Friday, May 29, 2009

yeay yeay dah kawen

cik esme ngan kakai

kiri (semua single)-amy, elyn, neilly-tgh2 pengantin ler- kanan (not available)-harleena, aida

geng2 itm penang-pae-fara-yan-dayang-diha-idham-harith (tunang fara)- asreen

mawar ngan bf

ewahhh....

dengan ibu terchenta

hensem nye azlan....

posing weyyy....


big happy family.... tp masa ni ade yg dah balik... so tinggal uncle mokhtar 's family...










Wednesday, May 27, 2009

akad nikah

Ni masa akad nikah....



ni sebelum aku g masjid

abg aku (amir) yg akad nikah kan azlan.... amir yg gelabah... dia yg kene lafaz 2 kali, azlan sekali lafaz je....

alhamdulillah.... aku dah jadi bini org wey....


azlan pakai kan gelang

dah selesai salam2.... mata pun merah2 sbb nangis....



hantaran....



sireh junjung






tart












icing kek atau kek konkrit











fruits











belt and wallet











potpourri











sejadah dan tafsir quran











perfume











shirt and khakis










biscuits












watch












kasut





coklat yana sponsor, yana buat sendiri... sapa nak boleh order yer.... harga boleh runding....












inai aku buat kat kota damansara...













tadaaaaaaa.... cam kaf lam ya nga tak???? tak kan???? anak sedara aku sampai tak nak salam ngan aku sbb dia takot tgk tangan aku ni.....














Monday, May 18, 2009

kawen kawen



aku risau betol... lagi 6 hari nak kawen, ade kawan2 yg sms kate tak dapat kad... padahal aku dah pos kat bos besar shah alam lagi 3 minggu yg lepas... aku tak pasti sama ada pos mesia nak sabotaj aku ke ape... cewahhhh perasan macam lah wedding of the year... jemputan pun sikit, nak kecoh.... tp risau la jugak kan... kang kawan2 cakap tak ajak plak...

Monday, May 11, 2009

fitting baju kawen

sabtu lepas aku ngan azlan g fitting baju kawen kat senawang. baju ni nnt nak pakai masa kat rembau 7 jun nnt... aku rase cam besar... tp bila tgk2 balik cam ok je... (tak nak ngaku yg aku ni gemok).... ok, yer, aku mmg gemok... so whatttt??? baju kurung traditional ni aku yg request nak buat cam ni, sbb aku tak suke nak pakai kebaya, sbb aku rase kalau aku pakai kebaya, aku rase macam makcik... ntah kenapa... so baju ni di buat khas untuk aku... tadaaaa......


kesimpulan nye, kain kene otter sbb besor.... (ramping kot aku ni)... perasan je... kain tu mmg besor pun. baju azlan pun kene otter gak, sbb besor... kurus betol la azlan ni... dah minum susu max weight gain pun tak gain gain badan nye... aku plak yg dok gain melampau2. what ever... makin nak kurus, makin menjadi2 plak naik... tension betol....

Sunday, May 10, 2009

happy mother's day

ari ni mother's day. tp aku tak de pun abis kan masa ngan mak aku, sbb aku sibuk g kemas umah dan cat umah azlan yg akan kitorg duduk nnt bila dah kawen. penat sampai rase nak mati.... semua mende nak buat sekali... tp kul 7pm aku dah balik, sbb penat sgt dan perut pun lapar... hehehe... so baki simpan sikit... esok2 boleh sambung. azlan pun dah sampai tercungap2 dah aku tgk....

to mazanah bt mohd yusoff....



For all that you have given me,
I can return but love. For you
Bound up the wounds I did not see
And gave me hopes and passions new.

I can return but love for you,
Whose unmoved faith my heart did move,
And gave me hopes and passions new,
And loved me till I turned to love.

Whose unmoved faith did my heart move?
The mother of my heart, not blood,
Who loved me till I turned to love.
And I became the soul I would.

The mother of my heart, not blood,
Bound up the wounds I did not see.
And I became the soul I would
For all that you have given me.

Saturday, May 9, 2009

anak2 sedara ku...


Ni asifa... anak sedara aku yg first. dah besor dah... dah anak dara dah pun. tahun ni form 1. ari tu upsr dapat 5A. pandai jugak anak sedara aku ni... hehehe... tak macam aku... dulu upsr aku dapat 2A 2B je. sungguh tak pandai. sbb tu la dulu ade org tak nak kawan ngan aku sbb aku tak pandai. hahaha...


Ni afiq... tahun ni darjah 3. gigi mmg besar. telinga cam astro... hehehe... afiq ni sgt la lurus bendol. bendol pun tak lurus sgt cam dia. dulu masa dia kecik2 dia ade imaginary friend nama "shevon". bila kitorg tanya dia cakap shevon ni girl, rambut panjang. dia selalu cakap n main sorg2 ngan "shevon" ni. mmg la sgt menakotkan. bila dah pindah duduk ttdi, baru dia dah tak de sgt main2 ngan "shevon". bila kitorg tanya dia cakap "shevon" dah pindah...


airiel si budak kecik... geram je tgk dia. dah mula nak bercakap2...

aku: sayang sape ni?
airiel: mamma

aku: sayang mama tak?
airiel: tak

aku: dah gosok gigi belom?
airile: dah

aku: gosok gigi tak?
airiel: tak

hehehehe.... kelakar kan?? nampak sgt dia tak paham ape yg org tanya... dia cuma tahu jawab tu je. yg soklan akhir ngan belom, jawapan dah... yg akhir ngan tak, jawapan tak.... hahaha.... dia sgt la cute.




Thursday, May 7, 2009

1st interview selesai

1st interview sudah selesai. ari ni interview diorg tanya pasal routing, mpls, vpn ape lagi ek and pasal kampeni diorg. sib baik ade bace sikit2 pasal kampeni tu. kalau tak, mati den. g interview tp tak tahu ape main business diorg. ahaks... mmg la oil and gas, tp bukan nye diorg jual minyak... hahaha.... kalau aku bagus, diorg akan panggil for 2nd interview. 2nd interview lagi deep tehnical question katenye. mmg la buat aku lagi takot .. tak pe la, kalau ade rezeki ade la tu kot... doakan saya yer kengkawan... kalau dapat nnt aku bgtau korg... peace!!!!

Wednesday, May 6, 2009

study study

bukan nak exam.... tp esok ade intreview kat KL.... takot plak tetiba ni.... nak terberak, terweewee, sakit peyot, semua ade..... malam td azlan dah tunjuk jalan cam mana nak pegi and tunjuk kat mana nak parking.... tp aku ni mmg penakot kalau bawak kete g KL. aku dah buat keputusan nak naik LRT je. pastu menapak je la... senang.... wish me luck!!!!!.......

Monday, May 4, 2009

kampung azlan, kampung ku jua.....

ahaksss.... cuti hari pekerja, takde buat pape pun. ari sabtu tu balik kampung azlan sbb abg dia buat birthday anak dia (danish) kat kampung. so kitorg pun balik la. cadangnye nak balik hari je.... last2 terbabas tdo sana ngan baju nye tak de. sib baik bawak beg gym. so yg under2 semua ada la.... baju pakai baju azlan, suar pakai suar kakak dia.... semua baju di taja.... gambar2 ni aku amik sabtu lepas. gambo aku berposing ngan buah durian yg belum besar lagi pun. aku mmg jakun. tu la first time aku tgk pokok durian. pokok manggis, pokok cempedak dan byk pokok lagi. hehehe... ade jugak aku bergambo ngan ayam dan itik yg mak azlan bela.

*nota kaki*... sila abaikan jika ternampak lebihan lebihan lemak di perut, lengan, pipi dan sebagainye... tak yah komen pape... sbb aku mmg GEMOK.... sekian terima kasih

itik2 yg sgt produktif... telor itik sgt byk sampai mak dia buat senndiri telor asin... jgn main2 ooo....

ayam tu dah arwah dah pun... dah kene sembelih semalam....


manggis yg belum masak lagi....


buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolok kan, saya budah baru belaja, kalau salah kenapa tolong.... (afiq anak sedara aku nyanyi cam ni masa dia kecik2 dulu, sampai sudah kitorg tak tahu sape yg ajar dia nyanyi cam tu)

pokok durian weyyy.... comel tak buah durian tu??... azlan shyyyy sbb dia tak pakai baju.....

lagak ngeri aku.... please dun try this at home.... kuang kuang kuang....

aku yg mmg sentiasa over... kanak2 nye party, aku yg sibuk lebih2.... hahaha... maklum la dulu kecik2 aku mana ade birthday party... maafkan la aku....


dr kiri, cepat jalan.... danish the birthday boy, mira, kanak2 paling comel (aku la tu), nabil, aina and anis

peace!!!!!