Monday, October 26, 2009

panas

selalu ekon kat opis ni sejuk namampos... ari ni tak rase ekon plak. ketiak dah mulai berpeluh2... hampeh....
~~~~~~~~
to farra and harith.... CONGRATULATION on ur wedding. farra... u look sooo damnnn sweet yesterday... semoga ko berbahagia hingga ke akhir hayat... love u farra....

Tuesday, October 20, 2009

HAPPY!!!!

first off all, aku nak bgtau, aku sangat HAPPY skrg ni.... :)) sambil tersengeh2...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sabtu lepas aku ngan kawan uitm shah alam g picnic kat taman tasik perdana. aku bawak egg sandwich and steam prune cake. am bawak bihun goreng. fila bawak nugget and soya drinks. denso bawak karipap. kiman bawak air mineral. lan mantap bawak keropok. byk nye makanan... janji pukul 7.30am. thumbs up to denso yg mmg sampai tepat pada masanye. organizer sampai lambat. ape punya organizer daaaaa.... cameraman yg konon nye profesional pun tak punctual. sampai lambat jugak kul 9. fila di maaf kan sbb dia ade bebi... :))

kitorg bergambar sakan kat sana. siap kawan2 yg nak konvo bawak jubah sekali. aku, azlan and lan mantap tumpang sekaki sbb ari tu kitorg grad takde pun bergambar sgt sbb bosan tak de geng. anyway.... CONGRATULATION TO AMZARI (congrats to fathiyah also), KIMAN, DENSO, FILA, OTAI, MIN, KAK UMMI and kawan2 lain yg konvo semalam.

ni gambar2 kitorg masa kat lake garden sabtu lepas. lan mantap did a good job. gambar2 ko ambik mmg lawa. thanks beb.

memory masa kat uitm shah alam tak dapat di lupakan. thanks to u all guys... korg mmg superb. aku akan rindu korg2 semua.

MOHD AZLAN HASIM... dia bawak satria hitam plate JFN 5045. dia suke pakai snikers NIKE kaler merah. kadang2 dia dtg kelas naik scooter. dia sgt comel. dulu teman tp mesra dalam kelas. and now he is my MAN.... i love him sooo much... eh eh over plak... azlan ni jahat jugak dalam kelas. suke betah ngan lecturer sampai lecturer mmg kenal dia. mula2 kenal dia aku rase dia byk cakap dalam kelas. kalau dia tak paham, mmg lemau la lecturer tu kene soal ngan dia... hehehe.... he is sooooo cutee..... (jgn marah yer daddy cool)...
AMZARI RAMLI... aku akan rindu "PMS" ko setiap kali nak exam. ngan ubat kuat ko tu... tp ko mmg pandai la am... tu tak leh nak pertikai kan lagi.... anak ko nnt sure pandai cam ko jugak. tp ko kene ajar dia jgn "PMS" bila nak exam ok... sian kawan2 dia nnt...
AZLAN KHAIRUDDIN... dia suke sgt pakai tshirt MH... dan dia yg gelarkan diri dia "MANTAP HABIS". sbb tu la lekat nama lan mantap. dia ni pun gile gak kepala hotak dia. dia pernah buat shuffle dalam kelas masa kitorg study dulu nak exam. sungguh kelakar ngan perut dia melantun2....
ZUKHIRMAN SALIM... aku akan rindu suara ko sbb ko selalu melalak masa kite study dulu. lagu2 ko mmg tak leh blah nye lagu... and ko selalu merajuk balik umah study sorg2 bila ko rase org lain dah byk tahu dr ko... ko mmg comellll....
UMMI SURAYA ... masa mula2 masuk dulu, budak2 ni panggil dia mama bosan. kak ummi mmg lazer sikit mulut dia, tp hati dia baik. dia selalu belanja kitorg makan bila nak dekat final exam. nasi lemak masa kelas BEL dulu mmg sedap la kak ummi. nnt belanja lagi ok... i will miss u, kak ummi....
NOOR NAZMIN... min ni antisocial sikit... setiap kali kitorg lepak, mesti dia tak kan joinn :P tp min ni pun baik jugak. suke tolong org.
SAIFUL AZHAN HASHIM... dulu masa mula2 kelas, epul ni keje kat DENSO. baju dia, beg dia, pen dia semua DENSO... sbb tu la nama jd DENSO...dia ni cam jahat2 sikit. tp denso sgt selamber org nye. sentiasa happy. susah nak tgk dia bad mood.
KHAIRUL FAIZAL RAMLI... dia sgt comelll... kitorg panggil dia OTAI... sbb dia mmg OTAI... dia ni org kuat PKR... ketua pemuda PKR. kerajaan ni semua tak betol bg dia... dia suke betah pasal isu2 kerajaan ni. knowledge dia mmg power. boleh jd wakil rakyat satu hari nnt... tp sorry otai... the goverment still get my vote... 1MALAYSIA.... hehehehe....
NORFADHILAH MASWAN... juga dikenali sebagai FILA. mula2 tak kenal sgt ngan dia ni. tp dah nak last2 sem, jd geng plak. she is sooo cute and peramah. tulisan dia sgt cantik dan comel. and she is outspoken too...
I MISS U ALL GUYSSS!!!!!....








Monday, October 19, 2009

GOTCHA!!!!

pagi td dalam kete nak dtg opis aku dengar ade satu minah ni kene gotcha call. aku rase cam aku kenal je suara minah yg kene gotcha call tu. last sekali aku dengan nama melissa.... yesssss MELISSA.... owh melllll..... u kene prank call.... tp u sangat cool beb. nnt i teman u g singapore ek... kite ambik karam singh walia ... eh karpal singh jd lawyer u ok.... hahahaha....

mel.... GOTCHA!!!!

:))

Monday, October 5, 2009

finally... azlan letting go his JFN

finally.... kitorg lepas kan JFN forever and ever taking back my kelisa sbb amir tak nak pakai lagi kelisa tu. so now, we have rondo bukan condo yer.... kelisa and scooter elite as our properties...... (untuk masa skrg la, mungkin akan bertambah di masa hadapan... rumah maybe and anak2 yg comel... aminnnn)... "ana... skrg i rasa cam mana u rasa sedih masa nak lepaskan kete arif dulu... hehehe....."

byk kenangan ngan JFN masa cinta2 dulu. dia la yg bawak kitorg dating2 dulu... hehehe... tp dalam KL je la. luar KL tak berani nak bawak JFN sbb usia JFN pun dah nak masuk 10 tahun and he his not in a good condition anymore. sabtu lepas 3/10/2009 hari kitorg berpisah ngan JFN. jumaat lepas sempat la bawak JFN jalan2. kitorg ambik kiman untuk bg pernghormatan terakhir kat JFN. kitorg lepak kat A&W PJ minum root beer float.

jumaat lepas jugak last JFN jemput aku kat opis. sedih giler tgk JFN masa tu. JFN ni special sikit... nak start kene 2-3-4 kali try baru leh start. pastu paling special, setiap kali kete nak benti, kene mati kan ekon dia sbb kalau tak matikan ekon, nnt enjin yang mati... pasal ekon ni lin tahu sbb lin selalu tumpang aku masa kat HP dulu nak g parking. hehehe lawak kan.... mungkin JFN ni nak bermanja2 ngan lan kot... so lepas ni tak de la JFN nak buat lawak lagi kat jalan raya :P

JFN ni jugak dikenali sebagai motorbot oleh Mel. sbb mel pun ade motorbot tp kaler merah. tak tahu la motobot mel ade lagi ke tak? hehehehe... mana la tahu haikal dah transform motorbot tu jd kapal terbang ke... ahaksss....

beberapa fakta pasal JFN:
1) susah nak start
2) ekon kene mati kalau kete dalam gear rendah... tp malam ekon dia sejuk... (puji balik)
3) boleh belah ikan dalam booth dia... tak kisah ikan kelisa ke ikan mas ke.... "bie... jgn marah ek"
4) radio dia kene pulas byk kali kat volume control tu baru volume dia naik
5) macam motorbot kalau bawak laju.... boleh mabuk laut walaupun dia atas jalan raya....

6) telah bawak kitorg dating ke byk tempat serata KL
7) pernah sampai ke taiping buat pertama kali tp bukan azlan yg bawak. aku yg bawak... masa tu wedding aida. aku bawak neilly n ida rahayu sekali.
8) kalau azlan balik kampung bawak JFN, mak dia akan tahu dia dah sampai sbb bunyi enjin JFN
9) pernah rescue aku kat project (shell TTDI) masa aku pecah kan tayar kete amir... sbb dalam kete JFN ade byk tools...
10) JFN hensem tp tuan dia lagi hensemmmmm......... uhukkk uhukkk....


azlan... in his JFN playing PSP....

last JFN jemput aku kat opis...

tak mau2 posing kat depan maybank sbb takot tak sempat nak ambik gambar ngan JFN...


























and tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....



we will be missing JFN forever and ever!!