Friday, October 29, 2010

i miss my HP girlfrensssssssss....

ops terlebih s... patut "s" ade 3 je kot...kuang kuang kuang...

entry ini, ini dan ini membuatkan saya sgt rindu ngan kawan2 saya kat HP... waaaa... ni semua puan GHAZAR punye pasal... hahahaha... tu baru keje setahun bersama2... kalau keje 10 tahun agaknye dah boleh buat buku berjilid2...


FLASHHHH FLASHHHH!!!! green uols!!!...

Thursday, October 28, 2010

weekend outing

last weekend pegi the curve...ok aku mmg suke pegi the curve.bak kate azlan the curve tu dah macam rumah kedua aku. macam tiap2 minggu je pegi the curve. beli breast milk storage bag kat situ. pastu mmg saje tak beli byk kotak sekali. sekali pegi beli satu kotak je. pastu kene la pegi berkali2 kan... tu semua taktik...ade je jual kat tempat lain, tp nak pegi situ jugak... alasan....


dah penat jalan2, mommy bg saya makan... lapar oooo... saya makan dengan lazatnya... yummmy... tgh syok2 makan ade plak peminat... rupa2 peminat tu anak kak ila... kak ila ni satu itm masa kat penang dulu, pastu sama2 sambung degree kat shah alam... 3 org anak dia... comelll...

ape pandang2...


bila dah kenyang, tdo la... ape lagi...


time mommy and daddy pulak nak makan... memandangkan card marche ade rm40++ so kitorg pun pegi la makan kat marche. tak yah kuar duit. kebetulan ade 30% diskaun all food. dapat la mkn 2 jenis makanan... pasta ngan rosti with salmon... yummmyyyy... air free...


jemput makannnn....


ok dah kenyang, tuan kecik pun bangun...

comel tak mommy saya.... (ok boring.... yawnnnn)

Wednesday, October 27, 2010

memori kerja 2

entry ni kesinambungan dr entry GHAZAR. syok plak baca entry dia.terkenang daku pada zaman2 HP dulu...lin nye entry 1-8 je... ok aku nak sambung no 9 dan seterusnye...

9) jumaat hari kite makan besar. selalu pegi PBD makan pizza atau secret resepi. ingat tak masa kite makan kat secret resepi, kite order air kosong, minah tu kate cawan habis...pastu kite pelik, kite tanya kalau order jus, cawan ade ke??? dia kate "ada"... kite blur "bukan kah cawan jus ngan air kosong tu sama"... pastu kite sakit hati kite g beli mineral water kat kedai2 kat luar tu. lepas kejadian tu, kite pangkah terus secret resepi.

10) ingat tak ada minahs pakai kwitex dalam surau sampai bau satu surau tu... dan minahs tu pakai tudung... wattaheck!!!

11) ingat tak kite pernah skodeng dato' k tenung gambar ana lama2... pastu kite pun bgtau ana jgn tumpang dato'k balik lagi.... sbb kite rasa dato' k tu psiko.

12) ingat tak kite pernah meraikan minah "pam" sbb dia tak satu shift ngan kite.

13) ingat tak kite makan cekodok petang2 kat kedai adik tu.

14) ingat tak kite selalu order kuey teow goreng pastu mintak cili potong lepas adik tu hantar balance. so dia kene 3 kali ulang alik datang kat kite.

15) ingat tak pakcik manja selalu mintak kite order air ngan dia, tp kite duduk kat belakang tempat mamak tu...pastu kite kesian pulak kat mamak tu sbb kite tak order air ngan dia.

16) ingat tak kite bukak puasa sama2 makan nasi lemak ayam "L" yg sgt sedap tu. dato' k jugak yg tolong belikan... berjasa jugak dato'k ngn kite...

17) ingat tak kite pernah tak masuk satu lif ngan "king bus" sbb tak nak bau dia lekat kat tekak kite or kite boleh muntah kalau kite satu lif ngan dia.

18) ingat tak kite pernah pakai ear phone dan buat2 dengar lagu sbb kite tak nak "adik" tanya2 kite soalan yg kite rasa soalan tu soalan bodoh... hahahaha... jahak aaaaaaa....

19) ingat tak kite selalu tgk "yayang" brekfes ngn "yayang" dia hari2 without fail. pastu kite gossip pasal diorg.

ini je yg dapat aku tambah. ana n mel... sila la tambah lagi mana yg tertinggal... hahahaha....

Pfizer ROCK!!!!

Tuesday, October 26, 2010

S-E se R-A ra B-U-T but

ok... aku mmg serabut giler semalam... ngan emotional nye... gmbr ni menunjukan betapa serabut nye aku semalam...giler semak namampos meja aku... geli kan...hahaha...


sebelum (abaikan kaki aku...huahuahua)

so hari ni dengan hati yg tekad dan nekad... aku telah mengambil keputusan utk kemas meja aku yg serabut namampos tu...


selepas...

perasan tak layout pun dah tukar... hehehe... gmbr di ambil pada sudut yg sama.... hehehe...

Thursday, October 21, 2010

cerita pot luck

cite dah basi sikit. tp cite je la. last week kitorg buat pot luck hari isnin. makanan byk giler. ramai la yg tunjuk skill masakan masing bawak dtg opis. semua food sedap gilerrrr... nasi lemak ada, soto ade, laksam ade, macaroni ade, ketupat ade (walaupun raya dah abis), satay ade, kek ade.... macam macam adaaaaaa.... mmg makan sepanjang hari la hari tu... bukan hari tu je, pot luck tu berlanjutan selama seminggu sebab duit collection byk. pastu beras pun ade. siap pressure cooker kak nurul seminggu berkampung kat opis ni... apa lagi, masak la sepanjang minggu... giler happening....2 thumbs up to kak nurul.... dah ala2 makcik kantin mggu lepas ambik tender masak... comellll....

ni gmbr2 masa kejadian...isnin je la, hari2 lain tak de plak ambik gmbr... baru perasan tak byk plak amik gmbar makanan... mungkin excited sgt makan...

kak nurul.... the tuan rumah... hehehe


tauhu sumbat... begedil nazri sponsor....

ketupat palas... yummmyyyy...


fried macaroni.... yummmyyyy...


nak jugak enterprem... suka hati la kan.... blog aku...
serious oooo masa keje.... hahaha...


ni masa open house department neilly... sooooo suwittttt......

ni plak masa etiqa nye open house... (nampak sgt kawan aku neilly je kan...hahahaha)

Wednesday, October 20, 2010

twenty ten twenty ten

saje je nak buat entry hari ni... hahaha... tak de mende menarik pun nak cite...

Tuesday, October 19, 2010

aqeef 4 months

sabtu lepas 16/10/2010 aqeef genap 4 months. sabtu lepas pegi jumpa paed untuk cucuk 4 months. aqeef macho tak nangis pun cucuk. caya laaaa... doctor hoe ckp dah boleh bg aqeef makan. "remember aaaa, satu sudu saje bukan satu mangkuk"...ayat dr hoe. kelakar... so ahad lepas balik gym, aku g cari nestum utk aqeef. aku beli brand ninolac stage 1. sbb byk yg 6 months. yg tu aku jumpa utk 4 months. ade la brand heinz, gerber yg dalam botol2 tu. tp aku beli yg ninolac sbb dia macam nestum.


lihat peha ku yg kene cucuk...


ape tengok2...


sayanggggg anak daddy....muuuaaaaahhhh...

dr hoe cakap baby will refuse at first time. tp ternyata dr hoe salah... aqeef makan dengan nikmat nye... lapar rupenye anak aku tu... hahaha...



sedap nye makanan ni... yummmmyyyyyy....

Friday, October 15, 2010

tajuk macam2...

semenjak dua menjak ni tak de mende nak cite. sbb tu la blog pun macam bosan je. sekarang ni tgh ade mood nak berblog... ok fisrt sekali nak wish congrats to mazni and khai. mazni kakak aku yg no 3. dah selamat bertunang sabtu lepas dengan jejaka pilihan.


mazni n khai



aku mesti la kene enteprem walau di mana jua aku berada...


loving couple... ceeewwaaahhhh...


say cheesseeee...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aqeef... ermmm...ade je mende baru dia buat hari2... skrg sibuk menyebur air liur sampai berbuih2. pastu sibuk masuk jari dalam mulut. kalau boleh sepuluh2 nak masuk dalam mulut... sgt comel... (ade ke baby tak comel??semua baby adalah sgt comel). hehehe... meniarap sgt expert. asal letak je tergolek. bila mood baik, minum botol tak de masalah. bila mood tak baik, bukan main lagi menjerit bila bg susu dalam botol. so sekarang sabtu ahad pun aku ajar dia bg botol. sbb selalu hari isnin kalau tak bg botol sabtu ahad tu, dia akan mengamuk. bak mak cakap "ari isnin kan hari monday blues aqeef..."


meniarap atas badan daddy... syiiiokkk oooo...


tak dapat masuk jari sendiri, tangan daddy pun jadi laaaa...

jom main nyorok2 nakkk???..

susu aku, sampai ke hari ni, masih banyakkkkk... bertambah2... yerrrr bertambah tambah dalam fridge tu. tak surut pun. alhamduLILLAH... rezeki aqeef. mmg ramai org tanya ape aku makan...jawapan nye aku tak de makan ape2 yg special. makan nasi macam biasa. aku ni sayur pun tak makan. tp skrg dah kene paksa makan sayur. makan la sikit2. itu pun selected sayur je aku makan. ikot mood... hehehe... kat ofis sekali pam boleh dapat 9-10 oz. sehari kat opis 2-3 pam. aqeef plak skrg minum 3oz sekali minum. sehari, time aku keje dia minum 15 oz. tu tak kire yg dia minum fresh dr ladang....hahahaha.... sbb tu la stok bertambah sbb dia minum kurang dr apa yg aku bawak balik. tp tak pe, susu tu boleh simpan. nnt2 dia dah start minum byk... time tu la kot baru surut susu2 dalam fridge tu.

hari ni bukak akaun bank YIPPIE-i maybank utk aqeef. so lepas ni kene la start menabung utk aqeef. utk masa depan. daddy, sila menabung jugak yer :) tak nak la nnt masuk U ambik ptptn ke ape ke... leceh. harap2 nnt mampu la menampung dia belaja.

ok dah abis... daaaaa...

Monday, October 11, 2010

owh my baby...




aqeef with his cousin arissa...opssss tergelap sudah...




kene la enteprem skittt... haha...

Wednesday, October 6, 2010

update saja laaaaa

keje ade tp malas nak buat. apa lagi, update blog laaaa... nak cite pasal ape ek... ok pasal aqeef la. aqeef dah boleh meniarap on 23 September 2010 and he was 3mo 1st week at that time. fuhhhh siap bg date tu. hahaha... sebelum tu tak de plak nampak dia dok try2 nak meniarap. tgk2 dah boleh meniarap. ptg tu masa kitorg sampai rumah, mak cakap "ayu, anak hang dah boleh meniarap"... aku macam "haaa,ye ke mak??"...mak pun terus letak dia atas toto, 3 minit lepas tu dia pun tunjuk la skill dia... owhhhh comellll nyeeee.... my baby... dan aku macam biasa, mesti la org yg paling "over" excited. hahaha...

lepas pandai meniarap tu, aqeef demam, batuk, selesema. baru lepas cucuk plak tu. bawak la dia pegi KPJ amik ubat. 1st and 2nd day makan ubat dia nangis. biasa la kan. tak sedap plak tu ubat nye. the next day, dah tak nangis dah. good boy la aqeef.

berat aqeef on 20th September 2010 is 6.48kg. al
hamdulillah....skrg dah tak demam. batuk ade la sikit2 kalau dia jerit2. dah pandai nak pegang toys and sibuk dok tarik baju dia nak masuk dalam mulut. tangan tu kalau boleh sepuluh2 jari nak masuk dalam mulut. geram je tgk jari tembam2 tu.


latest pic me and aqeef @ the curve