Thursday, December 31, 2009

end of 2009 dengan rasa sakit hati dan menyampah....

aku????? mmg tgh menyampah gile skrg ni. ari ni aku kene standby. dah la malam new year. pastu bukan sepatut nye aku yg standby plak tu. aku ni mmg kambing kene tangkap aaaaa kira nye... scapegoat di dalam scapeboat.... cover org lain nye shit and ass. cam harrrrr jaddddd kan??? patut nye aku happy2 skrg ni bukan nye stress. tp aku mmg tgh marah giler. minggu ni cam keje sorg2 je. pastu dah la aku ni org baru, ade system yg aku tak de access dan tak pernah buat pun. alih2 aku dok kene marah ngn user sbb sape nak tgk request2 tu... ape kahhhhhhh???? aku ke yg bersalah.... mesti la tak kannn... tp ade ke diorg kisah.... aku??? lagi la tak kisah... ingat aku kisah ke????

isnin selasa lepas aku mc sbb aku tak sihat. dtg keje ari rabu tgk tiket berlambak2 tiket tak terusik sbb QM cotiiiii hujung tahun. pastu tak de proper handover. nak handover cam mana pun dah semua pun tak de. aku masuk opis, aku la yg nak kene tgk. aku????? buat bodoh jugakkkkkk... ingat aku nak buat ke semua tu. semua boleh buat tak kisah, aku pun buat la tak kisah jugak kan. dan skrg ni aku rase dah fed up keje cam ni. proses flow tak de. keje main belasah je. bukan aku tak suke keje sini, cuma proses tu tak betol. direction pun tak clear. itu yg buat aku bosan tu. keje dah mmg ok tp tu laaaaa... ade je yg tak kena... haishhhhh.... kene bukak bisnes sendiri la. sendiri jd boss, sendiri jd kuli, sendiri buat keje. mungkin cam tu tak sakit hati sgt kottt....

dah la malas nak cakap pasal keje ni. sian bebi aku. mesti tgh stress gak tgk mommy dia stress. anyway, bebi dah 15 weeks. last monday scan, bebi dah 14.7cm. bebi membesar dengan bagus. harap2 semua nye ok. bebi sihat dan sempurna. masa scan tu mmg bebi tak duduk diam. berenang2 macam2 gaya. cam tgk movie aku rase. macam2 kuak dia buat. kicking, waving... dan bebi sgt comel. indah nye ciptaan yg MAHA ESA.... sungguh touching aku. doctor amik semua ukuran dia. masa nak pause, nak print gmbr scan tu, mmg susah sbb dia tak duduk diam.

skrg plak tgk sibuk ulang alik klang sbb sibuk jaga kiosk mini donuts. ni hasil usaha adik beradik azlan. bravo to azlan, alin, abg irzan, abicam, kak ju, abayi, abiyan and kak su kuasa dua.share2 modal bukak satu kiosk kat giant bukit tinggi klang. baru seminggu bukak, nampaknya sambutan menggalak kan. harap2 nye berterusan la. jemput la kawan2 ke giant bukit tinggi klang beli mini donuts. yummy yummy delicious... kepada sape nak buat party anak2 nye birthday ke, party tupperware ke, boleh la order mini donuts ngan aku. aku boleh supply kat party2 korg tu. Insya ALLAH.... gmbr kedai mini donuts ni leh tgk kat facebook aku yer. malas nak upload kat sini sbb internet opis ni lembab.

ermmm... takde ape nak tulis lagi. nak wish korg2 semua happy new year 2010. harap tahun 2010 lebih bermakna. kepada :

1) lin
2) fila
3) fathiyah
4) ida rahayu
5) niza
6) kak ummi
7) rina

SELAMAT MELAHIRKAN BABY 2010.... best nye anak2 kite sebaya la nnt... leh masuk sekolah sama2... lin, harap u tak terberanak ari ni...

ni last entry untuk 2009... harap 2010 lebih baik dr tahun ni. wish my hubby dapat mencapai cita2 dia nak jd lecturer... harap u dapat buat master tahun depan. ammminnnnn.... yeeeehhhaaaaa.... nnt bila nak sambung Phd, u buat la kat oversea ek bie... i nak main snowwwww... ahaksssss.... berangan itu bagussss untuk kesihatan.

daaaaaaa....

Thursday, December 17, 2009

sbb tu la mak suruh pi sekolah.... belajor bahasa inggeris...

aku terjumpa gmbr ni... sian kan kat mamat ni... ntah dia tahu ke tak maksud baju yg dia pakai tu. mesti masa sekolah dulu suke ponteng kelas bahasa inggeris. tp kelas agama masuk plak. mesti sbb ustaz dia garang... hua hua hua...



tak sihat...


minggu ni minggu tak sihat sedunia. isnin selasa mingrain. rabu demam, batuk, selsema. ari ni pun masih batuk dan selsema. demam tak sgt dah. tp kepala berat gile. badan tak larat betol.


waaaaaaaa..... nak balikkkkk....

Friday, December 4, 2009

aku di maybank atau......

sebenarnye..... aku tak tahan ngan satu minah "kelly" ni. mmg la tak salah nak cakap dalam fon kat opis ni. tp suara dia sgt kuat sampai aku boleh tahu semua cite2 dia. tp kalau dia cakap bahasa dia mmg la aku tak paham, tp aku rase lagi 3-4 bulan aku dok sini, maybe dah boleh paham kot sbb ari2 dengar dia cakap. cakap sgt kuat okayyyyy.... dan aku ni duduk macam 5 meter je kot jauh dr dia... sungguh merimas kan...
dr awal aku masuk, yg aku dengar pasal dia nak renovate umah. sampai skrg dia akan call contractor yg buat umah dia tu ari2 without failed. ari2 call mesti marah... kenapa lambat, kenapa barang sampai lain, saya mau lain, kenapa, kenapa, kenapa..... aaaaarrrrgggghhhhh.... cuma sabtu ahad je la aku tak tau dia call ke tak? aku rase sabtu ahad, dia mmg pegi buat sekali kot join contractor tu.

aku sampai tahu bila dia pasang aircond, dia beli tiles kaler ape, tiles dia beli tu cukup ke tak, pintu kenapa kaler putih, kaler kuning tak de ke, handle tu kenapa macam itu, bukan macam ini, lantai macam mana nak buat. senang cite, kalau suruh aku lukis layout umah dia pun, aku dah boleh lukis la....
kesimpulan nye... aku terasa macam aku ni kat dalam developers kampeni je, bukan lagi dia maybank.... dannnnn.... dia cakap lagiiii..... can she just stop talking..... uurrrrgggghhhh.....
muke aku cam ni la lebih kurang skrg ni...


lagi 5 minit nak balik.... ye haaaaa.... 2 ari aku akan aman, tak dengar lagi pasal salah anta pintu... "saya mau kuninggggg.... kenapa bawak putihhh?????" (cuba cakap dalam nada kelly sikit, sambil kepala goyang)

Thursday, December 3, 2009

lain kaliiii.....

jgn cite pasal hantu kat basement.... alkisah nye, aku ngan neilly tertinggal pass keje kitorg dalam kete dia masa pegi lunch td. so turun la kitorg td g basement nak amik tag tu. lepas tu jalan plak nak g lif sebelah satu lagi sbb neilly nak bayor duit monthly parking dia. tgh jalan tu, kitorg 2 org je. tetibaaaaaaa...... pooommmm..... bunyi enjin pun bukan, bunyi org tutup pintu pun bukan... dah kitorg pun lariiiiiiiiiiiiiiii......... neilly tercucuk kunci kete dia kat tangan aku.... dan terluka la sikit.... kelakar weyyyyy.... muke kitorg buruk giler kot masa lariiii tu... dah la dengan baju kurung.... bodohhhh.....



kepada neilly .... please tolong jgn cite lagi pasal hantu kat basement ekkk.... kalau ade cctv td, confirm brother yg jaga parking tu nampak kite lari sambil jerit2 kannn.... malu nyeeee!!!!!!

muka lama tukar baru.....

rabeatul husna..... aku dah tukar background ni... harap ko suke... hijau plak tu. sedap mata memandang.... thanks to suamiku yg tolong copy kan script html ni. sbb aku kat opis ni tak leh nak copy code html tu. bongssssss.....
:))

Tuesday, December 1, 2009

azlan turns 28....

29 november 2009, azlan turns 28.. takde ape pun yg aku buat. cuma kitorg kuar dating. makan2 dan balik umah. tdo dengan jaya nye. anyway.... happy birthday my love... semoga u berjaya dan murah rezeki. dan juga bertambah berat badan... ni je yg mampu sayang kasi.... owh lupe plak... ade satu lagi hadiah dalam perut sayang ni.... hua hua hua....
I LOVE U SOOOOOO MUCHHH!!!!

annual dinner





*gmbr kurang memuaskan... almaklum laaaaaa tak de dslr...

airiel bday + delicious


mell, lin,aku, ana




airiel turns two