Friday, December 16, 2011

18mo

happy 18mo birthday sayangggg....
be a good boy...

Thursday, December 1, 2011

let's rock bebeh

kali ni cuti2 malaysia kami ke penang lagi...yes...i love penang soooooooooooooo very much...so this time celebrate hubby's bday at hard rock hotel penang. kitorg check in on 28 November 2011 and check out 30 November 2011. byk masa di habiskan hanya dia hotel...sbb bayar mahal kene la dok hotel je...hahaha...lunch kitorg g line clear. line clear for 2 days. yes we are crazy with the taste of the curry...nallllaaaa....first night hujan lebat. kitorg dinner kat hotel je. sbb kesian nak bwk aqeef kuar hujan2 tu. the next day, bday dinner utk hubby kat hard rock cafe. ade suprise cake. paling cool semua guest dalam tu semua nyanyi utk my hubby...tersipu2 malu muka dia.hahaha...happy 30th bday my love. hadiah tak de. hadiah cuma percutian 3 hari 2 malam dia hard rock hotel dan swimming sepuas hati kat pool dia. pool dia sgt cool... aqeef excited betol main air splashhhhhhh....bgn2 tdo terus g kat sliding door jerit..."daddyyyyyy terrrrr.... means daddy waterrrr...."dadddyyyyy orssshhhh"....means daddy horse.... excited giler....

kitorg tak jalan mana pun. masuk toy museum je...macam siot je bayar 10 ringgit sorg tp tak jaga langsung tempat dia.berabuk macam ape je...tak menarik langsung. sapa yg teringin nak masuk tu, aku tak rekemen langsung. tp ikot jugak, maybe ade org suke.

lepas tu kitorg shopping baju hard rock. aqeef got his first hard rock tshirt from daddy sempena bday daddy...aqeef dapat hadiah... weeehhhuuuu....

hard rock bebeh

i'm sleepy mommy...

on the way...

my first hard rock tshirt

Thursday, November 24, 2011

Dear Anon Pertama

terima kasih atas komen anda...ok fine, ko tak nak perkenalkan diri ko. aku rasa aku tahu ko sape...kuang kuang kuang...for your information, aku tak kisah pun org tak suke kat aku. aku tak pernah nak cari pasal ngan org. aku hidup ngan dunia aku. aku tak kacau org. kawan2 aku semua ok je ngan aku...ko tu mesti ade kene mengena ngan si FS tu...sbb tu ko tetiba nak melenting.. aku lawa ke tak lawa ke tak de kene mengena ngan entry aku sebelum ni... yg pasti ko jeles sbb aku mmg LAWA... i know u jeles kannnnn...kannnn....ko tak yah nak kesian kat aku. ko patut kesian kat diri ko sendiri. ko tu yg tak cukup kasih sayang agaknye... pasal ko ckp org tak suke aku tu, aku tak heran pun. ntah2 ramai yg tak suke ko kot... pastu ko nak cakap aku plak...

to you anon pertama, just go to hell with all your comments... kalau ko berani sgt, sila la dtg sini. kite berkenalan...ntah2 ko yg nak scandal ngan aku...kahkahkah...ke ko jeles sbb tak de org nak scandal ngan ko sbb ko yang tak lawa...aku tak heran sgt nak scandal2 ni sbb husband aku dah cukup macho, kacak, bergaya, penyayang, dan semua yg hebat2 ada kat laki aku.....

abie...i love you so much...

PEACE YAWWWW....

Wednesday, November 23, 2011

ni lagi satu manusia

tetiba terpanggil nak tulis satu entry pasal sorg manusia ni. aku namakan dia FS. dia ni keje sini dah lama kot. aku tak kenal dia sgt. dah 2 tahun aku keje sini, ade la berapa patah perkataan je pernah cakap ngan dia. tu pun on work matters. yg lain2 tak de. tp dia ni mulut macam cibai... aku tak tahu kenapa, lepas dia on medical leave lama, dok ospital sbb sakit kepala, dia masuk balik opis dok sibuk cari pasal ngan aku. tak tahu la otak dia "weng" ke ape...tp dia selalu dok cakap aku scandal ngan org tu, scandal ngan org ni... asal nampak aku jalan or makan ngan colleague aku je, si FS cakap aku scandal... aku ni plak, sorg je pompuan dalam team aku. kwn2 lain ade cuma aku mmg selesa g lunch ngan team aku ni...

first time dia ckp aku scandal, okla aku boleh gelak2 sbb aku rasa mende tu joke. tp bila ko dah dok sebut mende yg sama patplohnam kali, boleh menaik kan darahhhhh... so sabtu lepas ade activity kat opis, aku ngan sorg mamat  ni (team aku) jaga command center. so kitorg mmg tak leh nak turun lunch sekali. kene gilir2. happen to be, telephone line whole building disconnected. so semua conference call terpadam. sementara tunggu org2 property up kan telephone system, kitorg lari g makan. aku dah nampak dah si FS ni mkn ngan boss aku. boss aku dah abis mkn, terus datang kat meja kitorg. tgh boss aku ni cakap2...si FS ni menyampuk "dah dah jgn kacau pasangan ni tgh makan".... da aku pun terus............. 'HEYYYYYYYYYY..........ko tu jaga sikit mulut ko... ko jgn ingat org tak tau cerita kau...ko ingat ko tu baik sgt ke... yada yada yada..." pastu si mamat yg makan ngan aku terus cakap "dah la mazura....dah la dah la..."....tangan aku sampai menggigil marah... aku terus hempas pinggan makan aku yg aku baru makan separuh... tak kenyang lg... aku dah stop sbb aku marah sgt.... aku terus g basuh tangan...nak terus kejar si FS ni, tp kwn aku ni tak bg... kalau tak, mmg makan kasut la si FS ni ngan aku...

kitorg terus naik opis, dan kawan aku ni terus g jumpa FS bgtau yg aku mmg marah ngan dia. ptg tu semua dah balik, tak de sape dalam conf room tu, si FS datang nak mintak maaf. aku tak bercakap pun ngan dia. yg aku cakap "aku mmg marah kat kau"...pastu yg lain2 aku ckp "ntah lahhh"...

this entry is dedicated to FS... aku mmg benci ko FOREVER...tak yah la nak berbaik2 ngan aku. once aku dah benci, aku mmg akan benci kau sampai kau mampos... titik nokhtah...

*to abie...sorry entry luahan perasaan lagi...jgn marah yer....

Monday, November 14, 2011

ade seorg kawan, tanya kenapa dah lama tak update blog...sorry la my fans....*bajet ramai*...i iz very the bizi uolsss... i bizi sebab 7 hari seminggu hidup i mmg full...isnin sampai jumaat i keje, sabtu ahad kelas...bila tak de kelas, time tu nak kemas rumah yg macam tongkang merong mahawangsa, time tu la nak walk walk... time tu la nak spend time with my loves... *nampak tak betapa bizinye saya...nampak tak??? nampak tak???*...bagus kalau nampak...
byk mende nak cerita sampai tak tahu nak ikot turutan yg mana... belaja macam tu la...selama belaja ni, sekali je aku bukak buku kat rumah, itu pun sebab nak test...kalau tak mmg haram....buku tu terpenyek la dalam beg sampai la minggu berikutnya, masa dalam kelas je bukak. so far mmg la rasa penat nak belaja, tp perjalanan kene la terus kan. tak kan nak stop plak. tgk la sem ni macam mana, kalau agak2 so-so je, kite pun so-so la jugak...tp my husband sgt sgt sgt supportive. tak pernah nak down kan aku...i love u laaa....

aqeef....byk cerita pasal budak kecik ni...tok subang baru belikan tricycle. happy oooo... lagu feveret dia move like jagger.asal bukak ipad je nak "mo te tet ter"... cartoon feveret chunginton and dibo the give dragon. ipad mmg selalu jd mangsa baling sbb berebut ngan daddy dia. kalau mengamuk plak...subhanallah...boleh bergegar rumah. tp selalu nye mengamok sbb mengantok. manja tu tak yah cakap la....daddy kalau tak de bukan main lagi cari daddy dia. kalau ade, asyik nak gaduh je... lagi 2 hari aqeef dah masuk 17 months. dah besar dah anak mommy sorg ni...we love u so much my dear....

*ni gambar kitorg amik kat photolicious.







Monday, September 19, 2011

aku sgt bizibodi

bodi aku sgt bizi sekarang ini. raya was great this year. tahun ni beraya dia shah alam. seronok buat ketupat palas yg dah bertahun2 tgk mak buat tp tetap tak reti jugak nak buat. tahun ni raya bertambah sorg ahli keluarga. khai....welcome welcome!!! actually this is the first time raya with my family after 2 years back, first day raya was in in-law's place. 2-2 pun meriah, tp cara lain2 la of coz. kat kampung meriah sbb sembelih ayam, parut kepala, masak rendang pakai kayu api,masak lemang sendiri. tp kat shah alam meriah dalam rumah je. hehehehe...

lepas seminggu beraya, aku dah start first taklimat kelas. tetiba jd takot. sabtu baru2 ni first lecture advanced digital signal. baru first lecture dah ade 1 quiz. dah la tak ready mende2. soklan definition je.tp aku boleh jawab beberapa soalan je. tu pun ntah betol ntah salah. ahad first lecture advanced digital comm. byk bende nak kene refresh balik otak ni. byk nye nak kene belaja balik. otak dah berkarat. dah la lecturer tanya 2 to the power 8 aku jawab 32 dengan konfiden nye. ntah celah mana dtg 32 pun tak tau. malu mak taww..

assignment pun sudah ade 2 assignment nak kene siapkan before 1oct. ya Allah berikan la aku kekuatan. ni baru first sem. ade 4 sem lagi nak kene harungi. semoga Allah permudahkan segalanya.

so far daddy done a good job masa mommy g kelas. mandikan aqeef, siap kan aqeef, bg aqeef mkn, tdo kan aqeef. thanks daddy!!!i love u so very much...

Tuesday, September 13, 2011

raya 2011- layan gambar dulu yer





kami raya kedua.aku tak pakai baju kurung sbb aku dah nak balik rembau time tu. baju kurung raya hanya sepasang saje.
 the poyos...
 abas big happy family... yg ni semua cukup...love them all....
 the gurls...
 sessi fotografi kat umah kak an. amar tak de, asifa plak pegi open house kawan dia. so tak complete sessi fotografi tahun ni. :(
 kami 3 beranak... SMILE!!!
 eldest and youngest...
 uncle khai... i want duit raya pleaseeee.... thank you....
 @ mom's place
 @ kak an's place
 pandai ke anyam ketupat tu cik abang....ke eksyen je lebih...
 aqeefffff....dun run sayanggg....
 i want nyum nyum....
 pak teh and tok...thanks tok for the duit raya. nnt bg lg duit kat aqeef yer....
 all boyzzzz...eh without amar...
fixie baru afiq...

Thursday, September 1, 2011

Selamat hari raya

Selamat hari raya semua...kami skrg berada di kampung rembau..tahun ni sambut raya di bukit subang.gambar akan di upload sekembalinya aku di opis nnt.selamat makan rendang...daaaaa.....

Tuesday, August 23, 2011

baju raya

silap betul bila beli baju melayu dulu pastu baru nak cari baju kurung aku....sampai ke harini tak jumpa lagi baju kurung utk aku...waaaaaaaaaaaaa nak nangis... daddy ngan aqeef dah ade baju raya...mommy tak de lagi. waaaaaaaaaa nangis lagi. kalau jumpa pun, saiz besar, tak pun kaler mesti lebam2 je. macam mana ni. lagi berapa hari nak raya... bila nak cari baju ni.... abie......i nak raya jugak.... waaaaaaaaaaaa..........

Monday, August 15, 2011

apa la nak jadi???

arini aku baca utusan online. terbaca artikel pasal gay ni. apa la nak jadi ngan Malaysia sekarang ni... Ya Allah, ko berikan la hidayah kepada manusia2 yg tak sedar diri ni. jgn la Engkau turun kan bala kepada kami.

kepada gay2 dia luar sana, korg ni tak takot kiamat ke wey???

Friday, July 29, 2011

selamat berpuasa

kawan2...

1) selamat berpuasa...jgn makan di siang hari.... selamat berpuasa berpuasa *2kali puasa* kepada lelaki2 yg isteri dalam pantang
2) selamat buat ibadat...mari la kite sama2 kumpul markah byk2 supaya report kad kita cantik nnt...
3) selamat kurus...kepada org yg nak diet masa bulan puasa ni.
4) selamat zip mulut....jgn nak megumpat sana sini... buat dosa kering je...
5) selamat sabar melayan anak kecik yg tak berpuasa....*aku la tu org nya*
6) selamat mencuba resepi2 baru utk berbuka puasa
7) selamat berbelanja....baju raya, kuih raya, kasut raya, langsir raya, karpet raya, kereta raya etc etc
8) selamat beramallllllllllllll................

Regards,
Kak Long Lambung...

High 5ive!!!!

Tuesday, July 26, 2011

muhasabah diri

hari ni tak tahu kenapa hati aku sayu sgt. sayu mengenangkan diri sendiri. mungkin terkena tamparan hebat, yg sampai menyedarkan diri aku ni. yeap...semua org tak perfect kan. tp kadang2 kite tak sedar kite ade perangai buruk sampailah ade org lain yg menyedarkan kite. baru la nak sentap, tp bila pikir2 balik, betol jugak ape yg di ckp kan tu. pada aku, aku akan improvekan diri aku kalau aku rasa itu betol.tp masa sentap tu, aku akan nangis puas2 lepas tu aku review diri sendiri. aku ambik mende tu positif. mende yg paling aku benci bila org provok2 aku. tu mmg pantangggggggggggg.......pantanggggggggg sgt....

contoh macam hari ni, tgh sedih2 aku dapat tahu ade "org" tak suke aku. aku terus rasa gembira. kenapa aku gembira??? sbb aku pun dah lama menyampah dan menyumpah tgk "diorg" tu. hahahaha...

ramadhan pun dah nak dekat. mari la kita muhasabah diri kita utk jd lebih baik. kepada kawan2 aku mintak maaf byk2 andai kata ade tersalah kata dan kelakuan yg menyinggung perasaan korg. aku hanya manusia biasa yg tak boleh lari dari melakukan kesalahan.

Friday, July 22, 2011

syukur Alhamdulillah

tiba2 hari ni rajin pulak nak mengarang. hehehe. sepanjang minggu ni asyik baca cerita sedih je. pasal org meninggal, org sakit, org bergaduh, org buang anak... isk isk isk...bila aku tgk balik pada diri sendiri, aku sgt bersyukur menjadi diri aku sekarang, sebab aku selalu bernasib baik.

kenapa aku cakap aku bernasib baik???

aku dibesarkan oleh keluarga yg tak susah. tak susah dalam erti kata, mak ngan bapak berjaya besarkan kami 6 beradik dengan sempurna. makan, sekolah semua cukup. tp aku sedih bapak tak dapat tgk result SPM aku dan merasa gaji aku. sebelum bapak meninggal, dia cakap dengan aku "ayu, bapak rasa bapak tak sempat kot tgk ayu masuk universiti...".kata2 dia tu mmg betol. lepas aku abis SPM, last paper math (kalau tak silap aku)masa tu sbb paper math kene tunda sbb pilihanraya. bapak pergi buat selama2nya. perasaan aku masa tu, sedih...tp bila aku fikir balik, yg pergi tetap pergi...aku masih ada mak yg aku sayang... aku patut bersyukur, aku masih ada mak, ade kakak2, ade abang n ada adik.

masa result SPM keluar, aku tak pernah jangka pun result aku sebagus yg aku dapat tu. sbb aku bajet, aku ni tak de la pandai sgt. hahaha... lepas tu aku dpt tawaran buat electrical engineering kat UiTM penang. perasaan masa tu "ape gile budak account nak buat engineering ni"... tp mak bg keyakinan dan semangat kat aku yg aku pasti boleh buat. first semester, aku suffer sbb aku rasa aku paling bodoh dalam kelas sbb aku tak paham langsung ape yg lecturer ajar. tp first semester, aku failed satu paper je. nak abiskan satu semester tu, hari2 aku nangis call mak suruh ambik aku dari situ. aku tak nak belajar. tp mak suruh aku bersabar. end up, aku grad jugak. aku patut bersyukur, aku grad jugak akhirnya. lepas tu sambung degree kat shah alam buat electrical jugak. grad jugak with flying color (aku letak diri aku as flying color) sbb aku buat part time and cgpa aku 3+ kira hebat la tu kan. sambil keje, sambil belajar. yer...bukan senang nak keje sambil belaja ni. i have very limited time to study. tp aku bersyukur, aku jumpa semangat aku kat UiTM shah alam. which is now my lovey dovey hubby.

lepas abis degree, aku ambik keputusan utk berkahwin. umur pun dah mmg patut kawin. aku kawen umur 27 tahun. umur 28 tahun dah dapat anak sorg. aku bersyukur hadirnya aqeef dalam hidup kitorg. aku mmg pernah set target dalam diri aku yg sebelum umur 30, aku mesti akan kawen, mesti beli rumah, mesti ada kereta, mesti duit dalam bank dah ade sebanyak ni "$$$$$" dan dapat pergi umrah. sekarang aku bersyukur, ape yg aku target tu, byk nye aku dah dapat. cuma duit sebanyak itewww dan niat pergi umrah tu belom lagi berjaya. tahun depan umur dah 30... aku berharap sgt sgt sgt, niat nak pergi umrah tu termakbul..amin....

byk lagi la aku rasa aku ni bernasib baik. tp kadang2 aku blame diri sendiri sbb selalu terlupa utk bersyukur. betapa jahil nye diri ini. Ya ALLAH, aku bersyukur dengan rahmat yg telah Kau berikan kepada aku. ada suami yg baik, ada anak yg comel, ada ibu yg masih kuat, ada kakak2, abg, adik... Ya ALLAH betapa beruntung nya aku.

Tuesday, July 12, 2011

saya seorg pelajar tidak lama lagi...



hari ni tahu result berjaya sambung buat masters...phewwww.... tetiba rasa nebes plak... boleh ke aku??? yg pasti mari la kite kuatkan semangat utk jd pelajar balik... semua adalah pemenang, tiada pengalah... *apakah kaitan*


to aqeef my hero, please understand, mommy nnt kene belaja lebih skit tau. jgn nak mengada2 sgt ok... and aqeef pun kene belaja sama macam mommy, supaya aqeef jd bijak... nnt tak de la mommy malu bila org2 bertnya..."anak kau dah pandai apa?" mommy dengan bangga nya akan jawab "owhhh dia skrg belaja calculus 4, buat triple triple intergration"....wahhhhhhh gitewwwww statement....


to my hubby lovey dovey, tolong la bg semangat kat i... lepas ni tak de la nak pegi warehouse sale ke, ukur bangunan OU ke, mid veli ke... i tahu, dalam hati u berkata "yesssssssss....lepas ni sayang tak de la nak ajak kuar jalan2 lagi"..... *blueeekkk*


to aqeef and daddy.... mommy want to say.... "aaaarrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhh"

Tuesday, June 28, 2011

I feel blessed

This headache makes me feel soooo tired.buttttt i feel so happy when i see this face.i love u sooo much sayangggg.....

Thursday, June 16, 2011

video tak serious

muka tetap serious. bunyi je ketawa....



aqeef turns ONE

HAPPY BIRTHDAY sayangggg..... you are now one... time ni mommy tgh bersakit2 dalam labor room menanti bukaan sampai ke 10cm...seksa dia, ALLAH saja yg tahu sayang.... masa ni daddy pun ade sekali dengan mommy. terbayang2 bunyi heart beat aqeef masa dalam labor room, bunyi air dalam perut pun boleh dengar. grrrrrr.... mommy masuk labor room pukul 12.30pm 16 June 2010. pukul 1.30pm doctor oecahkan water bag.lepas pecah kan water bag tu, mommy rasa sgt sakit. sakit yg tak boleh nak describe macam mana sakit dia. mommy nangis, tp daddy kiss mommy, daddy ckp sabar n suruh mommy mengucap byk2...tp mommy tahu, daddy control macho. daddy pun panic jugak time tu...hehehe...pukul 3pm, daddy pegi mkn lunch sbb nurse cakap lambat lagi, sempat lagi pegi mkn. sian daddy, dah la tak mkn lagi. masa mommy call daddy cakap kene admitted, daddy dalam meeting dekat timedotcom glenmarie. daddy pegi makan laju2 sbb tak sampai 15menet, dah masuk balik labor room, pastu pegi lari plak pegi semayang. kesian daddy. hehehe... pastu pukul 6pm, doctor sampai cakap "ok mazura, time to work"...masa ni mommy rasa sgt takottttttttt....sakit tak payah cakap la....sangat sangat sangat sangat sakit....time to pushhhh!!! bila doctor cakap, "ok mazura, dah nampak kepala..." daddy terus lari pegi tgk. pastu daddy dtg balik kat telinga mommy cakap "push yanggggg.... abie tak tipu, dah nampak kepala aqeef"....tp bila dah push byk kali, mommy rasa tak larat. mommy ckp "doc, saya give up"... terus doc ckp, "nooooooooo.....u can do it"....masa tu, nurse nye sorak dah jd makin kuat sbb nak bg semangat kot. doctor pun bukan main lagi cakap "belom goallll belom goalll"...mentang2 masa tu tgh world cup... mommy tarikh nafas panjang2, pastu push sepenuh hati. sekejap je, mommy bukak mata, aqeef dah atas perut mommy....sakit yg mommy rasa sebelum tu terus hilang, macam magik....terus tak rasa apa2 bila tgk aqeef atas perut mommy.... mommy nangis...mommy cakap kat daddy "abieeeee....ni anak kite".... bila nurse dah ambik balik aqeef utk bersihkan, mommy terus tak sedar balik. tertido atas katil tu, sambil doctor buat final "clean up"...



peace...baru masuk labor room... muka happy je....tp lepas tu...maaakkkkk aaaaiiiiii....

fresh lagi....




our first family pic... *muka mommy sgt teruk...sembab giler*

skrg 16 june 2011, aqeef dah setahun. pejam celik pejam celik dah setahun. terlalu cepat masa berlalu.tp kenangan 16 june 2010 mommy akan ingat sampai bila2. mommy nak aqeef jd anak yg baik, yg bijak, yg dengar kata dan semua yg baik2. mommy sentiasa doakan aqeef berjaya dunia akhirat.


alamak...gambar kek terbalik pulak


muka serious itu mmg sejak azali lagi...why so serious son????


as of today 16 june 2011:
1) u can say "ball"...tak kisah nampak ape pun yg berbentuk bulat aqeef cakap "ballllllll"
2) u can say "buuuuu aaaaahhhh" for buah, tettt for cat, booo for bird, ek ek ek for elephent
3) u can do "wattttccchhhhaaaaa" (sambil kaki angkat sebelah konon tendang)
4) menari bila dengan lagu
5) azan....bukan main lagi letak tangan kat telinga pastu buat2 macam azan
6) bila daddy semayang, aqeef akan pegi duduk depan daddy dia pastu letak tangan kat 2-2 telinga, pastu sujud... (tak sure mana dia belaja, agaknye kat umah ibu dia)
7) kalau dapat ball, mommy cakap "throw to mommy", aqeef will throw the ball to mommy, bila mommy cakap "kick the ball", sambil duduk, kaki gerak kick the ball dan mulut cakap "dussshhhh"....so comelllll...
8) bila daddy ckp "aqeef, give daddy the remote control", aqeef akan pegi cari remote and merangkak pegi hantar kat daddy.
9) bila mommy jerit "narutoooo" aqeef akan balas "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" sbb dalam iklan tv 3 kan ade script "narutooooo...." "saya datangggg".... so "aaaaa" tu maksud nye saya datang laaaaa....
10) bila mommy tanya, "where is "B"?", aqeef akan dtg kat mommy and selak baju....so "B" adalah.........................................*yer betol...pandai kawan2*
11) dah boleh berdiri sendiri tanpa pegang apa2....semalam jalan setapak aje, pastu terus duduk...









itu je la kot yg sgt buat mommy teruja. kalau nak list semua, sampai esok tak abis...hehehehe... anyway HAPPY BITRHDAY my love..... daddy and mommy love u sooooooooooooooooooo much!!!!!!!!!!!

Thursday, June 2, 2011

redang

nak cerita apa dulu ek... kitorg baru je balik bercuti di redang... sgt best ok... tenang giler. beach was super cantik. dari subang epot, naik berjaya air, 45menet je sampai redang epot. kitorg bertolak kul 3.20pm sampai sana dalam kul 4.15pm. dari epot redang tu, kene naik van ke kampung jetty. perjalanan ambik masa 5 minit naik van. dah kosnye rm10 sorg. bayor je la...tak kan nak jalan kaki kan. dari kampung jetty tu, bot challet datang jemput. naik bot 5 menet jugak dah sampai challet. kitorg duduk kat redang mutiara beach resort. kat situ mmg redang mutiara je. tak de share ngan resort2 lain. so kami je ade kat situ. tak sibuk la kesimpulan nye. so aktiviti hari sabtu main beach volley ball sahaja ptg tu. ade one group ni diorg sampai hari jumaat lagi. so meriah jugak la ade geng2 ni. malam ada bbq dinner.

















ahad 22/05/2001


bgn awal. pegi breakfes. lepas breakfes...snorkling trip... pukul 9.30am. snorkling trip ni mmg betol2 ikot schedule. kalau lambat kene tinggal. nak di jadikan cerita, kitorg dah sampai tempat snorkling, kene patah balik ambik mat saleh ni ngn gf dia. mengamok jugak la pakcik bot tu. mmg la kitorg jalan awal skit. sbb ingat dah tak de org nak join. sekali kene patah balik. aku mmg duduk dalam bot je la sbb bawak aqeef. tp budak beachboy ni volunteer nak pegang aqeef. so aku dapat la terjun sekejap. pastu naik balik. aqeef sgt gembira ok. tak takot plak dia tengah2 laut. kalau kat tepi laut, pasir ngan bunyi ombak tu dia takot giler. sampai menangis kalau kitorg letak kaki dia kat pasir.


petang, next snorkling trip kul 2.30pm. lepas makan tgh hari, siap2 pulak utk next trip. kali ni pegi marine park. aku tak join pun. aku jaga aqeef je. nak di jadikan cerita, aqeef tak sihat. masa hari sampai tu, ade ulser dalam mulut dia. patut dia tak nak makan. pastu perasan ade bijik macam ciken pox kat tgn dia. aku suspect ciken pox la. sekali naik kat tapak tangan ngn kaki je. aku agak kene HFM la. terus call ida tanya pasal HFM sbb pernah baca ida cerita pasal imran kene HFM. tp aku mmg dah risau giler la. dah la kitorg kat tempat org. redang plak tu. mana nak cari klinik. klinik yg ade pun, klinik desa yg tak tahu bukak n tutup pukul berapa. nak pegi klinik tu pun kene naik bot. mmg berdoa je la aqeef tak sakit teruk.

isnin 23/5/2011
pagi bgn awal pegi bergambar di celah2 batu. pastu lepas brekfes, kitorg pegi snorkling lagi. aku dapat turun jugak kejap. sbb aqeef di layan oleh amir the beach boy. suke betol dia ngan amir tu.

petang nye snorkling trip, aku tak ikot. lepak je kat hammock ngan aqeef. electricity diorg shut down time snorkling trip. sbb pakai generator kan. kene la bg rehat generator tu. so sape yg tak ikot g snorkling, tak kan nak duduk dalam bilik. panas nak mampos ok. so kitorg pun lepak je kat hammock sambil tunggu daddy balik. daddy sgt enjoy snorkling. sampai berkilat.

selasa 24/5/2011



HAPPY 2nd ANNIVERSARY to us. dah 2 tahun kitorg bergelar suami isteri. kali ni anniversary kat redang. last year anniversary aqeef dalam perut. kali ni celebrate dengan aqeef. dah 2 tahun bergelar suami isteri...biasa la... mana ade yg perfect kan. gaduh skit2 tu biasa la. sedangkan lidah lagi tergigit... ewaaaahhhhhh. tp tu semua kita buang jauh2 dan harap perkahwinan kita kekal selamanya. thanks abie for the present.





petang kitorg siap2 nak balik. bye bye redang. till we meet again.