ok.... dah sah sah la melayu, sbb pakai tudung kan.
2) Makcik yg dah separuh abad, melayu, pakai skirt. alahai, kaki pun dah kedut2.... rupe2 makcik ni adalah kawan aku punya kawan punya mak... (korg paham ke)... so mmg la dah tua makcik ni.
3) Makcik jugak, melayu yg make up macam clown.... blusher dia MERAH nak mampos.... pastu kalau breakfast/ lunch gedik2 bertepuk, bertampor ngan jantan di sekeliling dia.
4) Org yg makan B%$# kat meja sebelah aku ngn lin masa breakfast, yg aku ngan lin sangka kan melayu... dalam hati kitorg "apehal diorg makan makanan cina ni".... tp bila dia start bercakap, dia bukan la melayu, dia org philipines.... ok salah kitorg.... sila abaikan....
5) Kawan lama/ pakcik manja.... dia ni jual air... asal nampak lelaki je dia akan panggil, "allo kawan lama, brapa org". kalau dia nampak pompuan plak... "manja, berapa org manja".... sbb tu la nama dia kawan lama/ pakcik manja.... 2-2 pun boleh guna... tak pun dia akan jerit... "noraaaa tgk depan noraaaa"
6) Pompuan bodoh dalam surau... sah sah la melayu kan, org HP plak tu, pakai tudung, sibuk pakai cutex dalam surau.... tak ke bangang.... DALAM SURAU ok.... bau kuat nak mampos.... tanpa ade perasaan malu... mmg tak de perasaan kot...
7) Pondan rebut parking ngan aku.... dia mmg la lelaki, tp aku panggil dia pondan... aku dah sampai kat parking yg mmg la limited edition kat depan HP ni pukul 7 pagi. pastu satu kete depan aku nak kuar, dia ngan selamber nye masuk, dengan alasan diorg mmg selalu swap parking.... ape ke jadah nye.... aku pun tak paham... parking tu mmg tak de nama dia ye kawan2... so aku maki dia, dengan.... "babi la ko".... aku mmg akan ingat muke pondan ni sampai bila2.... dah la bawak kelisa yg kotor nak mampos, macam lori taik.... lori sampah tu pun lagi lawa dr kete dia... kalau kete dia letak tepi tong sampah, mmg la org akan angkat sbb org ingat kete dia sampah.... sbb tu la perangai pun macam sampah....
8) Org yg bermanja2 dalam van.... org HP la semestinya.... lin org pertama pernah nampak couple yg mesraaaaa ni. siap lentok2 dalam van... tak ke bangang... yucksss geli nak mampsss.... siap pegi lunch pun pegang2 tangan nak turun tangga.... adoiii yaiii.... takot jatuh kottt... ok maaf kan dia...
9) Org kelly ng yg mmg bau tak ingat nye.... kalau satu lif ngan diorg boleh muntah darah.....
10) Budak pompuan perasan yg mmg anggap dia..."aku la makhluk tuhan paling lawa".... berlagak nak mampos.... geng2 dia pun sama je... kalau tgk org cam tak puas hati... mesti dalam hati dia cakap... "ade jugak org lagi lawa kat HP ni..." iaitu aku, mel, lin and ana.... hua hua hua... kitorg mmg lawa... tak leh nak nafikan.... sampai semua org nak kawan ngan kitorg... kitorg naik rimas dan lemas...
11) Org yg dah cerai ngan bini tp tak leh terima kenyataan.... pastu keje dia hanya tgk youtube sepanjang hari... dan akan cite mende2 sedih kat kitorg yg kitorg dun give a demmm pun ngan cite2 sedih dia...
12) .... kejap aku tgh pikir... aku post yg ni dulu ek....


Wednesday, April 15, 2009

Yeay...

azlan balik esok.... yeayyyy!!!!!! rindu nye dekat azlan saya...... sampai sini pukul 6.25 ptg. aku kena pegi jemput dia dekat KLIA esok. tp esok aku keje. balik kul 8mlm plak... tak pe, esok try la lari balik awal sikit... takot plak kang ade yg tak puas hati... hehehe... tp belasah je la. jumaat last day aku. lepas ni gudbye HP....

=================

aku akan merindui kawan2 aku kat HP...


1) mel si adik kecik... "sudah makan dik"....


2) ana si gigi besi, tp lemah lembut orgnye.. "ala, i tak leh nak kunyah"....


3) lin... jgn main2 ngan lin... garang woooo.... "tampor kang"


4) abe foo..."hello, this is foo"...
5) chew.."shial la dia ni"...



aku akan rindu kat korg sooo muchh... :p




Saturday, April 11, 2009

BEST nye!!!!!

aku gumbira sgt... byk nye azlan belikan aku barang2... hehehe... made in china.... tak senang duduk aku tgk gambar2 ni...


byk nye beggggg.... aku nye 3 (ambik kau... nak sgt)... mak rembau 1, mak bkt subang 1.... (ade 2 mak ek skrg)... hehehehe


cantik tak???? suke nyeee... pandai azlan aku pilih...

ambikkk... nak sgt crocs kan... 2 sekali dapat... tak tahu la perli ke ape... hahaha.... thanks bie... love u soooo muchh.... korang nak tau.... crocs aku yg warna hijau ni 20yuan sama dengan 10 engget duit mesia, dah hitam tu 18yuan bersamaan 9 engget duit kite.... mana nak dapat beb.... 10engget kat sini.... syok nyaaaa.... yg besor tu azlan punya crocs berharga 20yuan jugak...

jaket ni jaket azlan beli bukan untuk aku... untuk diri dia sendiri... tp pasti aku akan pakai jugak... aku kan gile kuasa..

nasib la bukan aku yg pegi... kalau aku yg pegi, confirm aku jd macam pompuan yg dalam cite confession of a shopaholic.... mesti aku nampak barang2 tu melambai2 kat aku. hahahaha. pastu aku kene sewa kargo nak bawak balik barang2 semua.

*to abie..... thanks sooo much.... love u sooo muchhh... i miss u like crazyyy.... balik la copek bie...

gambor azlan ni untuk tatapan aku. bukan untuk korang. so sebarang rase tidak puas hati, tidak akan dilayan. sbb aku dah tulis untuk "tatapan aku" kan... so what.... so whatttt :p




ni masa azlan training... kurus nye azlan....


ni aktiviti harian kitorg... chatting jugak dan chatting lagi... dan lagi... "makan tuna ya dikkk"...




Tuesday, April 7, 2009

Azlan in Da-Mei-Sha, Shenzen

Gambor2 ni azlan email dekat aku malam td. aktiviti dia adalah berjalan seharian dalam Da-Mei-Sha tu sampai petang. azlan said that the park was sooooo big. siap ada map. macam2 ada. boleh sesat katanye... anyway, ni gambor2 nye untuk tatapan aku... hehehehe....


menurut kata azlan, si BONCIT kat tepi tu adalah pengasas terawal yg buat Chinese tea... aku tanya la... "nape dia boncit sangat bie.." azlan jawab..."ntah la yang, minum byk teh kot" ... ntah betol ke tak... hahahaha...

org ni plak ditugaskan untuk jaga batu bersurat yg kat depan dia tu... main belasah je aku batu bersurat...


gmbo ni paling aku kagum.. brapa la gaji diorg bayar dia untuk berdiri senget cam ni.... kan kan kan??? kalau ade org g geletek ketiak dia, mau tumbang....





gembiranye dia... sbb ari tu tak dapat tgk hot ballon dekat2 kat putrajaya. kat china dapat tgk big ballon pun jadi laa.....

sejuk nyeeee....



ni bukan patung yer... org betol yg mmg duduk statik cam ni....


norman, azlan n org huawei (yang bawak diorg jalan)

masa ni diorg g makan seafood...

*abie..... i miss u sooooooo much.... i nak kuar jap lagi. jumpa dura n bebi dia dekat the curve... bubye....

Monday, April 6, 2009

Pening

Td aku pegi gym masuk kelas bodycombat macam biasa. 2nd track aku pening. siap rase cam pusing je semua mende. aku keluar terus g bar minum ice lemon tea... pastu lan mantap sampai. dia tanya..."ko apesal.... mata ko merah siot"... pastu aku cakap... "aku pening, tetiba je..." pastu aku duduk 5 menet. lepas tu rase ok sikit. aku sambung buat bodycombat, tp tak lompat2 sgt, takot kang pengsan plak... dah la azlan jauh... sape nak ambik nnt... hehehehe.... agaknye drpd semalam aku tak makan nasi.. td pun makan roti je. (sbb tak lalu nak makan, bagus gak... boleh kurus sikit) :p

Tgh tunggu azlan online ni.... mana la dia... tak balik2 lagi... dah rindu azlan so muchhhhh la.... cam mana ni.... baru satu hari.... rase cam dah setahun tak jumpa dia... (jiwang jugak aku ni)...


*abie... i misssssss u damnnnnn muchhhh laaa.... balik la cepat.... waaaaaaaaaaaaaa.....

AKU BUKAN SUPERSTAR

Sunday, April 5, 2009

Azlan safely arrived in Shenzen

Hari ni kul 6.15am aku dah kuar rumah. pegi ambik azlan kat rumah. lepas tu pegi ambik norman (boss azlan and soon to be my boss jugak) and his wive dan terus ke KLIA. Flight diorg pukul 9.15am. sampai kat KLIA pukul 7.45 am. check in dan terus pegi breakfast. azlan makan nasi lemak n teh tarik. aku tak makan. tak lalu siot... sedih plak masa tu. kak nik (norman's wive) bagi aku sandwich sekeping. aku makan satu bite je. lebihnya azlan jugak yg makan. alasan sbb ada tomato, so aku tak nak.

8.30am, aku pun berpisah dengan azlan. nangis siot... hahaha.... maklum la, tak pernah berjauhan. ni first business trip azlan ke oversea. malam td dia dok cakap dia takot je nak g china. hahaha... sian dia. anyway, azlan dah selamat sampai. Alhamdulillah... dah 2 kali dah dia call aku. esok huawei cuti. so training dia start ari selasa. disebabkan esok cuti, huawei akan bawak diorg pegi main golf. hahaha. azlan mungkin jd caddy je kot. (sori sayang, i'm joking)...

memandangkan kat china ni diorg kate byk barang2 fake... aku telah buat senarai barang2 yg aku nak azlan belikan untuk aku....

barang2 yg aku pesan untuk azlan beli adalah seperti di bawah:
1) kasut crocs saiz 7 (sbb sah2 made in china)
2) henbeggggggg..... (azlan dah cakap awal2 dia tak tahu nak pilih)
3) sling bag (kipling kalau ade laaaa)
4) wallet
5) laptop bag (tak kisah la ape... tp aku nak crumpler sebenornye...)
5) ape2 je la yg azlan rase aku suke.. hahahaha.... macam la dia byk sgt duit nak belikan untuk aku... dapat salah satu pun ok ape. tak kisah la....

kiman plak pesan dekat azlan belikan i-phone sbb kiman kata kat sana murah. sorry kiman, maybe lan tak beli sbb ko tak kirim duit. hahaha... duit dia pun ngam2 je kot... barang2 aku adalah high priority....

*abie..... i love sooooo much.... i miss u.... cantik tak drawing i????.... hehehehe.....