Monday, March 29, 2010

warded @ kpj selangor (selangor medical center)

Aku demam start dr selasa lepas.mnggu lepas je 3 hari aku mc.arini demam lagi.dah 2 klinik aku pegi.so malam td lan bawak dtg smc ni.doctor pun check darah aku.bacaan mmg rendah.aku kene viral fever.so aku kene tahan masuk wad.ikotkan medical kad aku,aku mmg entitled single bed,tp malangnye single bed penuh.jd aku kene share.kene masuk wad yg double bed.mmg dah nangis dah sbb nurse ckp husband tak leh teman kalau double bed.aduhhhh....

Jam dah dekat pukul 2pagi.aku mmg la tak leh nak tdo.aku mau laki aku di sebelah.waaaaaaa...menci nya cam ni.

Dah la toilet kotor.jiran sblh aku ni kelly...td aku masuk toilet.ada kapal selam dlm toilet bowl.siot betol.pengotor nye kelly...aku drpd sakit terus rasa tak sakit.menyampah giler.

Okla nak layan diri yg tgh sedih en azlan tak de di sisi...berlinangan air mata aku turun membasahi bantal ni...ahakss...abie...I miss u sooooooo much...

Thursday, March 25, 2010

hari demam sedunia...

lepas dok berangan ngn rumah baru, ambik ko.... kitorg demam ngn jaya nya... aku cuti 2 hari. lan sepatutnye report duty kat celcom on wednesday terpaksa extend dan masuk hari ni. nasib baik boleh. kalau tak mesti dah kene marah2... first day dah tak dtg. hahahaha...

skrg aku kat opis. tetiba rasa badan panas balik. kepala berat. kaki dah menggigil2 dah ni. nak turun bawah g klinik jap dengan cik neilly yg demam jugak. bila tak larat ni, satu keje ape pun aku tak buat. (kalau aku sihat pun aku malas jugak....tu semua alasan). dr td dok layan kepala yg sakit ni... layannnnnn.....

Monday, March 22, 2010

dating day....

laki aku selalu tanya bila aku nak update blog... hehehe... nampak sgt blog aku ni tak de cite kan... okla, ni cite sabtu baru2 ni... kitorg bgn awal pegi midvalley sbb ada motherhood expo. ingat kan bykla brg2 tp tak de la menarik sgt pun. dapat jugak la beli 3-4 barang.

alice in wonderland dalam midvalley...

lepas pegi midvalley, kitorg pegi wangsa maju... lepas wangsa maju, kitorg singgah melawat rumah baru kitorg yg akan kitorg duduk tak lama lagi. layannnnn gambar2 ni.....


boleh nampak rumah kitorg dr pagar luar ni... padang tu nanti tempat kitorg nak main kejar2 bersama anak kitorg nanti... atau kalau anak2 sedara dtg, boleh la diorg main bola kat padang tu...


muka tuan tanah melawat rumah baru... hidung mesti la kene kembang sikit...


bersama pak guard belah kanan yg kitorg hire... mmg sengaja hire awal sbb takot pencuri masuk...


ni pintu bukan utama nak masuk rumah kitorg nanti...


ni pak guard belah kiri... kat luar je ade 2 guard kitorg letak...


haaaa.... ni la pintu masuk utama nak masuk rumah kitorg...

ok.... dah puas melawat.... jom kite balik.... tak lama lagi kite pindah duduk sini...
















ok fine..... aku berangan....

Tuesday, March 16, 2010

Congrats to FILA & LEE


Congratulations

to fila and lee on the arrival of your
newborn baby GIRL!!!!



Monday, March 15, 2010

title

disebabkan aku mengantuk tak hengat nye... baik aku update blog. ngn keadaan yg sejuk dan hujan ni, aku siap tertido kat meja lagi. kalau bos nampak mesti dia cakap aku ni buruk perangai. tp tak pe la bos, saya ni ibu mengandung... lepas ni saya tak buat lagi perangai cam ni.... :)

seperti biasa, aku mmg sgt malas pada hari isnin. tp bukan isnin je... sifat pemalas ni termasuk jugak pada hari selasa, rabu, khamis dan jumaat... hari2 pun malas buat keje... dan aku hanya mengadap fesbuk yg tak berfaedah ni lagi dan lagi dan lagi dan lagi...

skrg ni aku mmg terasa diri aku sgt la gemuk. walaupun aku agak diet di malam hari. waaaa.... mmg org tgk aku tak percaya aku pregnant 6 bulan, tp aku saje yg tahu betapa berat badan aku naik berkilo2... dan aku sgt la takot. time la ni rase tak sabar nak aktif kat gym balik. aku skrg freeze aku nye membership fitness first sbb aku pregnant, dan aku pasti aku aktif balik lepas deliver nanti. kepada encik azlan, nnt u jaga baby ek....

owh yer... aku ada satu berita tp rasa cam tak sesuai nak share kat sini. walaupun ni blog aku, tp aku takot nnt ade org yg terbaca dan "terlepas" citer kat org lain plak... so, aku terpaksa batalkan hasrat nak share berita ni ngan korg. ngeh ngeh....

kepada cik neilly... suke la tu dah dapat bb... :)) aku pasti ko tgh tak buat keje pun sbb dok sibuk ngan bb baru ko tu... lepas ni ko tak yah jeles lagi ngan org yg boleh update status fesbuk kat jalan raya yg jem sbb ko pun dah boleh berbuat demikian... hahahahaha... peace!!!

Wednesday, March 10, 2010

jusco OU jcard day

saya sudah serbu pagi td... anda bila lagi... beli beli.... murah murah.... seperti biasa kalau sale2 cam ni mmg akan berebut2 ngan kaum satu lagi itu... diorg tu mmg beli belah cam tak de perasaan. penuh bakul & troli diorg... bila la agaknye aku nak rase membeli belah tak de perasaan cam tu.... adoooiiyyyaaaiiii....

Monday, March 8, 2010

aaaarrrrrggggghhhhh......

pagi td bgn lambat jugak... dah siap semayang, pakai baju semua, bila nak pakai kain baju kurung aku dengan kuat nye menjerit... "alaaaaaaaaaaa...... abieeeeee......" lan pun berlari tanya kenapa.... "tgk ni..... kain i dah tak muat langsung ni.... tak leh zip".....(dengan muka gigih nak tarik jugak zip kain tu)... lan gelak saje dan suruh aku g tukar baju lain. aku dah la konfiden je semalam balik umah bukit subang, pegi angkut baju2 kurung yg ada kat sana... sekali tak muat daaaaa....

itu saje update untuk kali ni.... sekian wassalammm....


Friday, March 5, 2010

from paris with love

rabu baru2 ni aku amik annual leave. cuti sbb ada hal lain, tp lain plak jadi nya. kitorg pegi tgk wayang kat cineleisure cite from paris with love. azlan mmg suka cite2 18sg ni. dan kitorg pun menonton la. tp aku tak tahu cam mana boleh lepas cite cam tu. tak de plak org kecoh2. cite ni pasal pengganas. kalau dah cite pasal pengganas je, mesti org ISLAM... dan aku jd bengang plak tgk cite tu. nnt korg tgk la sendiri.

~~~~~~~~~~~~~~~

khamis minggu lepas, aku pegi buat 3d scan kat umra. alhamduLILLAH... baby sihat.

Tuesday, March 2, 2010

teringin...

haishhhh... tetiba teringin nak makan nasi briyani plak... apesal ntah... dah la tgh ngantok2 ni... terbayang2 bau nasi briyani. sedapppp nyeeeee....

malas nye nak buat keje. keje ada tp sgt MALAS...