Wednesday, August 25, 2010

berita GUMBIRA... jommmm balikkkk!!!!!

baru je dapat email yg berbunyi begini....

Dear All,

It was announced that maternity leave of 90 consecutive days will be granted to those who commenced their maternity leave with effect from 10/08/2010.

The intention of granting this benefit is to ensure that our female colleagues have fully recovered and gained all the rest they require before they return to work. This benefit is also granted so that our colleagues are able to foster a closer bond with their bundle of joy.

Thus, we are pleased to inform that the extension of 90 consecutive days of maternity leave is to be extended to our colleagues who were already on maternity leave and have not reported for work on 10/08/2010.

aku baca dengan penuh perasaan... dan terus call HR. aku masuk keje balik 16/8 maknanya aku boleh EXTEND cuti.... yeeeeehhhhhaaaaaaa.... so ni tgh joget2 lambak nak balik. boss plak tak de nak bgtau yg aku boleh balik. mana la dia hilang.... so aku akan masuk keje balik 16/9, tp memandangkan 16/9 tu cuti hari Malaysia, aku masuk keje jumaat 17/9... syok nyaaaa....

AQEEF.... I'm coming HOME!!!!!.... kite boleh ronggeng....

SELAMAT HARI RAYA KAWAN2!!!!!

Tuesday, August 24, 2010

ku di dalam dilema mu...

macam lagu plak... kalau ana nye entry ada tajuk dilema, aku pun ade jugak. aku mmg tgh dalam dilema ni.... ok nak cite kat sini, so sape2 yg baca, sila la bg pendapat yer...

aku dapat offer bnm (bank negara mesia)...td HR dah call. ecceli, aku dah siap buat medical check up semua dah. sbb offer letter kuar lepas buat medical check up. aku mintak gaji rmX. tp diorg leh offer aku rmX-200. mmg la lebih dr skrg tp tak la seperti yg aku harapkan. post pulak diorg offer aku senior exec. kat sini aku exec je. job scope, mmg kat bnm lagi menarik. tp kat sini buat governance tak de la sibuk sgt. kat bnm, aku akan buat technical balik la. department server and storage management. ok... ni mmg mende baru aku kene belaja sbb aku tak pernah lagi keje jaga server.

benefit... kat sini mmg benefit pun dah cukup power. kat bnm pun sama je. cumanye kat sini flexi benefit aku sikit. kat sana flexi benefit aku naik 62.5% dr ape yg aku dpt sekarang... yerrr mmg bykkk... housing loan, car loan semua ada. medical semua cover, husband, anak... kat sini medical cover anak saje. kat sini masuk 8.45am balik 5.45pm isnin sampai kamis. jumaat plak masuk 8.45am balik 4.45pm awal sejam. kat bnm boleh pilih nak masuk kul brapa. ade flexi hour. kalau masuk 7.30am balik 4.30pm, kalau masuk 8.30am balik 5.30pm, kalau masuk 9.30am balik 6.30pm. kat sini maternity tak cover. kalau beranak c-sect je cover. kalau normal tanggung sendiri. pre and post check up semua sendiri. kat bnm semua2 ni cover.

kat sini, maybank carum 12% kwsp sebelum confirm, 16% bila dah confirm utk pekerja. utk kes ni, aku dah confirm, so aku dapat 16%. kat bnm 12% je, dah confirm naik 13%. after 5 years keje baru 16%... pasal kwsp ni, mmg sini menang. working environment, kat sini mmg dah syok. sbb boss sgt la baik, team pun best. cuma job scope je agak bosan sikit. kat sana, tak tahu lagi cam mana. tu yg takotttttt tu.... benefit2 lain diorg akan brief masa report duty nanti. tu yg sempat aku tanya. ade ape2 lagi soklan yg patut aku tanya tak??? sila bg cadangan. ape lagi ek yg aku tanya aritu.... ermmmm......

so kawan2... tolong la saya... nak terima ke tak ni??????

cerita bergambar

@ sunway pyramid... tdo lagi best....


ok... mula2 kite kene gembira... yeahhh mari bergembira... gambar ni daddy ambik masa mommy and tok pegi pasar ramadhan....baru balik dr sunway pyramid


ni feveret position aqeef bila tdo...


tdo atas tangan daddy lagi feveret. sampai senget2 kepala pun tak pe... janji rock!!!


org kuat yg akan tuck aqeef in bed... kalau tak de ini org... susah la saya oooo...


i bought sit me up cosy for aqeef... skrg ni sape yg over excited ni... mommy ke anak????


syok jugak dok dalam ni :)




jalan2 time!!!... yeay yeayyy... first destination kite pegi the curve yooo!!!


yeahhhh... mommy beli stoller.....




buka puasa @ fish manhattan subang parade

diorg ni sedap2 makan... and me duduk diam2 dalam ni... boring betolll...


sedap nye.... sluuuppppp....


daddy and aqeef.... i love u both!!!

Monday, August 23, 2010

stroller

i bought peg-perego stroller for aqeef... semalam jalan2 pegi the curve... pastu dr the curve pegi OU plak. last2 terbekenan ngan stroller ni. mmg tgh mencari2 pun. dan terus la terbeli. letak gmbr stroller dulu la... gmbr aqeef dalam stroller belum save lagi. esok2 la upload.

tadaaaaa...

gmbr dr google

Tuesday, August 17, 2010

lalalala kerja....

semalam aku dah start masuk keje... tak buat keje pun... aku dok baca email dan delete beribu2 email... mmg slim la jari aku semalam... hati dok ingat jugak kat si kecik kat rumah bersama tok dia... macam mana la agaknye si kecik tu. ok ke tak... merengek ke tak....

balik keje, biasa la jem macam.... malas nak cakap... sampai umah dah kul 7. aqeef tgh tdo. aku tanya la mak, dia ok ke tak... and mak bg markah A-... kenapa A tolak sbb kul 2.30pm dia ade merengek kejap... kalau tak merengek, mak kata mak kasi A+.... hehehe... comel nye statement mak... tp so far, mak cakap dia ok. owh yer.... semalam aqeef genap 2 bulan...


tgk kaki laaaa.....


aqeef bgn sahur semalam... tak pernah2 dia bgn kul 5 pg... agaknye sbb dia tahu mommy dia nak g keje kot...


hehehe... ni feveret dia buat mulut cam ni... boleh ikat ngan riben...


owh my boy.....

Thursday, August 12, 2010

jln2 time...

aqeef's new toys

i dah siap mommy... nak berlepas pegi angkasa :p

dah nak masuk keje dah aku. mggu depan 16/8 aqeef masuk 2 bulan. sekejap je rasa. rasa sakit beranak masih terasa lagi. hahaha... aku pun baru dpt tau cuti bersalin dah jd 90 hari.. waaaa melepas aku nak cuti 3 bulan bergaji. rasa macam nak masuk kan aqeef dalam perut balik... tp tak muat la kot. last 2 weeks timbang aqeef dah 5.5kg. hilang akal nak masuk dalam perut balik.hahahaha....
aku baru je lepas menggosok baju sebeban. penat giler. berpeluh2 ketiak semua. tak tahu la nnt nak keje cam mana. nak tinggal aqeef. sib baik mak yg jaga. kalau tinggal kat nursery/ org lagi la sedih kot. aqeef mmg fully breast feed. masa cuti ni, aku dah siap2 simpan stok. dah penuh fridge dah. rezeki aqeef sbb susu aku mmg la bykkkkk....

byk kannn... bahagian atas tu penuh ngn ebm...

aqeef so far so good. tdo malam tak pernah mengamuk. dan dia susah nak nangis. kalau nangis pun skit2 je. pujuk2 terus diam. harap2 nnt duduk ngan tok pun dia ok. tak la susah tok nak dukung2.