Friday, July 31, 2009

alhamdulillah... syukur nikmat...

baru je dapat gud news.... aku dapat keje baru... wow... hepinye... setelah sekian lama menunggu... hehehe... (lama ke)...ermm... sebulan jugak la jd suri rumah berjaya... now waiting for the offer letter... suka hati, suka hati, yang penting kita hepi, hepi, hepi, yang penting kita hepi... lalalala...

tp pg td dapat call dr bank negara malaysia... aku ingat kan ade hutang yg aku tak bayar sampai bank negara call... hahahaha.bunyi cam takot. tp call invitation untuk Assessment Session with Bank Negara Malaysia.. department IT. selasa depan kul 10pg... try saja la.

amin.....

Thursday, July 30, 2009

syukur alhamdulillah.... keluarga kami mencipta sejarah...

KAMI USAHAWAN HAI-O...

hahahaha... semalam aku g subang parade nak jumpa ngan head hunter aku. aku sampai sejam awal sbb sebelum tu aku lunch dengan azlan dekat ikea... sampai je subang parade, aku pun berjalan2 seorg diri... terserempak pulak dengan sabeq kat sana. dia ngan kawan dia. pastu secara tak langsung, aku pun lepak ngan diorg... rupa2nye, kakak tu tgh explain pasal macam mana nak jd jutawan ngan jual premium beautiful ngan bio-aura... "BIO-AURA, APA TU?".... hahahaha.... so aku dengar la jugak... kesimpulan yg aku boleh buat, kite kene beli barang2 tu dan bayar one lum sum rm20,000. dan lepas tu jual la barang2 tu. yg cam mana leh jd jutawan tu pun aku tak berapa paham... "SAYA PUN NAK JADI JUTAWAN JUGAKKKK!!" eh tu iklan power root... silap....

ari ni, lunch ngan mel, lin and ana dekat HP.. makan ikan bakar and minum air pisang+oren pakcik manja.... yummmmy delicious.... balik umah terus tdo sebab sakit kepala... panas kot.. bgn tdo terus gi masak. ari ni masak udang masak lemak cili padi... cam terletak byk cili padi je... berasap la makan jap lagi...

ok, nak semayang maghrib... bubye...

Monday, July 27, 2009

congrats FILA



fila dah preggy 8 weeks... and she's expecting the baby on 8 March 2010....wow... hebat la ko n lee... hehehe. hoyehhh hoyehhhh.....



kalau nak tahu, fila ni kawan kelas aku masa degree. dia kawen a week lepas aku kawen. pegi bandung pun sama2. tp dia sgt hebat. kaya plak tu... hahahahaha... anyway, take care fila. semoga ko n bebi sihat dan selamat... muaahhhhsssss.....

Friday, July 24, 2009

bandung lagi

day 3 - Selasa 7 July 2009
kitorg pegi jakarta. nak ke jakarta ambik masa 2 jam driving. tol semua 50.000rp sehala. sampai ke tanah abang pukul 10 pagi. kat sana byk la jual telekung, baju batik dah macam2 lagi la barangan buatan indonesia... kat situ, aku dah tak tahan ngan bau2 kat dalam building tu. aku pakai mask, tp semua pandang aku cam pelik nak mampos. pedulikan. kat sana, fila ngan lan beli baju batik untuk ayah diorg. pastu kitorg beli baju tdo batik untuk ibunda kitorg. ermm... ape lagi ek... tak de beli pape sgt... jalan saja.

lepas jalan, lapor la pulokkk... kitorg ke magga dua (WE TE CE = WTC). ricky nak cari nasi padang. tetiba dia pegi kat foodcourt. mmg la kitorg tak mau. kitorg mau restoran aja yaaa. (berlagak kaya beb kat sana). bukan ape, sbb takot tak bersih. itu aja dong. kitorg pun patah balik. last2 makan kat a we = A&W. harga sama je cam mesia. dah kenyang, kitorg tak jalan pun kat mangga dua tu, cam tak de pape je. kitorg pun ke anchol... mahal tiket nak masuk 120.00rp sorg. tempat ni cam team park la. pk nye pk, semua tak mau sbb agak mahal. kitorg pun ambik keputusan balik ke bandung balik.. jalan kat bandung lagi best. sampai kat bandung, kitorg g rumah mode. masa ni tak beli pape, sbb org ramai nak mampos. tak tahu nak pilih ape.

day 4 - Rabu 8 July 2009
Pukul 8.30 pagi dah kuar. First destinantion, we went to Kawah Putih. Tempat cantek bangat. Bak kata Ricky, Leonardo DeCaprio berlakon cite the beach kat situ. Yang bodoh nye aku percaya.. kurang asam nye indon... tertipu jugak aku akhirnya... masa dalam kete ricky buat lawak yg memang lawak gile nak mampos... lan gelak sampai sakit perut.

ricky: di malaysia, kalau makanan yg ada tarikh tidak boleh di makan lagi dia panggil apa ya tarikh itu...
kitorg: di panggil expired date atau tarik lupus...
ricky: owh...
ricky: kamu tahu, kawan saya baru meninggal dunia
kitorg: huh kenapa?
ricky: owh... kawan saya umurnya 25 tahun, bernikah sama perempuan tua umurnya 60 tahun..
kitorg: huh.... tua nya... napa dia suka sama org tua...
ricky: barangkali suka sama suka... tapi malangnya, selepas sehari berkahwin, ditemui, lelaki itu mati..
kitorg: huh... mati... kenapa...
aku: ye ke... kesian nye... dengan penuh simpati...
ricky: polisi telah periksa rumah nya... ternyata apa yg di makan dan di minum oleh kawan saya tidak punya masalah apa2... lalu di hantar ke rumah sakit untuk di bedah.... setelah di bedah, mereka dapati lelaki itu MINUM SUSU EXPIRED....
kitorg: huh..... WKAKAKAKAKAKAKAKAKKAKAKAKAAKA.... (sampai bergegar2 avanza)

dalam ati aku berkata...pandai jugak ricky ni buat lawak... mula2 punya la pemalu nak mampos...

ok sambung balik.... dekat kawah putih tu strawberry murah nak mampos. 5.000rp dapat 2 pek yg besar+1 pek yg kecik... dalam 2 hengget duit kite. kalau kat sini satu pek kecik pun dah 8 hengget.

lepas kawah putih, kitorg ke situ patengan. tempat ni cam taman tasik la. lawa.. ricky cakap acha yg gf irwan syah tu pernah berlakon cite ape ntah kat situ, naik perahu. kitorg tak naik perahu sbb mahal. so ambik2 gambar je kat situ. lepas tu, kitorg mkan kat kampoeng strawberry... masa ni aku dah tak sedap dah nak makan... kat situ makan murah tp aku tgk lee berselera je makan... bertambah2 nasi dia... sedap la kot... lepas makan, kitorg ke cibaduyut. cibaduyut ni tempat org jual kasut2 kulit yg mmg murah. dah byk sgt, tak tahu plak nak beli ape... lan cakap aku tak nak beli sbb brand dia brand indon je, tak de cop guess ke, prada ke... hahahaha.... mmg pun aku rase... nnt MEL, LIN & ANA tak tahu aku pakai kasut PRADA.... muahahahaha... dah penat jalan, kitorg ke TOKO 3. kat sini je aku rase best sbb kat sini jual levi's ori. konon nye mmg ade lesen... aku beli satu, lan beli satu. fila n lee beli byk sbb diorg org kaya... hahahaha... kat sini bersepah2 org mesia. ade kakak ni beli byk tak ingat sampai berbelas2 paper beg dia... gilosss...(sebenarnye jeles sbb aku tak punya wang yg byk untuk beli berbelas2 pasang). eleh, buat ape beli byk, mana la tahu nnt tergumuk ke, terkurus ke.. ape la diorg ni... (sebenarnye jeles lagi..huhu).

balik dengan penuh rase kepenatan dan keletihan... tdo dengan nyenyaknye...

day 5 - Khamis 9 July 2009
hari shopping sedunia. ari ni kitorg pegi semua factory oulet yg ade kat bandung. destinasi pertama, kitorg pegi pasar baru. kat sini sama je cam tanah abang jakarta. cuma kat sini byk jual kain2 lace, cotton yg sgt la cantik. boleh jd gile. nasib baik aku tak gile sbb duit aku tak de la byk sgt pun. dapat beli kain lace sepasang ngan kain buat baju melayu lan. ntah bila nak tempah tak tahu lagi. lan kate tak pe, kain tak basi. kat sini aku sbuk cari kain lace untuk yana. byk kedai masuk semua tak cantik. last2 jumpa jugak macam dia nak. fila sibuk cari telekung yg kawan2 dia pesan. dia beli kabaya. murah plak tu. tetiba aku rase nyesal plak tak beli kebaya masa tu. dah lepas pun.

lepas pasar baru, diorg makan nasi padang. aku tunggu dalam kete je, sbb aku tak leh nak bau pun makanan diorg dah. sampai macam tu sekali... teruk nye.. yg pasti aku tak pregnent yer. kalau pregnent ok la jugak kan... hehehehe... lepas makan, kitorg je jalan riau.. lepas tu jalan dago. super byk FO kat jalan2 ni. aku pun dah lupe aku masuk FO mana. yg aku ingat oasis, secret, STAMP, herritage dah bykkkkkk lagi... semua harga sama je. barang pun sama je. penat je jalan. kat depan2 FO tu bersepah2 budak2 mintak sedekah... "bang.... sodokah nya bang.... banggg..." sampai aku naik rimas... siap mintak "bang... seringgit bang"... lepas jalan semua FO, kitorg ke kartikasari beli brownies yg kakak aku pesan. salai pisang keju sedap bangat.. sape2 nak pegi, aku nak kirim ek...

dah penat jalan, kitorg balik jalan kat ci-walk lagi. ci-walk jugak yg best. sampai ci-walk, kitorg cari udin lagi. nak beli tshirt bandung untuk abang2, adik2 dan kakak2 kitorg. tu je la yg mampu. tshirt bandung murah. 4 hengget je kot selai. tak dapat di mana2. cuma udin saja yg bg. makaseh udin..lepas dah beli2... kitorg balik hotel mandi. 7.30 malam, kuar balik. kitorg g pusing2 bandung. last day kan. kitorg lepak kat lisung sekali lagi. kali ni makan besar beb... semua makan western. siap steak, pizza bagai... air semua jus2 belaka.. nak tahu berapa hengget, 150.000rp je... gile murah nak mampos... tempat class. ricky kata org kaya je makan kat situ... kaya sungguh kitorg. (kaya hanya di indon, di mesia, dah tak kaya sgt dah). pusing2 ambik gambar kat gedung sate, dan byk lagi la. tak ingat dah. lepas tu ricky bawak kitorg pusing2 tgk pub2 diorg. jalan2 yg ade GRO. yg paling kelakar, tempat "bencong". bencong ni adalah mak nyah atau pondan.. perghhh... ade tu aku tgh terlelap dalam kete, aku terdengar diorg gelak2 dalam kete. rupanye ade mak nyah tu siap kuar kan tetek dia beb... gilos... aku tak puas ati sbb aku tak nampak, terpaksa la ricky pusing balik... mana boleh, sekali je tu peluang.... hahahahaha... yuckssss... geli nak mampos. mak nyah ni pakai singlet yg tali kecik tu, pastu dia tarik singlet tu ke bawah, kuar kan tetek dia.... bodoh.... dia cam dah tua sikit, agak nye sbb tak laku sgt kot. sbb tu la kene buat cam tu.

balik lepak2 lagi ngan ricky. kitorg register kan FB untuk ricky. gembira dia. aku tgk abis kawan2 aku dia dah add.. ape2 la ricky.

day 6 - Jumaat 10 July 2009
masa untuk pulang. kul 8 dah turun brekfest. aku makan megi instant yg aku bawak. lepak2 jap2. borak2. tunggu herwin dtg. borak2. dalam kul 10 lebih, dah kuar dr hotel nak ke airport. flight aku kul 12.40, fila plak kul 3. so ricky anta aku dulu. fila pun ikot. lepas anta aku kat airport, fila ngan lee pegi toko 3 lagi... kan aku cakap diorg org kaya... diorg g beli levi's lagi.... hu hu (aku jeles)...

sampai sini kul 4pm waktu mesia. amir ngan mak jemput kat lcct.

abis... panjang nak mampos kot entry ni... walaupun cite bandung ni dah basi sikit,tp suke ati aku la kan...






Wednesday, July 22, 2009

bandung

aku dah upload gambar bandung kat dalam facebook... berjanggut nak tunggu... 3g aku tak cukup power.. hehehe... nanti aku upgrade..

sila layan facebook....

td aku g fitness first. dapat card baru, first club. sebab dah setahun jd member. kire cam penghargaan la... lepas ni aku leh bawak partner pegi gym sabtu n ahad.... ok la kan... "so abie.. lepas ni u ikot i pegi gym ok". YEAY!!!!

tak de ape nak cite... bosan bosan bosan...

gud nite!!!

Friday, July 17, 2009

kampung daun










sri ater lagi....




sri ater

sri ater

ni edry yg aku jumpa kat bandung... hehehe... nama nya ricky... masih single.. sapa nak kenal boleh add dia kat facebook-ricky rismanto... sian kat dia, pandai belaja universitas. tp tahun kedua dah kene benti sbb tak de duit nak sambung. kat indon mana ada pinjaman cam kita kat mesia... sian dia kan...

kami bersama kuda2 kami... aku & riwin, fila & yanti, azlan & cherry, lee & wawan..

tangkuban parahu

satu.. dua.. tiga... cheeezzz....





Wednesday, July 15, 2009

bandung - day 2

tangkuban parahu

hari kedua.... kul 7 pagi dah keluar dr hotel. first destination... tangkuban parahu... tempat yg paling cantik (setakat hari kedua la)... tp paling menyampah org ikot bontot kite suruh beli barang2 diorg jual... naik rimas seluruh badan... dah buat bodoh pun dia ikot jugak. siap nak tolong ambik kan gambar la... adoiii yaiii... dah berkali2 cakap... ngak papa... terima kasih... pun tak paham2 bahasa jugak...

lepas tangkuban parahu, kitorg pegi ke sri ater atau ciater... tempat air panas. kat sini plak org jual "es" (ais krim) plak akan ikot bontot kite. rimas jugak tp buat tak tahu je... air kat kolam ni 40 degrees... boleh tahan laaaa panas nye... kat dalam sri ater ni, aku, azlan, fila and lee naik kuda. kuda kitorg semua ada nama. kuda aku nama riwin, azlan plak kuda dia nama cherry, fila plak kuda dia nama yanti and lee plak kuda dia nama wawan... byk nye plak... naik kuda 15.000rp sorg. pusing dekat je, tak de la jauh sgt. lepas tu azlan plak g naik flying fox. kitorg tunggu kat bawah.

lepas ciater, perut pun lapar... kitorg terus ke kampung daun. tempat ni mmg best la... makan pun boleh tahan. tp aku tetap tak lalu nak makan... bau makanan dia mmg aku tak leh tahan... jgn salah sangka yer... aku tak pregnent.... tp aku mmg tak tahan ngan bau dia... tp lempeng pisang keju dia mmg sedap... makan kat sini paling mahal dalam dunia.... 500.000rp.... ho ho...

lepas makan kitorg pegi rumah mode untuk shopping... tak de beli pape mula2... sbb tak tahu nak beli ape. eh aku beli suar tdo je satu, sbb aku tak bawak suar tdo. lepas rumah mode, kitorg ke parijs van java mall. mmg la tak de pape.. sbb semua pun macam kat kl je barang nye. mahal2... lepas tu balik hotel, mandi... lepas mandi kitorg g ci-walk jalan2 dan berkenalan dengan udin... udin ni jual tshirt bandung...

abis.... gambar tak dapat nak upload sbb internet lembab macam siput...











Sunday, July 12, 2009

bandung - day one

flight pukul 9.40am. pagi2 pukul 7 dah kuar. amir ngan mak anta aku ngan azlan ke lcct. jumpa dengan fila and lee kat sana. breakfuz makan mcD, lepas tu terus check in. ramai jugak org dalam flight tu. ade yg pakai mask, ade yg tak pakai. aku pakai je. sampai sana dekat2 pukul 1. lama betol nak tunggu beg. turun2 flight, aku nampak abby ngan zul. mmg sah la diorg ni bencinta... sempat jugak ambik gambar ngan abby. lawa si abby ni.



lepas dah ambik beg, aku nampak org pegang nama aku "AYUCOMEL"... hahaha... lawak. diorg mmg ikot nama email aku. mamat yg ambik kitorg kat aiport husein sastranegara nama nya ricky.. muka cam edry KRU.. hahah... sebijik plak tu... nnt aku letak gambar dia.

15 minit je perjalanan dr airport, kitorg pun sampai kat cihampelas hotel 2. check in pastu terus mandi. lepas mandi, kitorg jalan pegi ci-walk. singgah dekat cihampelas point, makan tgh hari. aku makan tauhu je. azlan, fila n lee makan nasi. lepas makan, kiorg jalan2 dekat ci-walk. ade performance kat ci-walk tu. band tu nama slowmotion. suara mmg sedap la.

dengan herwin. tgh copy lagu2 indon
lepas tu, kitorg balik hotel. mandi2. malam plak, lepak dengan herwin (owner hotel). herwin bawak kitorg pusing2 bandung. lepak dekat lisung minum fresh milk ngan makan french fries. lepas tu pusing2. balik hotel, aku copy lagu2 indon dr herwin.

Friday, July 3, 2009

i can't live without internet

hu hu.... i juz got my celcom 3g broadband... the modem cost me 299 ringgit + 384kbps speed.... jd la dr tak de internet, hidup aku jd runsing.... hahahahaha.... YM cam susah sikit nak masuk... kene 2 3 4 6 9 10 kali try sign in... baru boleh masuk... betapa lembbsss nye... tp aku tetap happy... sbb boleh update blog dan boleh berfacebook... bak kate labu "labu: Cant live without fb"...

ahad ni nak pegi bandung... so called honeymoon la... tp risau gak ngan influenza tu... tp harap2 semua ok.. dah pegi jumpa dokter ambik antibiotik... harap2 semua selamat... duit rupiah pun dah tukar... tak de duit sgt pun... jalan je la...

to rabe:
ko sampai mesia bila beb... mana la tahu boleh jumpa ko kat tepeng nnt... sbb mak aku ajak aku balik tepeng sebelum bulan posa nnt... pe2 aku contact ko k... hehehehe... aku nak jumpa qistina yg sgt comellll tu...