Monday, May 31, 2010

dinner

isnin 24 may 2010 first wedding anniversary aku. kitorg dinner dekat tamarind springs lepas balik kerja. food ok la. harga dia akan buat mata juling kejap. hahaha. tp bukan selalu. setahun sekali kot nak makan special cam tu. thanks to mr azlan, my lovey dovey hubby yg belanja. yummmmyyy delicious... bie, birthday i 6 june ni ade special lagi tak??? hahahaha...

ni gambar2 kitorg kat tamarind springs... lomantik gitu...



sape patut cover perut sape ni??


kembang2 hidung aku kegembiraan..



tadaaaa... perut sudah besar..




ade kisah di sebalik dinner ni... alkisah nye, aku letak la status kat fb aku "having a "lomantik" dinner @ tamarind springs"... ade la kawan2 yg komen...tp aku tak leh blah ngan satu komen ni... nama dia aku rahsiakan...hahaha...macam la korg tak leh cari sape kan... anyway, komen nye cam ni la bunyi nye... "korg ber'dating' la puas2 sementara tak de anak ni. nnt dah ade anak, dah tak de nye nak dating cam ni. percaya la cakap aku" cam ni la bunyi nye... bila aku baca, aku terus sakit hati... what the @#$%^... ape ingat aku loser ke... ada anak dah tak boleh dating ke... eh hellooooo... anak tu bukan nye penghalang... dah ada anak pun, tak kan tak leh nak dating ngan husband kan??? saya pemenang... bukan pengalah ok... hahaha... ok dah la... biar la dia ngan hidup dia yg tak 'dating' tu... janji dia bahagia...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jumaat cuti wesak day. kitorg balik kampung rembau. sabtu ada wedding sedara lan. dan aku telah jumpa ini mamat... tak de la debab pun aku tgk. tp dalam tv nampak besor sgt. aku rasa aku sorg je yg ambik gmbar ngan dia. hahaha... sgt tak malu. tp tak pe sbb aku nak kasi anak aku nanti main badminton. bak kata puan rozalinda, "lin dan tu kuar2 perut dah pegang raket badminton agaknye"... jadi.... sebelum anak aku kuar, aku ambik gmbr siap2 ngan pemain badminton. nnt dia kuar, aku bg dia pegang reket badminton plak... mana tahu nnt jd hebat macam lin dan...

ke sebenarnye zakry ni mmg debab, tp tenggelam sbb aku lagi debab dr dia... ?????






Monday, May 24, 2010

flowers



Thanks abie... :))

~ HAPPY 1st ANNIVERSARY TO US!! ~


Love brought us together
As hubby and wifey
And gave each of us
A best friend for life

Happy Wedding Anniversary!!!

24 may 2009 ~ 24 may 2010

my darling, i love u till the end of my life!!!

Monday, May 17, 2010

jalan2 hujung minggu

update check up dulu la... 15/5 check up lagi. semua ok. baby ok. last 2 weeks check baby 1.8kg. tp sabtu lepas check baby dah 2.33kg. doctor yeen cakap baby sihat. walaupun berat aku turun, tp berat baby naik. aku mmg tak lalu nak makan sgt semenjak 2 menjak ni. takottt nak beranak kot. hahaha... next check up 28/5.

lepas check up, pegi OU. jalan2 sampai la ke petang. membeli belah.cewaaahhhh macam byk duit je nak membeli belah... belah je la.. membeli nye tak de sgt. hahaha... dannnnnn.... kitorg telah berjumpa dengan kawan lama kitorg. lama betul tak jumpe lepas diorg ni sibuk berlakon dan filem baru diorg tgh hangat skrg ni.sempat jugak la ambik gambr ngan kawan kitorg ni.

tadaaaaaaaaa


azlan yg gabra bergambar ngan iron man... hahaha... dalam hati ada taman rupa nye laki aku ni...


bertambah kembang hidung aku bergambar ngan iron man...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

semalam pegi wedding farez. CONGRATS farez!!! lepas pegi wedding tu, aku n azlan ikot kiman pegi HUKM visit adik dia yg sakit kene operate lidah tu. boleh baca di sini.

kesian sgt tgk adik kiman. tak boleh makan, tak boleh minum. semua kene pakai tiub. air liur pun tak leh nak telan. semua kene sedut keluarkan. dekat leher siap kene tebuk untuk keluarkan kahak. sedih sgt tgk keadaan adik dia tu. 80% of the lidah kene buang sbb kene cancer lidah. asalnye pegi check kat klinik biasa, doctor cakap ulser je. lepas tu adik dia tak boleh makan. makan je muntah. bila pegi specialist baru dpt tahu yg adik dia tu kene cancer lidah. apa2 pun, aku harap adik kiman cepat sembuh. untuk kiman.... ko kene tabah yer. kene kuat semangat untuk adik ko tu.

ok itu saje update untuk hari ni. bubyeeee....

Monday, May 10, 2010

dating...

saturday is dating day. sunday is resting day... sabtu lepas pegi tgk movie. kali ni tg 2 movie sekali. iron man 2 ngan ip man 2. kitorg kuar awal2 pagi sbb malas nak cari2 parking kalau kuar lambat. kitorg sampai cineleisure kul 10pg. nak beli tiket wayang, pintu nye pun tak bukak lagi. awal betul kitorg. tp dah ramai yg tunggu kat depan pintu tu. masa pintu tu bukak, berebut2 org masuk. macam warehouse. "kaum" itu la especially. tak paham betul. kitorg pun beli tiket iron man kul 11.15am, ngn ip man kul 2.25pm. ip man lagi best dr iron man. ni ape yg aku rasa la. sbb masa tgk iron man, aku siap tertdo2 part diorg bercakap2 tu. hahahaha.

malam pulak, ade makan2 kat rumah cousin aku, fitri. malam kitorg makan free. yeehhhaaa...

ahad mmg resting day. tak buat ape2 pun. lepak kat rumah je. basuh semua baju2 baby. beg baby siap half way. hehehe... sepupu2 and ade kawan2 aku sibuk tanya dah letak beg dalam kereta ke belum? aku ni tak de ready apa2 pun. hehehe. relax je. bila org tanya2 cam tu, baru la nak basuh baju2 baby tu. tp still tak de pun aku letak beg dalam kereta. skrg ni dah 33weeks nak masuk 34 weeks. perut pun dah besor. dan rasa cepat penat.

itu saje untuk hari ni... jumpa lagi... byeeeee....

Wednesday, May 5, 2010

update je la...

weekend lepas nenek aku warded kene potong jari kaki kelingking kanan sbb luka. nenek aku kencing manis. kesian dia. mak aku kene jaga dia kat spital sbb dia nak jugak mak yg jaga. org lain dia tak nak. so isnin lepas aku EL sbb kesian mak sorg2 jaga nenek. aku pun teman la dia. dah alang2 tu, aku g check up terus. demc tak jd pindah may ni. so aku terpaksalah beranak kat smc :( tapi tak pe, aku tukar ambik dr yeen. dulu aku check up ngn dr siti.


my nanny... kesian dia...

update check up: baby ok. sihat. berat dah 1.85kg. lagi 2 mggu check up lagi. dr yeen cakap aku akan beranak normal masa dia scan tu sbb dia kata kedudukan baby semua ok. Alhamdulillah. tp tetap takotttt....

skrg ni makan langsung tak leh byk. makan sikit gile tp rase macam makan berpinggan2. hari ni lunch aku tak makan nasi pun. td turun g beli pengat pisang sbb baby dok tendang2 kelaparan la kot.



perut aku :)