Thursday, June 25, 2009

hari yg bosan...

tgh borak2 ngan ida... teringat balik gelang yg hilang tu... rupe nye dia pun ade peristiwa ngan gelang nikah dia... hehehe... cuma aku tak juma, dia jumpa balik....


tinggal kenangan....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
semalam ade Huawei Sales and Technology Workshop. Avnet yg organise. so mmg sibuk la buat setup untuk event tu nnt. nasib baik ade Luo and Zhang mmg di terbangkan khas untuk kitorg buat mende2 setup ni... kalau tak, mau terbongkang aku ngan azlan nak buat....
semua nye berjalan ngan lancar. siap aku jd MC untuk event semalam... hahaha... rase cam lawak je. presentation org huawei yg buat ngan norman. kitorg dengar je. lucky draw dapat laptop lenovo ideapad... jeles kitorg... org felda prodata yg dapat laptop tu... mmg dia sgt bertuah... masa tgh lunch break, aku lari g cineleisure g beli tiket transformers... pukul 6.30 tak ramai org beli. sbb org tak sempat nak balik keje terus pegi kot. bagus jugak opis dekat2 ni... tu pun ingat tak sempat sbb lepas event tu norman panggil meeting. lama la plak dia bercakap... so kul 6.15 baru gerak dr opis... sib baik sempat.
dalam wayang plak.... ada org yg sgt BODOH duduk belakang kitorg. dtg dr bukit mana aku tak tahu.... ... aku mmg marah betol. bawak anak kecik yg bercakap 2 jam tanpa henti sambil melompat, berlari2 dan tangan dia asyik pegang kepala azlan.... kitorg dah pandang 50ribu kali tp diorg cam tak de perasaan ape2... aku siap jerit kat mak dia... tp muka mmg tak de perasaan langsung... bodoh nye manusia.... sampai lah abis cite anak dia tak duduk diam, pastu mak dia plak sibuk dok translate kat anak dia... ape perasaan korg kalau korg jd aku????.... aku mmg dah nak ubah je tempat duduk depan sekali sbb tak de org, tp azlan kate tak payah dan sgt cool menahan kesabaran dia... dan aku pun terpaksa buat2 cool padahal hati dah HOT sampai dah hangit dah.....
okla... tetiba je mood tak best ari ni...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




tak jumpa jugak.... :(

dah pegi dah kedai makan tu... tak de jugak... siap abg tu suruh tinggalkan name card mana la tahu ade org yg jumpa tu bg kat dia... tp sampai skrg tak de call2 pun... :(

Monday, June 22, 2009

aku sangat sedih

kawen tak sampai sebulan.... tp gelang kawen aku dah hilang. cite dia cam ni.... jumaat lepas nak pegi makan dengan kawan2 kat HP. so azlan cakap, tak pe dia hantarkan lepas tu dia pegi semayang jumaat dekat2 ngan HP tu. ade la satu masjid dekat bukit damansara tu. so kitorg kuar awal dr opis sbb aku nak teman azlan makan dulu. so sampai je kat kedai makan kat bukit damansara tu, si mel sms cakap tak jd sbb budak2 lain dalam team dia dah kuar lunch, so diorg tak leh nak kuar. so lepas azlan ambik makanan, aku pun cakap ngan azlan, tak jadi nak pegi HP. so azlan cakap pegi la ambik makanan. aku pun bangun g ambik makanan. lepas makan, azlan nak anta pegi opis balik, tp aku kesian plak kat dia nak patah balik sbb takot tak sempat nak semayang jumaat. aku cakap ngan azlan..."tak pe la. i tunggu dalam kete, u g la semayang".. dan azlan pun pegi la semayang sambil aku dengar radio dalam kete....

lepas semayang jumaat, kitorg pun balik ke opis.... sibuk buat setup demo lab untuk huawei sbb rabu ni ade event... tak sedar dah dekat pukul 4 ptg... aku pun cepat2 g surau nak semyang zohor.... masa nak ambik air semayang tu, aku nak sisih lengan baju, aku perasan gelang aku tak de.... "Ya ALLAH.... mana gelang".... aku pun call azlan.. "u gelang i tak de kat tangan i...." aku pasti azlan pun terkejut.... tp dia cakap tak pe, kite cari dulu nnt.... dan dia sms "ade kat rumah kot".... tp aku mmg dah menangis cam org gile kat dalam toilet lepas semayang tu...

dannnnnnnnn.... aku pun naik ngan mata merah2... azlan cakap, dah jgn nangis... "tak pe la yang, kalau tak de rezeki nak buat cam mana"... azlan sgt coollll... tp aku yg sedih bagai nak mampos.... sbb gelang tu azlan sarung kan lepas akad nikah... dan aku tak pernah bukak2 sampai la aku perasan gelang tu tak de kat tangan aku.....

balik dr keje, letak je henbeg, aku terus geledah bilik, dengan harapan tercicir masa tgh tdo... tp..... tak de jugak..... kat bawah katil tak de, dalam drawer tak de, dalam sarung bantal tak de.... azlan plak cari dalam toilet. tp tak de jugak... aku siap terbalik kan kusyen sofa... pun tak de jugak... dapur pun tak de... azlan siap cari dalam tong sampah... pun tak de jugak.... dan aku terus nangis2 cari... sampai azlan marah kenapa nak nangis.... sbb kalau betol tak de nak buat macam mana....

malam tu kitorg semayang hajat.... mana la tahu ade petunjuk kat mana tercicir nye gelang tu... tp hati aku rase gelang tu jatuh masa kitorg makan kat bukit damansara tu....

hari ni, kitorg nak pegi kedai tu balik. mana la tahu makcik kedai tu terjumpa ke, atau ade org terjumpa bg kat makcik kedai tu ke... setiap hari kitorg berdoa.... kalau betol jatuh kat kedai tu, biar la terbukak pintu hati org2 yg jumpa tu bg kat makcik kedai tu, dan biar la terbukak jugak hati makcik tu nak simpan dan tunggu aku g tanya.... amin......

ok dah nak kuar lunch dah... keputusan nye nnt aku bgtau ok.... korg doakan untuk aku jugak.....

Wednesday, June 17, 2009

my lovey dovey dad.... abas bin gulam
semua nye tinggal kenangan... dah hampir 10tahun arwah pergi meniggalkan kami. aku sentiasa doakan arwah sentiasa di cucuri rahmat dan di tempatkan bersama2 org yg beriman... al-fatihah....
HAPPY FATHER'S DAY

Friday, June 12, 2009

majlis kat rembau

aksi konon cun dari aku

siap ade banner weyy!!!! cousin azlan sponsor... i shyyy.... muke aku besorrrr tempampang kat situ.... glamer anak pak abas kejap.

aksi konon cute dr kitorg....

azlan's big happy family

mazura's big happy family
my lovey dovey mum
my eldest sista... single and available....

tarian piring... muke aku yg agak jakun... tp best la....

aku yg enjoy ngan persembahan tarian piring

si airiel yg sibuk nak salam ngan aku...
majlis kat rembau meriah. sebelum kenduri tu ade "rewang". rewang tu macam org kampung dtg tolong2 potong bawang semua2 tu la. malam ade kenduri doa selamat. malam mmg meriah. macam ade pesta je. aku kepenatan dengan batuk dan selesema nya... so aku tdo awal.

6 june
birthday aku yang ke 27. tak de kek cuma ade doa selamat kat kampung malam tu. azlan kasi aku hadiah kasut crocs dengan jibbitz "happy birthday"..... so suwittttt..... thanks my dear.

7 june...
bgn pagi lambat jugak.... kul 10 pagi dah keluar gi senawang tempat mak andam nak siap2. make up kureng sikit. tak sama macam dekat shah alam nye majlis. tp boleh la... paling aku marah sgt dengan mak andam ni bila dia pakai kan tudung. aku dah pesan awal2 tak nak tudung selendang ngan anak tudung yg macam indon tu.... I REALLY HATE thattt...... dah la di belit nye tudung aku kat leher tu dah macam beguk. aku mmg dah marah2. mood pun dah hilang. tp azlan cakap "okla sayang".... tak tahu la sama ada dia nak sedap kan ati aku atau dia tak nak cakap tak elok sbb takot nnt aku tak nak sanding plak kang.... tak ke satu masalah lagi.... dan aku pun sms abg aku, yg tgh tunggu kitorg kat mcD senawang tu... "mir, tudung aku mmg macam hampagas sikit. ko jgn gelak".... kalau aku tak sms dia, dah confirm dia akan gelak bila tgk aku nanti.... mana la tahu dia cakap "ayu, ni tudung je parachute ko pakai ni...." so masa aku sampai kat diorg. amir macam "okla tuuuu"... aku tahu dia nak gelak, tp aku dah warning dia awal2....

dah la tgh sakit hati.... amar pulak tak pakai baju melayu. awal2 dah janji dia akan jd pengapit... dia terlupa.... arrggghhhhh mmg rase nak nangis la time tu... amir plak cakap tak pe la, aku jd pengapit, dengan jeans n kemeja hitam.... sabar je la. nasib azlan ade bawak kasut extra. kalau tak pakai selipar je dia.... marah betol aku dengan amar...

tp ape2 pun, semua nye berjalan ngan lancar….abang2 azlan, kakak azlan semua nye cool dan bersemangat gile adik diorg ni kawen…tambah plak sbb kawen ngn aku yg cun ni….. hahahahaha… perasan sikit tak pe kan….

Itu je la kot cite nye… kat atas tu gambar2 masa kat sana…. KORANG JGN GELAK TGK TUDUNG AKU……”especially Melissa esme…. Tolong jgn gelak kan I”…. aku mmg menyampah giler…. Semua gambar nampak gemokkkkkkkkk…… dah la mmg gemokkk…. GEMOK GEMOK GEMOK…..











Thursday, June 4, 2009

KONVO

semalam kitorg nye konvokesyen... tak best sgt sbb kawan2 tak de... bosan... best nye tgk nama2 org yg sgt la pelik.... ade satu nama tu CITY fairus.... sumpah ejaan dia mmg cam tu.... sian kat dia.... bapak dia mesti ingat nama anak aku paling moden dalam dunia.... ape la.... lenkali letak la nama elok2 kat anak. kalau tak, sian dia kene bahan dan kene gelak.... macam2 nama lagi la... nama aku jugak senang.... MAZURA BINTI ABAS.... kan senang tu.... hehehe....

gambar tak byk sgt ambik sbb kitorg pun tak de mood sgt nak bergambar... ramai sgt org subhanallah... agaknye semua bawak satu rombongan kot. sampai jem uitm semalam. kakak, abang, adik, pak long, mak log, pak cik, anak buah, anak sedara, mak teh, atok, nenek semua diorg bawak... tak paham betol. yg boleh masuk 2 org je... sian la yg dtg ramai2 tu kene menunggu... dah la panas nak mampos.... tp ape boleh buat... seronok sgt punya pasal sbb dah konvo.... maaf kan je la diorg....

anyway.... aku dah berjaya akhirnya.... kalau ade rezeki, aku nak sambung belaja lagi... hujung tahun ni insya ALLAH...

mak and amir

azlan kuasa dua dan mazura

dengan kawan.... hehehe.... lan mantap.....

ni masa queue nak ambik jubah hari ahad lepas.
me and hubby

Monday, June 1, 2009

kawan2 lagi...

kawan2 HP aku

fathiyah, am, fila, husband fila, otai

pae and idham

ana and arif

kawan2 sekolah azlan