Thursday, November 26, 2009

annual dinner - grease theme

i was having fun yesterday. etiqa buat annual dinner kat kl convention center. so semalam semua boleh balik kul 4ptg untuk set rambut, make up, pakai lawa2 untuk pegi dinner tu. aku pun dengan pantas pukul 4 tepat, aku chow. siap balik umah tdo dulu. pukul 6 lebih azlan anto pegi klcc. sampai sana pun dah pukul 7 lebih. janji dengan merisa and aisiah. merisa comel gile ngan baju kotak2 dia. aisiah ngan dress pendek hitam kembang2 gitu. meriah....

kitorg jalan sama2 masuk ke convention center tu. wow weeeee.... meriah betol ngan org2 etiqa yg pakai ala2 50s... sporting abis. caya laaaaa.... ngan skirt kembang2, polka dot nye baju, ngan skaf polka dot nye, ngan glasses besor2... yg laki plak ramai yg nak jadi elvis malam td. ngan jaket kulit nye, ngan rambut palsu nye... yg pakai rambut palsu cam samy vellu pun ade jugakkk... ammmaaaakkkkk....

makan biasa saje. aku tak de la rase sedap sgt pun. makan western. tp bukan nye steak ke ape. mushroom sup, roti, ikan grill sorg sepotong, ayam grill, spageti ngan ape ek... dah lupe. tp makan free, bedal saje laaa... tak yah byk cite...

persembahan plak... first2 ade etiqa idol. yg sedap aku rase mmg sorg je. nama dia wan faizal ke wan faizul ntah. suara sebijik faizal tahir... aku rase kalau faizal tahir tak leh nyanyi nnt final muzik2, boleh panggil brother ni nyanyi. pastu ade sorg ni pompuan perasan. nyanyi lagi aku stacy ngan muke konfiden abis konon cam sedap sgt. tp hampehhh.... hanif (bf si neilly) nyanyi lagi aizat. hanya kau yg mampu. masuk hancus sikit sbb lari tune. hahahaha... tp bila dah tgh2 tu feel sudah mari. nyanyi dengan begitu hebat sekali. ade 2 lagi tak ingat nyanyi lagu ape sbb biasa2 saje. yg pasti nye bro faizal tahir tu yg menang... mmg dia patut menang pun aku rase...

lepas etiqa idol, ade live band. ade man kidal, yg lain tak ingat. tp penyanyi nye ramli sirap... eh ramli sarip. mmg otai la kan. suara legend abis. masa dia nyanyi lagu teratai ngan kamalia tu mmg best giler aaaa... ade 9 lagu semua dia nyanyi tp yg lain tu aku tak tau tajuk ape.

the best part is lucky draw... ade 20 lucky draw. ade oven, peti ais, washing machine, air cond, home theater, tv plama 32", tv plasma 42".. ape lagi ek... tp yg paling best, percutian ke disneylang hongkong for 2, semua di tanggung ngan percutian ke gold coast australia for 2 jugak semua di tanggung.... unfortunately...... aku tak menang ape2 pun seperti yg di nyatakan di atas... sungguh tak lucky... kalau tak boleh nyanyi lagi britney spears, she's so lucky, she's a star....

owh yer, ade gak award untuk best dress male, female and group. malang nye, aku tak menang jugak sbb aku mmg la tak cun... hua hua hua....

dinner abis pukul 11. azlan kuar umah kul 11. so aku kene tunggu dia 40 minit di klcc tu sorg2. sbb kawan2 aku semua dah balik. tp jumpa gak neilly last sekali. sempat la ambik gmbr ngan dia. sungguh over kawan aku sorg tu ngan dress merah menyala owh jantungku.... pastu ngan rambut palsu nye... meriah betol. gmbr nnt la upload... byk betol gmbr2 terakru nak upload nnt. tgk la kalau free malam ni aku upload.

sekian itu saje cerita semalam... daaaaaaaa......

Monday, November 23, 2009

happy...

jumaat mggu lepas 20/11 aku cuti sbb aku nak pegi check up. azlan pun cuti sbb nak teman aku pegi check up. scan aritu dah nampak kepala, bontot, kaki n tangan bebi. baru 20.4mm. cute gile. heart beat pun nampak. aku tak nampak... azlan yg nampak. harap2 semua nye sihat... due date nye 25 june 2010. june babies rock!!!!!

sabtu 21/11, airiel turns 2... kak an buat makan2 family2 saje. tahun ni kek kak pina buat. fuyoooo hebat. siap ngan cream bagai. sudah maju. nnt anak aku katenye dah boleh buat 2 tingkat... hahahaha...

lepas tu terus g lepak ngan mel, lin and ana kat delicious bangsar village. aku ngan azlan tak makan pun sbb dah makan kenyang kat rumah kak an. lepak dan borak macam dah 4 tahun tak jumpa bak kata arif... gossip itu penting... perut lin pun dah besar. dah 8 bulan. lin sgt comel sbb nampak berisi sikit. ana, macam makin kurus je. dia baru baik demam teruk. sian dia... tp ana mmg sentiasa comel. kecik jeee... mel maintain. last time lepak haikal masih belum bekerja. tp sabtu lepas haikal seorg pilot yg berjaya... comel je tgk mel n haikal... cepat la kawen wey... owh yer.... thanks to en arif belanja kitorg. walaupun aku minum warm water saje.... semoga ana and arif murah rezeki. arif bertambah2 bisnes. lain kali boleh belanja lagi... yeeeehaaaaa.....

ahad 22/11, tdo sepanjang hari. malam pegi makan kuey teow and tandori kat subang ngan abg irzan and kak lin. thanks abg irzan. kitorg makan free lagi...

gmbr nnt la upload.

Thursday, November 19, 2009

...

nak cite ape pun tak tahu sebenarnye. dah lama tak update blog ni. tak de mende menarik nak cite pun. yg pasti nye aku malas gilossssss...

dan aku telah buat keje gile dengan membeli ini :

dan aku telah CLAIM dengan encik azlan mende ni. encik azlan cakap OK. birthday present untuk tahun depan. tp bil tepon nye bayar sendiri. ermmm.... hadiah tahun depan dah dapat sekarang. sampai je tahun depan dah basi sikit la bieee.... boleh mintak hadiah lain tak tahun depan.... :)) anyway.... thanks my dear....

itu saje la... bubye...

kepada melissa esme.... "weyyyyy i dah dapat black berrgghhiiii weyyy"... hahahahaha.....

Monday, November 9, 2009

hoben jang hoben!!!

aku suke sgt n9 menang lawan kelantan ari tu. sbb laki aku org rembau:)) mesti la aku sokong n9 kan. no way to kelantan... aku kat rembau ari yg piala malaysia tu. satu umah sah sah la sokong n9. tp aku menyampah gile ngan penyokong kelantan yg macam berok... baling2 botol, baling2 mercun. masa n9 buat free kick, macam2 diorg baling. sakit hati betol aku tgk. bila kelantan buat free kick, tak de plak penyokong n9 baling pape... ternyata penyokong kelantan ni tak sekolah, tak de kesedaran sivik... BODOH... mmg bagus n9 menang malam tu.
masa n9 masuk gol ke-3, ramai dah org2 kelantan yg blah dr stadium. kelakar giler. tp masa tu ade 30 minit lagi game. siap bakar2 kerusi ngan banner yg diorg bawak. tak ke bangang. dah kalah tu terima je la kenyataan. adatla pertandingan mesti ade kalah menang. diorg ni fanatik betol. itu kalau kalah macam gitu ghope nye, kalau menang, tak tahu la ape plak jadi nye...
congrats negeri sembilan!!!. den dah raso dah n9 monang bosar malam tu... hehehehe... (buruk plak bunyi nye org perak nak ckp nogori)...

Thursday, November 5, 2009

urrrggghhhhh...

rimas... lemas... tak selesa...
nak balik rumahhhh....

Tuesday, November 3, 2009

dah masuk november....

pejam celik pejam celik dah masuk november.... dah hujung 2009 dah pun. dah 5 bulan lebih jugak aku kawen. and gud news is.... aku sudah 6 minggu pregnant... rase penat gile. tdo adalah hobi aku skrg ni... bukan nye sleeping beauty, dah sleeping ugly dah jd nye... malas nye tak tahu nak cakap cam mana. balik keje je, lepas semayang terus tdo sampai esok pagi. dah tdo lama pun still malas nak bgn pagi g keje. makan plak.... selera mmg menyelerakan... makan byk plak tu. dan badan pun dah rase cam gemksss sikit... yer sikit... skrg plak dah mula rase nak muntsss... dan loya... bau2 makanan dah tak leh sgt. nak turun g beli makanan kat bawah opis pun rase susah hati sbb takot ngan bau2 tu. ok... stop!! tak nak cakap laaaa.... tgh tulis ni pun aku leh rase loya... :(

yes.... i'm mommy-to-be

macam mana aku tahu aku pregnant???... owhhh macam ni, 3 minggu yg lepas, aku rase sakit pinggang. pastu perut aku rase cam cramped. rase cam nak period, tp tak period. satu hari tu, balik keje dah pucat2 dah. azlan terus bawak g klinik. masa kat klinik, aku masuk jumpa doctor and bgtau la masalah aku ni. doctor pun suruh g ambik air kencing. check2 tgk ade 2 line... now i know what's that 2 line mean... hahaha.... bila doctor bgtau, aku cam tersengeh je... pastu doctor pun explain la bla bla bla bla.... bila kuar je, azlan pandang aku, and tanya kenapa? tp sbb aku ni mmg tak leh cover... dia pun tersengeh2 jugak... macam dah tahu je... iskkkk tak suprise langsung... kuar je dr klinik, aku pun tunjuk la pregnancy test yg doctor bg tu... and azlan was sooooo happy sampai all the way drive balik umah dia tersengeh2 dan tersipu2 malu.... auuuwwww.... haaaa.... cam tu la cite nye....

so tahun depan aku and azlan akan bergelar mommy and daddy... expected JUN/JULY 2010. harap2 semua nye ok... and harap bebi sihat dan sempurna... aminnnn....

ok i'm off now... nak sambung keje yg byk ni... bosan betol....