Wednesday, September 30, 2009

aku ade keje, tp buat2 tak de keje

keje ade, tp aku malas nak buat.

raya dah pun nak masuk minggu kedua. aku tak balik tepeng lagi ziarah kubur arwah bapak. tak tahu la bila nak balik. sabtu ni or sabtu depan. semua atas approval yg dipertua baginda azlan. rindu plak kat bapak tetiba. aku kesian kat mak aku. dia mesti nak balik ziarah kubur husband dia kan???



Friday, September 25, 2009

CELCOM s*u*x!!!

mmg bangang la celcom ni.... sampai skrg No Service...

Wednesday, September 23, 2009

gambar raya

selamat hari raya....

jalan2 cari pasal...

konon suwitttt la tu.... kan aku cakap kitorg mmg over...

aksi pengantin yg dah basi ni mmg sgt over...

adriana yg sentiasa "moncong". moncong nye leh sampai ke penang, tp gmbr ni bukan main lagi dia senyum....

bebi rayyan setelah dikecewakan oleh bebi adriana...

ahli mesyuarat tingkap...
sekeluarga... abiyan and family je tak de...


sandal dr cibaduyut, indon yg harganya 8 ringgit mesia je... aku sukeeee.....

woooo... pagi2 raya pun nak romen ke??... :)

mintak ampun b.... i byk lawan cakap u... hehehe... azlan selalu cakap... "lawan la cakap i... berdosa tau''.... :) i dah mintak ampun, lepas ni i tak buat lagi... kalau ade ter"lawan" lagi, tahun depan mintak maaf sekali lagi ok...

i love this pic soooo damnnn much!! lomantikkkk gitu.... jam mahal nampak oooo....

raya oh raya...

sabtu kitorg bersahur di mamak. pukul 5.15am dah bertolak ke rembau. sampai rembau kul 6 lebih. hujan pagi tu. ahad.... RAYA... kitorg semayang raya kat masjid ape ntah tak tahu plak nama masjid tu, yg pasti dr jauh aku nampak KJ tersengeh2 menyambut kedatangan org ramai. dalam hati aku..."hensem jugak KJ ni" nampak smart plak pakai baju melayu kuning siap bersampin. azlan dapat salam ngan dia. aku nak jugak salam tp tak dapek nak salam sbb aku kan pompuan. hehehe... ramai giler org dalam masjid. aku duduk sederet ngan mak, kak lin and kak su.... tetiba2 ade la 2 ekor binatang ni... dengan selamber je duduk depan kak lin. APAKAH.... siap pakai kain depan muke kak lin. ok la fine... ingat nak pakai tudung je. sekali dah nak start semayang, selamber je dia gerak ke belakang ambik tempat kak lin ngan kak su. wat the heck!!!! aku yg sakit hati. aku tolak minah tu cakap "wey.... ko ambik tempat org ni apesal. org tu nak semayang jugak" dia buat muke selamber dan tok iman pun dah mula semayang "ALLAHHUAKHBAR"... aku pun cepat2 semayang....

lepas abis semayang, aku cakap jugak kuat2 "bodoh ke ape... dah la dtg lambat selamber je ambik tempat org... buta ke ape tak nampak org dah duduk kat situ. bukan nak cakap sorry je ape... bodoh nye manusia..." yg aku heran nye... pompuan tu siap boleh jeling2 aku... bukan nak mintak maaf.... mmg sial betol2... org pagi raya patut mintak maaf... aku pagi2 raya dah marah org... dah la muka tebal cam babi.... marah betol aku. dah nak kuar mesjid, ada announcement KJ nak bg duit raya. ramai la budak2 yg q ambik duit raya. aku nak q jugak tp abg irzan cakap "kalau ayu q, KJ tak bg duit raya, kang dia mintak no tepon"... hahaha.... KJ bg 5 ringgit wey...

lepas balik semayang, sesi bersalaman... aku org paling sedih sekali la kot... hehehe.... kuat gile aku nangis. bila salam ngan ayah. al-maklumla... aku ni anak yatim. dah 10 tahun arwah bapak aku meninggalkan kitorg. dan 10 tahun jugak aku tak dapat salam tangan bapak aku, tahun ni aku dapat salam tangan ayah azlan. nangis besar la aku. waaaaa.... dapat la aku bg duit raya kat ayah tahun ni.

lepas sesi salam, sesi ambik gambar. thanks to abg irzan. nice camera, nice shot, nice picture... kalau tak de abg irzan, maka tak cantik la gambar2 aku ngan azlan yg poyo cam ambik gambar kawen plak...

ramai jugak sedara ayah yg dtg beraya di rumah. sampai la ke malam. malam tu jugak MANU menang 4-3 kalahkan MANC... wat a nice game... ramalan abayi mmg tepat plak tu. cam tukang tilik plak... sungguh enjoy malam tu...

2nd day raya, kitorg ke tampin umah pakcik azlan. umah nye atas bukit and the journey was scary. jalan sempit. belah kiri gaung pastu nampak sungai. kalau la selisih ngan kete lain, aku tak tau la cam mana. kene "gostan" la kot.... :) "gostan" tu reverse yer kawan2... lepas tu ke umah maksu, mak ngah and mak ape ntah... dah lupe. sorry bie... nnt i cuba hafal ek...

balik dah kul 4 lebih. kul 6.30ptg balik shah alam plak. bubye rembau. kat umah shah alam ade BBQ. birthday si afiq yg ke 9. dah 9 tahun dah afiq.

raya ke 3, aku migrain yg sangat teruk. kul 6 pagi g SMC. apa lagi kene la cucuk kat bontot. balik dr spital, terus tdo sampai kul 11, azlan kejut makan ubat. kul 12 kitorg kuar g beraya kat klang umah anty and umah fitri. lepas tu ke bukit bintang jalan2. ramai jugak manusia. ingat tak de org. lepas tu kitorg beraya ke sunway pyramid. TGIF buat open house. tp bayar sendiri... kelakar ke... macam tak je...

ok lepas ni aku upload gambor... daaaaa....

*yer... aku di opis skrg ni. sungguh bosan kene keje...

Friday, September 18, 2009

SELAMAT HARI RAYA

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
UNTUK
KAWAN2 KU SEMUA!!!

p/s gambar tu gambar gedik santai kitorg masa kawen ari tu... hehehe...


Wednesday, September 16, 2009

dugaan....

masalah datang dan pergi... tp masalah aku skrg ni semua nye datang datang dan datang datang lagi datang datang datang datang lagi dan datang lagi takkkkkkkkkkk pegi pegi.... byk betol dugaan skrg ni. YA ALLAH YA TUHAN KU.... KUATKAN LAH HATI HAMBA MU INI......

Tuesday, September 15, 2009

GAGAL


yeap.... kitorg telah GAGAL exam PTD bulan lepas... nampak tak perkataan GAGAL yg ditulis ngan capslock tu??? yer.... jahat betol la diorg tulis cam tu... aku dan azlan rase kitorg ni dah cukup hebat dah jawab soklan2 tu. tp GAGAL jugak... hehehe...sebenarnye pengetahuan am ntah2 dapat kosong sbb tak berpengatahuan sgt pun. aku mmg taktahu pape pun. ayat nak sedapkan hati..."tak pe bie.... i rase bukan sbb kite tak hebat, tp diorg ni random2 je pilih, sbb yg ambik exam ni semua ade degree"... adakah itu ayat nak sedapkan ati atau bengang sbb GAGAL... iskkk tak bengang la. aku ok je.
sejuk nye opis aku niiiii...... laparrrr.....

berlalu lah sudah ramadhan.....

skrg ni tgh mood raya. kat opis pun dah mula kurang org. ade yg ambik cuti awal. aku??? tak de cuti sbb baru sgt masuk keje sini. so aku cuti on public holidays je la. rabu depan dah masuk keje balik. baju raya ade 4 pasang, tak sempat pakai abis dah masuk keje balik. hehehe..... org2 maybank semua bergembira sbb diorg dapat bonus minggu lepas. mmg raya sakan lah diorg. aku???? sorry... tak dapat ler. harap2 tahun depan dapat... kalau aku masih di maybank ni. benti???? tak lah... aku dah tak nak tukar keje lagi kot lepas ni. nak keje sini sampai pencen. ehhhhh boleh caya ke????? boleh laaaa..... tp mana tahu jugak kan... aku ni bukan betol pun....

sabtu lepas g beli baju melayu azlan kat plaza alam sentral. mula2 jalan2 kat sacc. ramai gile org kat shah alam. pastu g pkns. pun ramai jugak. pkns shah alam tu nak raya je baru nampak ade org g sana. kalau tak.... kosong je. pkns pun baju dah mahal la skrg. sbb diorg tahu ramai yg pegi beli kat situ kot. dah jumpa satu baju melayu ni kat dalam pkns. mmg dah nak bayar dah. tp kitorg ubah pikiran nak jalan2 dulu. semua baju melayu kat dalam pkns tu semuanye 100 lebih. pastu kitorg keluar g ke plaza alam sentral. kat luar2 tu pun ade org berniaga jugak. ade 2 kedai jual kasut crocs yg konon nye original. tp ternyata sama je macam yg azlan beli kat china. satu kedai melayu, satu lagi kedai cina. tp dekat kedai cina tu gak ramai org sbb dia jual 30engget je sepasang. yg melayu plak jual 80engget sepasang... aku???? tak beli pape pun. sibuk2 je kat situ nak tgk betol ke ori??? jawapan nye ntah la.... dah ramai sgt org jual crocs skrg ni... azlan plak cakap... "ishhh i rase cam kat china plak tgk kasut2 ni"...

sampai je kat plaza alam sentral, first kedai yg kitorg singgah tu sbb baju melayu dia 70engget. murah dan ade plak tu kaler sama ngan baju kurung aku. azlan try saiz M macam biasa. sbb dia mmg pakai size M pun. try nye try.... baju ok... bila pakai suar.... alamaaaakkkkk ketak daaaaaa.... yerrrrr azlan sudah gemok... tp dia tak nak percaya. terus mintak saiz L plak... baru dia kate selesa sikit. dan kitorg pun beli la saiz L....

jalan balik ke sacc sbb scooter kitorg park kat sana. masa nak jalan ke sacc tu, nampak la satu kedai baju melayu ni... sama 70engget je... yg pelik nye, kain sama je macam kat dalam pkns tu. tp kalam dalam pkns jual 149engget. ermmmm.... sib baik tak beli kat dalam pkns. mmg terbukti pkns skrg dah mahal. so kepada kawan2 yg nak pegi beli baju kat pkns, baik korg jalan2 dulu kat luar2 tu. boleh dapat lagi murah. siap pakcik yg jual tu pun cakap.... "ko beli kat dalam ke?" sbb dia nampak azlan pegang plastik beg.... pastu dia cakap..."lain kali jalan la kat sini dulu".... azlan pun cakap..."yer la pakcik... tp saya dah beli ni".... kitorg tak de la rase nyesal sgt sbb kitorg beli pun 70engget jugak kat plaza alam sentral.

itu je la nak di citekan untuk entry ni. tak de mende pun nak cite. masa untuk buat keje... daaaaaa.... SELAMAT HARI RAYA KAWAN2...... kejap je puasa kali ni kan sbb cuaca sejuk je ari2... best best....

Wednesday, September 9, 2009

090909 - baskin robbins

ni gambar masa buka puasa ari tu.
mawar... ko mmg dah layak jd mummy. org sibuk makan, mawar plak sibuk bg anak ayuni minum susu. sampai tertido anak ayuni... gud job mawar.... gud job...

me, azlan n bebi q

harleena n neilly

harleena, neilly, elyn, me, idura

mawar n qaisarah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas berbuka td, azlan bawak aku n mira to shah alam mall. azlan belanja aku n mira makan ice cream kat baskin robbins. yummyyyy.... delicious...... hehehe....
me n amira. lepas abis 1 cup, amira asked for another one. amira makan 2 cups of ice cream. suke betol dia....

azlan yg dah tembam.... tp tak nak caya... siap pagi td, masa siap2 nak anta aku g keje, dia boleh tanya..."eh yang, ni suar mana ek?". azlan tot that he's wearing my jeans.. padahal tu mmg jeans dia. dia sendiri rasa dah ketat... hahahah...

and me.... posing with my ice cream. "thannks bie"...
tetiba i rase macam nak makan buffet la.... (ayat pancing)

somebody call 999

ari ni 09-09-09... tak de ape yg menarik ari ni. keje cam biasa... tp tak tahu la plak kalau tetiba ade suprise dr azlan kan... hehehehe....

sabtu lepas buka puasa ngan kawan sekolah aku. bukan senang nak jumpa diorg2 ni. semua sibuk kalah menteri. hehehe... seronok jumpa kawan ni. harleena beli kek untuk yasir n neilly. sib baik ko dtg neilly....

gambar nnt la upload. lupe plak nak bawak ari ni.

Tuesday, September 1, 2009

mudakah aku???

kat sini semua ingat aku fresh grad baru masuk keje. muda sgt ke muka aku ni... (bangga sikit la)... bila aku cakap aku dah 5 tahun keje semua tak caya.

dalam surau td ada la kakak ni tegur aku:

akak : zura dah keje sebelum ni?
(aku tak suke org panggil aku zura, nama aku dah pendek nak di pendek kan lagi)
aku : dah
akak : owh ingat fresh grad
aku : tak la... dah 5 tahun dah keje
akak : huh 5 tahun?
aku : ha'ah
akak : umur brapa tahun ni?
aku : 27 tahun
akak : oooo.... nampak macam 21 tahun

dah aku kembang sekebangnyaaaa.... 21 tahun tuuu.... so suwittttt......

cakap pasal nama aku, org2 kat sini tanya la nama aku apa? aku cakap la MAZURA... pastu boleh plak tanya, nak panggil ape... aku cakap MAZURA... pastu ade yg tanya boleh panggil zura.... tak suke nye... tp senyum je la kan... yg bestnye td, akak dalam surau tanya aku, nak panngil ape ni, aku cakap la MAZURA... dia plak jawab panggil "ma" la.... yucksssss tak suke.... konon manja sgt la nama tu.... owh pleaseeeee laaaa.... napa la nak bg pendek lagi... bukan kah nama aku dah cukup pendek... bukan nye nama aku mazuramelissamaryammernado.... boleh la nak kasi pendek.... adoooiiiyaaaiiii....

sejuk + sakit perut

sejuk giler kat opis ni. hujun plak tu kat luar. mata pun ngantok nak mampos. keje ade, tp pakai id org. pastu dah timeout session ni aku tak leh nak masuk balik. so lepak je la. update blog. rajin betol aku update blog skrg ni. tp tak de cite nak blog pun.

sakit perut plak tu. semalam pun sakit perut. rasa macam sakit period tp tak period lagi.