Tuesday, December 28, 2010

bila tak sihat....

masa daddy tak de seminggu, aqeef start flu, batuk and demam sikit. org yg tak cukup tdo tentu la mommy kan. tp sampai sekarang aqeef masih tak berapa sihat. flu dah tak de sgt. tp batuk masih ada. demam pulak on off. mommy sgt risau. kesian my baby. malam pun tdo asyik nangis je. tdo setengah jam, nangis...setengah jam nangis. kene angkat pujuk2 tepuk2 atas riba baru ok. total mommy tdo sehari ade la 2 jam je kot... tak pe, demi anak...tp hati nak marah tu mmg ada bila tdo terganggu sekejap2 cam tu.

pg td, mmg aku rasa nak marah sgt aqeef. tp aku pikir balik, kesian dia, dia mungkin tak selesa ngan keadaan dia yg tak sihat tu. YA ALLAH...kenapa la aku jd macam tu. i'm soooo sorry sayang....(tetiba nak nangis pulak).... emo kejap...

aqeef.... cepat la baik nakkkk... mommy love aqeef sooo much!!!


aqeef sabtu lepas muka tak sihat...

Tuesday, December 21, 2010

rumah ku syurga ku

semperna boss tak de kat opis ni, ambik kesempatan la update blog. mata pun dah ngantok2 dah ni. bila boss tak de, kaki ni rasa nak cha alip bot je... tp kuat kan semangat utk tidak yerrrr.... hehehehe...

azlan tak de skrg ni. dia kat kedah ade site survey. waaaa...tinggal la kami anak beranak di rumah. tp aku ni penakot, so aku angkut la barang2 tdo di rumah bukit subang. aqeef, mak jaga. baby sitter boleh relex isnin sampai rabu...eh kamis kot.

aqeef flu plak ngn batuk sikit2. kalau dah sakit tu, mmg la mengada datang otomatik. tdo pun nak tdo atas riba. pastu nak dukung manjang. kesian kat baby aqeef. susah nak nafas.

ok cite pasal rumah, kitorg telah selamat membeli rumah errrr kondo kat shah alam jugak yg lagi 2 tahun baru siap. loan semua dah approved. snp semua dah sign. lawyer nye document pun dah sign. so sekarang kene la simpan duit sikit utk masuk rumah baru. harap2 dapat la menyimpan $$$$...

itu je la update utk hari ini. hati ni dok ingat aqeef kat rumah. nasib baik tok yg jaga time ni. kalau hantar baby sitter lagi la kesian...

rabu lepas bawak aqeef g cucuk. berat dia tak naik... masih 7.5kg. alamakkkk... kenapa kah??? baby sitter cakap dia tak nak minum susu... owh my baby... selalu aku bekalkan 10 oz, dia munum 5 oz je...sikit giler kot. sebelum ni duduk ngan bibik boleh abis 15oz sehari. sian nye baby mommy ni. susah hati kot duduk ngan baby sitter. tak pe la nakkkk...doakan daddy gaji bykkkk so that mommy boleh benti keje jaga aqeef... woohhuuuuu....

Monday, December 20, 2010

aipad wooottt wooottt...



alkisahnye.... aku nak aifon... tp pegi kedai machines out of stock. pegi authorized reseller pun out of stock... aaaarrrrgggghhhhh.... last2 "ter"beli aipad 32G... wooottt wooottt... tp sim kad nye belum buat lagi...

Sunday, December 19, 2010

Ehem eehemmm

Today aqeet ada dating with emir...tp tak tahu lg jadi ke tak sbb emir tak bbm lagi.hehehe...anyway...Good Morning everybody!!!!!

Friday, December 17, 2010

year end partayyyy!!!

semalam ada year end party kat office ni... sebenarnye party Christmas kot... ngan lagu ho ho ho nye... ngan decoration nye... mkn pun ala2 omputeh, kek, sandwich ngan sosej diiringi ngan lagu jingle bell jingle bell.. cuma salji je tak turun. pakcik santa pun tak de. pakcik santa kuar malam raya kot... hahaha... macam biasa, bila ada event cam ni kat opis mesti la bergambar ngan kawan2.... macam ramai je kawan nye.... (yaaaaaa... aku tahu aku antisocial)

memperkenalkan....kawan awal dan akhir.... (macam kekasih awal dan akhir)



with bff.... neill....

with merisa...

Thursday, December 16, 2010

half year already.... aqeef is now 6 months

aqeef is 6 months young today 16 December 2010. it's half year already....how time flies... hu hu... aqeef dah kenal mommy and daddy... mommy kalau lalu lalang tak ambik dia, dia akan nangis macam kene tinggal. comellll. roll over dah expert tahap 10/10 dah. crawling ade la 2-3 steps. tp bergerak ke depan dah laju.

semalam pegi cucuk hep b 3rd dos. so semua completed. lepas ni 12mo pulak cucuk. tp next month dah buat appointment for pneumococcal injection. so tak de rest jugak la si manja mommy ni. hehehe...semalam cucuk nangis skit sbb paed cakap mmg cucuk 6mo sakit skit.tp nangis kejap je. lps tu pujuk2 dah ok. daddy was not there becoz daddy went for a site survey. mommy n aqeef je. lepas cucuk ambik daddy terus pegi jcard sale kat midvalley.

kitorg shopping barang2 yg mmg murah giler macam dynamo 4.7kg, biasa rm25.90 tp semalam rm18.90.dan ada lagi la yg mmg worth buying. dah jimat dah kat situ...

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......... (jeng jeng jeng <-- suspen sikit)

tiket parking hilang daaaaaaaaaaaaaaa......... dah kene penalty 50rggt.... waaaaaaaaaa.... konon dapat berjimat, last2 tak jimat jugak sbb parking je lima puloh ringgat kauuuuu.... hambikkk!!!!.... ni semua pengajaran yer kawan2... sila simpan tiket parking elok2... tak pe la daddy, kite rugi kat situ, tp mungkin ALLAH bg rahmat kat tempat lain <-- bak kate cik NEILLY....

anyway...


HAPPY 6MONTHS OLD MY BABY!!!!!....

mommy and daddy LOVE u sooooo very much my darling....


Thursday, December 9, 2010

coti-coti malaysia - langkawi

baru je balik dr penang isnin 29 nov, jumaat 3 dec kitorg bercuti pegi langkawi pulok... yer... bercuti sakan namanya... plan g langkawi ni adhoc punya plan. so duit pun terkejut jugak la. tak de la shopping sbb $$$ tak mengizinkan. dah byk abis kat tiket flight and perbelanjaan lain masa kat sana. tp dapat jugak sambar corningware utk di pakai di rumah baru nnt.... wooottt wooottt... ikot hati nak beli semua set2 tu. tp mana cukup wanggggg.... giler. tak pe umah baru pun siap lambat lagi. masih ada masa utk kumpul wang...hehehe...


welcome... welcome...

kitorg sampai jumaat malam kul 10.30mlm. tak de pegi mana2 terus check in hotel and dinner kat restoran depan hotel je. kitorg duduk grand continental dkt pekan kuah. so nak ke cenang mmg jauh skit la. 20 minit drive. next day, sabtu lepas brekfes, terus ke cable car, tp tak dapat naik sbb weather tak bagus. so bergambar je la. next destinantion, makan ikan bakar masa on the way nak ke cenang. sedap gilerrrr... 10 dewasa, 7 kanak2 nye makan, rm102 je. murah mmg murah. sedap plak tu. nama kedai tu zul ikan bakar kalau tak silap. perut pun dah kenyang, kitorg terus ke underwater world. budak2 la paling happy.


at langkawi cable car
sebelum lunch...singgah kat pantai ape ntah nama nye...

underwater world langkawi... smile everybody!!!

dah nak kuar dari underwater world... "berat la pipi aqeef ni, mommy... landing kejap laaa" :P

ahad... island hoping activity... pagi2 lepas brekfes terus pegi island hoping. mood seronok2 tp bila sampai nak naik boat ada masalah daaaaaaaaa..... kene tambah rm100. abayi kene tipu, sbb masa dia booking kat kuala kedah, org tu kata satu boat. tetiba sampai je, org kat langkawi ni cakap kene 2 boat. tak kisah sgt kene tambah duit tu, tp kitorg tak puas hati sbb org tu menipu. awal2 lagi cakap la kene 2 boat ke ape...pastu ade la bertekak skit ngan org kat situ. mood tgh syok2 jd mood marah... tp tetap enjoy. first pegi tasik dayang bunting. lepas tu pegi eagle feeding, lepas eagle feeding, kitorg ke pulau pasir putih utk mandi2 dalam sejam, then boat datang ambik kitorg balik. overall, ENJOY laaaaa...


at tasik dayang bunting


jom berenang...


mommy... aqeef nak swim bolehhh???

hot chics are everywhere kat tasik ni... sexxxaaaayyyyy uolsssss.... cup A pun longgar ni, baik tak yah pakai pape...

ptg...balik dr island hoping, semua terbongkang kepenatan...and the kids sambung swim kat pool hotel. daddy la kene layan.


malam...kitorg makan besar kat hj jelani kat cenang. kedai thai. semua waiter (eh ke waitress) adalah patahhh... mak nyah semua nya... food terbaekkkkk. tp aku sakit kepala malam tu. makan sikit je. tak dapat nak menikmati sgt... hu hu...

isnin...pegi balik cable car lepas check out. tp still tak dapat naik sbb org sgttttt ramaiiii.... lepak2 kat situ, pastu pegi lunch kat nasi ayam pak ya kat kuah... aku tak paham kenapa org cakap nasi ayam tu terbaek... tak sedap langsung kot... kicap hitam melegam ngn sambal yg tak layan langsung. blueeekkk... lepas makan apa lagiiii... aktiviti menghabiskan wang dengan membeli coklat. dannnnnnn.... "ter"beli corning ware... murah siap dapat free gift pyrex.. puas hati. nnt nak pegi lagi nak beli set pinggan plak. hu hu...


ni la set yg aku beli tu. (pic from google)




bye bye langkawi.... nnt kitorg dtg lagi....

Wednesday, December 8, 2010

coti-coti malaysia - penang

27 nov sampai 29 nov kitorg coti coti malaysia ke penang sempena birthday daddy yg ke 29. aku booked northam hotel. studio suite. best giler kot. ade jakuzi. 3 hari berjakuzi sakan. aqeef pun gembira jakuzi. sampai2 penang sabtu kul 3ptg terus check in. pastu tunggu puan ida sampai. kitorg late lunch kat kapitan gurney. thanks ida belanja lunch. jumpa la ngan encik emir fawwaz yg sgt comel and hensem tu. good boy jugak cam aqeef. tak de nak nangis2. cool je. masa makan tu, hujan lebat...lama jugak la lepak kat kapitan tu. hujan reda, kitorg pun berangkat ke feringghi...bergambar kat hard rock hotel...pastu jalan2 kat nite market tu... lepas jalan2, lapar, makan malam kat kapitan jalan kapitan keling plak...


mama ida ngan mommy mmg over kalau bergambar

azlan's happy family

ehsan's happy family... love ya!!!

2nd day kat penang, lepas berjakuzi, lapar... kitorg makan kat kapitan again... yes kapitan againnnn... mmg bau kari ngan tandori la kitorg kat penang...hehehe... lepas makan pegi queensbay...keluar dr queensbay ingat nak bergambr kat tepi2 tu nampak pulau jerejak tp tak dapat sebab hujan pulok...terus balik hotel...lepak2 kejap, niza and family dtg lepak kat suite kitorg. afif gembira sbb dia ingat dia dapat tdo hotel. comellllll.... alif yg no satu tu pun gembira jerit2...lepak kejap, kitorg g dinner kat astaka makan kuey teow ngan mix grill. yummmeeeehhh.... tp tak de plak gmbr ngan niza... hurrmmmm....


mommy... syok la jakuzi ni mommy... can we have one in our new house soon???? kalau mommy bergelar datuk mazura skrg ni, then the answer will be "sure my dear"....tp kalau mommy masih macam skrg, mommy will answer "aqeef ingat mommy ni cap duit ke???"


penat oooooo swimming... tdo kejap ek...


what is that daddy???? can i have a look???

sedap nye jari ni.... mommy ni sibuk aaaa...

3rd day...dah nak balik... rasa macam tak nak balik je. nak extend. tp keadaan tak menyebelahi kitorg... cewahhhh.... (giler nak extend, nak bayor pakai apo???)... kitorg pun bersiap2 utk balik. disebabkan aritu bithday daddy, so mommy pun belanja lunch kat hard rock cafe...wooottt woootttt....
bergambar dulu sebelum check out...

hard rock cafe...

dah kenyang, kitorg pun ke feri utk pulang ke pangkal jalan...


best jugak naik feri ni kan daddy.... besar nye kapal tu daddy.....

with mommy

mommy, daddy....please fasten your seat belt... aqeef nak drive laju2 ni...cepat sikit kite sampai shah alam... bye bye penang.... mommy, nnt birthday aqeef, belanja duduk hard rock hotel ek.... plzzzzz mommy....



a royal decree

etiqa annual dinner tahun ni theme king2 queen2... ramai la malam tu yg perasan jd king and queen...hehehe...aku queen "asal boleh" namanya.... main belasah je. semua pinjam. baju pinjam, selendang pinjam... hehehe... lucky draw???? aku mmg la seorang yg tidak lucky :( satu apa tak dapat... mak nak pegi gold coast uolsssss... tp tak dapat...



neilly cakap aku macam raja farah... do i????


with my bff neilly and naz

with merisa... woottt woootttt....