Monday, April 26, 2010

@ 31 weeks


aku @ 31 weeks pregnant. terserlah hidung aku yg tembam... hahaha...

azlan @ 31 weeks menunggu baby nak keluar. muka excited.

weekend berakhir, isnin bermula

ok... weekend pun dah berakhir. rasa sekejap sgt. sabtu pegi pureen sale. ramai org macam ape je. tp dah nama pun warehouse sale kan. mesti la ramai. ramai tu satu hal la. yg paling aku tak paham, siap bawak anak2 kecik tu. menangis2 budak2 tu sbb panas. mak bapak diorg ni tak kesian ke tgk anak panas2. tak sesuai langsung bawak baby kecik pegi tempat2 cam tu.

barang mmg murah la. sbb tu org semua beli bagai nak gile. especially kaum yg "itu". membeli macam there is no tomorrow... aku??? beli jugak la barang2 macam shower gel, baby oil, diapers new born, wet tissue, bedak, maternity pad, sabun cuci baju baby, sabun cuci botol baby, pil steril untuk botol, baby comb, baby blanket, baju dan seluar beberapa helai, ermmmmm ape lagi ek .... aku beli tak de la menggila. beli satu2 je. tp rasa berbaloi jugak sbb 200ringgit dapat beli macam2.

dan hari ni hari isnin... BOSAN...


Friday, April 23, 2010

weekend bermula

yeeeehhhhaaaaa..... skrg dah pukul 4 lebih... hari jumaat balik 445... tak sabar nye nak balik... rasa cepat sgt masa berlalu...time really flies... aktiviti weekend ni nak pegi pureen nye warehouse sale. nak tgk apa yg boleh di beli. aritu dah beli sikit2 masa jcard member sale. nak tgk apa yg belum ada, boleh beli esok... waaaaaaa.... mata aku dah jadi cam ni $$$$$$.... hahaha... apa saja untuk mu....

itu saje la,nnt aku update ape yg berlaku weekend ni... daaaaa....

Tuesday, April 20, 2010

check up lagi

batuk aku ni still tak baik2 lagi. hari ni kene pegi check up. doctor refer aku pegi jumpa dr ENT, dr hazim nama dia. mula2 rasa takot, tp bila dah jumpa dr hazim ni, terus jadi tak takot sbb dia dok buat lawak. masa aku masuk jumpa dr hazim ni, dia tanya la macam2 pastu dia suruh aku bgn, duduk kat kerusi cam dentist tu, pastu depan ade screen. aku nampak la dia pegang cam besi halus panjang... aku dah risau dah... terus aku tanya "dr., sakit tak"... pastu dia jawab... "apa yg awak takot sgt ni, ni camera la, depan ni torch light, tak de nye saya nak korek tekak awak tu"...hahahaha... pastu dia pun check throat aku, mmg nampak la tonsil aku besar giler, pastu masuk plak mende tu dalam hidung... sib baik hidung aku dah korek masa dalam kete nak drive g KPJ tu... tak de la nampak taik hidung bersepah. kalau tak malu den... pastu masuk dalam telinga plak, dr. cakap telinga aku overclean. terlebih bersih pun dia cakap tak leh jugak, sbb nnt kumbang, lipas semua boleh masuk... hahaha... bengong... pastu dia kate kene tinggalkan sikit taik telinga dalam tu sebangai perangkap. aku layan kan aje... kesimpulannye, telinga ok, hidung dr. cakap tulang senget sikit (saje je nak sakat aku kot)... tak nampak ke hidung aku yg mancung ni.... cuma throat je la. tonsil besor...

dapat inhaler lain plak. uurrrggghhhh tak sedap nye... kene sedut 3 kali sehari. td aku sedut rase pening..... sbb rase dia pelik... uuurrrrggghhhhh.... menci tau.... harap2 lepas ni baik la batuk aku ni.



kawan2 doakan la saya cepat sembuh yer.... aminnnn....

Monday, April 19, 2010

Thursday, April 15, 2010

motivated or unmotivated

ok...isnin sampai semalam aku pegi training kat etiqa twin dekat ngan klcc. so dari hari isnin aku naik train lrt sbb tak kan azlan nak masuk kl semata2 hantar aku pastu patah balik PJ kan. dengan jem lagi. aku naik lrt dr asia jaya. dari asia jaya ke klcc ada la dalam 9 ke 10 stesyen kot. tp selama 2 hari aku naik train, tak de sape pun bagi aku duduk. sgt kejam org2 mesia (yg bekerja di klcc)... macam mana aku tahu diorg keje kat klcc, sbb diorg turun kat klcc jugak sama ngan aku. aku ni punya la berdiri depan muka diorg dengan harapan diorg nampak la perut aku ni. tp harammmmmmm.... dah nampak pun buat2 pejam mata. yg sekor ni tunduk tak angkat2 kepala dok baca the sun.

ni la rupa org2 tu...



cina ni dok pejam celik pejam celik mata dia. tp terus pejam sbb aku berdiri depan dia. yg pasti dia tidak cacat sbb aku tgk dia turun sama dengan aku kat klcc.

melayu yg berbaju ala2 kumpulan raihan ni lagi aku sakit hati. mula2 aku berdiri depan dia. dia tunduk tak angkat2 kepala baca the sun. padahal masa aku berdiri depan dia, dia dah nampak aku. malas nak mencarut dalam ni... tp dalam hati aku masa tu, Allah saja yg tahu. sama jugak, dia tidak cacat dan turun sama2 ngan aku kat klcc.

*sorry gambar kurang memuaskan sbb dalam train berhimpit2 dan aku pun cam nak cover2 sikit ambik gambar...

bila jadi kat diri sendiri macam ni, baru teringat iklan yg adlin aman ramli tu. yg dia buat2 pejam mata dalam train tu... sebijik... mmg org m'sia ni tak de perasaan. aku tak maksud kan semua la. ada je org yg prihatin tp maybe masa tu aku naik train yg mmg semua tak prihatin. kan kan kan.....

~~~~~~~~~~~~~~~~

ok cakap pasal motivated ngan unmotivated tu plak. actually training yg aku pegi dr isnin sampai semalam tu la. training tu ok la walaupun presenter dia "ah soh"... so boring la sikit. tp input dia menarik la jugak. korang tau tak laki bercakap 7000 patah perkataan je sehari.... dan pompuan pulak 20000 patah perkataan sehari. dan sebb tu la, laki kite kalau balik keje akan diam, or tak byk cakap sbb quota diorg dah abis pakai masa kat opis. tu fakta menarik la yg aku dapat. so korg jgn nak marah2 laki korg tak layan korg cakap. pompuan plak balik rumah quota bercakap ada byk lagi, sbb tu la kite pompuan ni suka bebel... hahaha... laki plak jgn nak salah kan pompuan kuat bebel... layannnnnnn je laaaa...

lepas balik dr training tu, patut nye aku lebih motivated, tp TIDAK..... hari ni nak dtg keje sgt la MALAS... sbb ape???? aku saje yg tahu... sib baik ada cik neilly kat opis ni. kalau tak, lagi la MALAS nak dtg keje... ermmm... nampak sgt aku dtg keje sbb neilly... hahahaha.... cik neilly.... sila lah bagi saya semangat untuk dtg keje... hahahahaha....

itu saje la kot cite hari ni... nnt aku update lagi yer... daaaaaaaaaaaa....

Friday, April 9, 2010

congrats to fathiyah and amzari

BABY GIRL..... yeayyy.... congrats fathiyah and amzari. fathiyah selamat melahirkan baby girl 2.7kg semalam dekat KPJ selangor. malam td sempat aku dan azlan pegi visit diorg kat spital. baby sgt cute... semua baby pun cute sbb tak de dosa kan.... fathiyah aku tgk happy sgt with the newborn baby. tak nampak pun macam sakit tp sebenarnye dia cakap sakit sgtttttttttt..... mulut fathiyah tetap byk bercakap. sbb tgk fathiyah cam tu, aku pun jd tak takot sgt. aku jd "STRONGER THAN YESTERDAY" tp sebenarnye takot jugak nak beranak ni.... waaaaaaa...... ya ALLAH tabahkan la hati ku ini....


anak amzari mesti la muka macam amzari...

Wednesday, April 7, 2010

etiqa open day

cite ni dah basi sikit... saje nak upload gmbr yg naz baru hantar td... gmbr aku ngan anak dia yg sgt hensem, nama naz afzan... cakap omputeh berabuk. dah la muka pun macam mat salleh... masa etiqa open day, aku jd committee jaga coloring contest. mmg budak2 kecik ni ramai yg speaking... siap kawan aku sorg ni kene tegur sbb sebut crayon silap... dia sebut cam ni la bunyi nye "kereyon"... sekali ade sorg budak ni tegur dia... "sister, it's CRAYON, not KEREYON" malu terus dia... hahahaha...


Tuesday, April 6, 2010

check up

pagi td aku pegi check up pasal demam, batuk, selesema yg sampai masuk ward hari tu. mmg sampai skrg selesema still tak baik2 lagi. batuk pun tak baik lagi. doctor hamidah cakap, dia suspect hidung aku yg problem. tp dia tak boleh nak xray aku sbb aku tgh pregnant. so dia bagi ubat lain plak untuk hidung and batuk. hidung ubat spray and batuk tu ubat inhaler. tak pasal2 je. nape la time2 cam ni nak sakit. sian baby aku. mesti dia tak selesa kat dalam. "sorry ye baby sayang... mummy akan jaga diri baik2 untuk baby..."

update pregnancy, skrg dah masuk 28 weeks. ikot kan dah masuk 7 months la. uniform pun sudah pakai sbb baju2 mmg tak muat lagi. tempat nak deliver pun aku dah tukar... aritu mmg nak deliver kat selangor medical center tp selepas aku warded kat situ, aku cancel nak deliver kat situ. sbb aku rase hospital tu tak best. sooooo... aku dah buat keputusan deliver kat demc. sabtu ni appointment dengan Dr. Zamri kat demc. harap2 okla kot sbb demc dah nak pindah tempat baru bulan may ni. aku deliver hujung bulan june. tempat baru la nanti... building pun besar.

itu je la kot update untuk kali ni. owh yer.... kat opis aku ni dah tak boleh nak fb... bosan nak mampos jadinya... boleh je pakai henfon, tp rase tak puas... bila tak boleh bukak fb, semua pun jd rajin buat keje... aku je yg tetap tak rajin... hahahaha... bila tak boleh fb, rajin pulak aku update blog ni... mmg ternyata aku ni pemalas buat kerja.

Monday, April 5, 2010

keroje....

sebelum aku start buat keje, baik aku update blog yg dah lama cuti... doctor bg aku mc seminggu dr start warded haritu. selasa aku dah check out dr hospital. lan ambik aku ptg lepas dia balik keje. rabu kamis jumaat aku tdo je kat rumah. dah macam sleeping beauty dah aku rase. tak buat pape pun. tu pun rase cam tak cukup... hahahaha....

jom buat keje.... daaaaaaaaaaaa..............