Thursday, July 22, 2010

coti2 malaysia...

otw balik... singgah noor arfa...

benti tepi jalan nak ambik gambar petronas kat paka



dekat taman tamadun islam

perut besor... 3 hari sebelum aqeef keluar :) aku kat kuala terengganu...




@ kota bharu kelantan

kuantan









cite dah basi...

5 june... kawan2 buat gathering kat tgi friday the curve... konon nye nak jumpa aku sebelum aku bersalin. tak sangka kawan2 buat suprise birthday party untuk aku... thanks dura, mawar, neilly, aida, amy, harleena... elyn tak dapat dtg sebab dia demam. sian dia...




12am 6 june - happy birthday to me... thanks abie for the cake... :)

Sunday, July 18, 2010

yuuuhhhhuuuuu

fuhhhh fuhhhh... berabuk dah blog aku ni. bersawang semua bagai. lama gila tak update. aqeef tgh tdo ni. nak start cite ape dulu pun tak tau sbb byk sgt. hehe. ok aku dah selamat melahirkan baby boy aku and azlan yg bernama mohammad aqeef.

aku ambik cuti blocked leave sbb cuti aku byk. so start 7 june sampai 16 june aku cuti. kebetulan azlan kene outstation pegi kuantan- kota bharu - kuala terengganu. so mmg kene la aku cuti sbb kalau keje pun, sape nak anto gi opis. ok 8 june, patut nye pagi2 azlan kene anto aku pegi bukit subang sbb dia dah kene gerak pegi kuantan. pagi2 tu biasala aku bersedih2. maklumla nak kene tinggal lama. jd nye, lan bawak la aku pegi opis dia dulu sbb nak submit claim lepas tu baru anta aku bukit subang. boleh plak singgah mcD brekfez dulu. lepas brekfez, aku cakap aku nak ikot dia. dengan gamble nye, aku ikot lan sampai ke kuantan. mmg keje gilos. sbb aku dah masuk 37weeks dah time tu. anytime je boleh beranak. tp aku tabahkan hati.hahaha... lepas meeting kat kuantan, terus gerak ke kota bharu. perjalanan ambik masa 8 jam sbb sesat. ikot org kota bharu plak tu. mamat tu ngantok kot. sampai sesat2. perjalanan sgt memenatkan akhirnya selamat jugak sampai. lan kene keje kat kb sampai jumaat. jumaat 11 june sampai 14 june kene pegi kuala t'ganu plak. perjalanan ok. kitorg selamat sampai kt jumaat tu. aku tak de buat mende pun. lepak tdo kat hotel je bila lan kuar keje. isnin 14 june baru kitorg balik shah alam dari kt. selamat sampai shah alam kul 9 malam. 15 june, selasa, aku masih cuti. dok rumah je berehat.

16 june..... aku check up. tp lan tak boleh hantar sbb dia ada meeting kat glenmarie. aku pun drive la sendiri ke kpj untuk check up. mak aku dah kidnap malam tu untuk teman aku g check up. bila masuk jumpa doctor :

dr yeen : mazura, do you feel any contraction?
aku : no (dengan konfidennye)
dr yeen : ok baring (aku pun baring la)
dr yeen : mazura, this is contraction... (sambil pegang perut aku)
aku : (blur... sbb aku tak de rasa pape, mmg la rasa cam tegang, tp aku ingat tu biasa je)
dr yeen : kite check tgk sudah bukak ke belum... (doctor pun masuk kan tangan dia ke ape ke aku tak pasti)...
dr yeen : mazura, sudah bukak 3cm... your baby will come out today.... (sambil senyum)
aku : (blur) ye ke doctor????
dr yeen : yes mazura

doctor pun suruh aku g makan dulu pastu kene terus admit. aku plak, mmg la tak ready langsung. baju semua aku tak bawak dalam kete. beg baby je ade aku sedia kan. nak tak nak kene la drive balik ambik baju. masa tu aku call la lan, cakap aku dah kene admit. lan boleh ketawa sbb dia pun macam tak percaya. hahaha...

balik rumah, aku makan roti 2 keping dengan minum milo sementara tunggu lan balik. nasib baik dia meeting kat glenmarie je. dia sampai je, terus kitorg kuar. masa dah masuk wad, tetiba nurse dtg bawak baju biru tu suruh aku salin. aku sempat la poo poo dulu. masa tgh nak salin tu, nurse dah dtg nak bawak aku masuk labor room. aku masih blur2 lagi. aku masuk labor room pukul 12.30 tgh hari. kul 1.30 doctor dtg pecahkan water bag. pastu nurse masuk kan ubat sbb kate nye contraction aku tak kuat. masa masuk kan ubat tu, terus terasa sakit. sakit nye tak leh nak explain cam mana. sakit yg sangat sakit. kul 6 doctor dtg... yg aku dengar doctor cakap "ok mazura, time to work"... masa tu aku dah rasa takot. aku dengar nurse sorg ni cakap ngan aku,bila rasa sakit, tarik nafas lepas tu teran ok... aku pun ikot la cakap dia... tp ternyata aku sgt la lemah... hahaha... berkali2 aku teran baby tak kuar2. siap aku ckp ngan doctor, aku dah penat... aku dengar la lan bersorak2, nurse pun bersorak. doctor pulak cakap "belum goal lagi mazura... come onnn"... uuurrrggghhhhhh tuhan saja yg tahu ape yg aku rasa. mmg aku nak give up. aku dengar doctor cakap "get angry mazura... cepat... heart beat baby dah slow"....dan akhirnya.... berjaya jugak... bila baby kuar, doctor terus letak baby atas perut aku, masa tu, rasa sakit semua hilang... tepat jam 6.53ptg, lahirlah mohammad aqeef ke doniaaaa ini.... :)