Monday, January 31, 2011

wet wet wet

semalam hujan non stop. mmg syiok dok umah. aqeef pun tdo lama. arini pun sejuk giler kat opis ni. teringat kat my baby kecik sorg tu, buat apa la gamaknye kat umah baby sitter tu. mommy miss aqeef sooooo much... *ok emo kejap*.

bila sejuk2 cam ni, dengar lagu KRU sangat la best. teringat zaman kanak2 dulu. zaman2 sekolah.waaaaaa... i miss all those days... i miss my galfrens sooooo much... *ok emo lagi*

bye nak kuar g bank and luchieee with bff. daaaaaaaaaaaaaa..

Thursday, January 27, 2011

byk nye nak apdet.... coti2 malaysia lagi....

ok nak update mana dulu ek...

sabtu 22/01/2011
it's a pay dayyy.... yahuuuuu... caitttt... ok serious sikit. bawak aqeef g pnemococal injection, 1st jab. 2nd jab will be 2 months later. macam biasa hero mommy control macho. tak nangis. gud boy. daddy tak masuk sbb daddy g buat x-ray pinggang. daddy pun check up jugak sbb daddy selalu cakap sakit pinggang. takot efek eksiden yg 10 tahun lepas. lepas x-ray, doctor panggil, aku pun masuk sekali.

dr jamal : ok, tulang awak semua ok... cantik... mungkin bengkak lama tu still ada lagi...

azlan : ok...
dr jamal : awak bersukan ok...

azlan : saya mmg sport man...badminton, futsal semua main...


dr jamal : main ok...tak sakit?


azlan : main mmg oooookkkkk....


dr jamal : (sambil angkat kening, pandang aku) dengar tuuuu....


azlan : (blur kejap)


aku dah tergelak2....ok ni lawakkkkk pada aku.... teeeetttttttttttttt......*larikkk*(sambil tutup muka malu...i shyyyy)

kuar dari bilik dr jamal, azlan cakap "kurang asam betol...i ingat dia tanya pasal sport tu"... hehehe comel je...
kat kpj..bergambar free,,ntah sempena apa...mak kan suke bergambar...bapak nye layann aje...tp anak....teeeeetttttt tak de perasaan....hihihi...senyuman dia sgt laaaa mahalll....


ahad 23/01/2011
pagi2 bgn, siap2 beg, kuar umah kul 11pg ke JB. ikot daddy outstation. aku ambik cuti isnin sampai rabu. ktorg tak makan apa kuar tu. singgah kluang dan late lunch kat kluang rail coffee. kitorg makan 4 bungkus nasi lemak, roti bun bakar 3 ketol, pulut panggang 2 biji and minum kopi ais 2 gelas... semua seploh ringgit. yerrrr sangat la murah.


roti bakar ni sangat menarik....yummmmm....


malam, kitorg makan seafood kat danga bay sbb tak tahu nak makan kat mana. camera tak bawak, so tak de gmbr kat danga bay. mkn...hurmmmm okla... nak kate sedap sgt2 tu tak de la sgt...sbb ikan siakap bakar dia sisik pun ade lagi.macam cuci tak bersih je. yappaadaaaa...

isnin 24/01/2011
daddy pagi2 dah kuar g keje. aku n aqeef lepak hotel. tdo, tdo, tdo dan tdo lagi... kenyang tdo kat hotel. ptg daddy balik, siap2 terus keluar g mkn. kitorg makan kat ZZ sup tulang. makan mee rebus n nasi ayam penyet. mee rebus dia mmg layan,tp lepas makan rasa nak muntah sbb lemak lembu tu kuat sgt rasa dia...

lepas makan, kitorg jalan2 kat bazar JB. dapat la beli jam tipu2 kat situ. hehehe. dan juga beberapa barang yg worth buying. hehehe...

selasa 25/01/2011
daddy's pay day!!!! yahuuuu.... hehehe. kitorg check out pagi2 sbb daddy kene pegi kluang for site survey. lepas tu, kitorg lunch kat kluang rail coffee again. kali ni bukan kat tepi railway, tp kat cafe. so ade la makanan2 lain. aku makan nasi goreng and azlan makan nasi ayam. nasi goreng dia, hurmmmm...tak sedap sgt tp belasah je sbb lapar. nasi ayam dia sedap. macam biasa, yg tak berapa nak sedap tu daddy yg habiskan, dan yg sedap tu, mommy makan...hehehe...i love u la daddy...



lepas kluang, kitorg singgah melaka sebelum balik shah alam. jalan2 di bandar melaka maju. muka ali rustam bersepah2 di mana jua anda berada di bumi melaka... kitorg naik menara taming sari. aku pening sbb dia pusing laju jugak. ingatkan slow motion. nak muntah pun ada.


di dalam menara taming sari


haishhhh....apa lagi la mommy ni... asyik amik gambar je... pening aaaa...


tebabooommmmmm...


smile aqeef... tgk daddy smile macam mana... SMILE!!! - ok tak nak smile sudahhhh...


finally.......satu2 nye gmbr aqeef tersenyum sinis...susah betol nak dpt gmbr dia senyum... terkenan aku masa pregnant kot... *garang* ngehngehngeh...

ok cukup la utk kali ni... dah penat... bubyeeeee....

Tuesday, January 18, 2011

He is 7mo!!!

16 January 2011...aqeef masuk 7months... sudah besar anak mommy...daddy bawak kite celebrate kat tamannnn...yeayyyy...again, mommy is the one yg over excited.


sudah sampai tamannnn


picnic with no food...ngehngehngeh...ni la namanya makan angin sepoi sepoi bahasa.


sama kan??? kann?? kann??

nooo... i can't walk la derrr.... eksyen je ni....

dan... selain dari memanjat, saya juga sudah boleh duduk la kawan2...

Friday, January 14, 2011

nak jugak update...

semalam aku kene food poisoning... 10 kali lebih kot cerry berry yg sampai kuar air je.... eeuuuwwwww....mmg tak de energy langsung. siap balik rumah demam,temperature 38. nasib baik si kecik ni macam tau2 je mommy dia tak sihat. kul 8 dia dah bantai tdo sampai pagi...hu huuuu...aku pun selamat la tdo sekali. bgn pagi td, rasa ok sikit. so masuk keje half day laaa...

nak cite ape ek...selain daripada cite pasal aqeef... ermmmmmmmmmm.......ok...mmg tak de...cite je la pasal aqeef. merangkak dah memang 10/10. siap panjat berdiri terus. pastu kalau nak pusing, dia main pusing je, macam la bantal akan ada kat keliling dia setiap masa... masya ALLAH...anak owhhh anak...

bila daddy vakum rumah, dia paling suka bunyi vakum. dia kan kejar vakum tu satu rumah. anak owhhh anak...


mommy...why are u taking my picture!!!

~~~~~~~~~~~~~~

last weekend first visit aqeef to taman permainan... hehehe... mommy ke anak yg excited ni...



my loves!!!

disebab kan aqeef sgt teruja tgk budak2 lain dok pegang belon, daddy pun belikan utk dia satu... 5 hengget weyyyy....tak pe la nakkk.... dan betolllll...aqeef sgt teruja sampai nak makan belon naruto tu....anak owhhh anak....

Monday, January 10, 2011

i am a STAR in the star... wooottt wooootttt

A fun year-end party

THE Etiqa headquarters in Bangsar was bursting with merriment recently as Etiqa held a year-end party for its staff in recognition of their support and hard work throughout the year.

“In line with our brand platform of humanising insurance, here at Etiqa we like to reward our staff in many different ways like through this party.

“We continue to create a fun and exciting working environment, one that will keep our staff revived and rejuvenated,” said acting chief executive officer of Etiqa Hans De Cuyper,

Happy lot: Etiqa staff at the party.

More than 500 staff members gathered at the office lobby to enjoy a wide range of food, performances, activities and competitions.

The lobby at the office received a quick make-over for the gathering and was decked with colourful decorations befitting a year-end party for the staff.

A Christmas tree stood on one side beautifully adorned with various ornaments, strings of festive lights and a mountain of gifts under its shade.

Glittering stars and globes hung from the ceiling with red and green garlands strung from one end of the balcony to the other. Even the buffet lines and cocktail tables hosted pots of pretty red flowers and red tissues.

It was party time indeed in Etiqa. As the staff arrived at the venue around 5pm, they quickly dived into the delicious buffet spread of cookies, sausages, cakes, nuts, chips, sweets and refreshing fruit cordial.

While they enjoyed the food, carollers took over the main stage and started serenading them with songs such as Jingle Bells, Winter Wonderland, and It’s the Most Wonderful Time of the Year.

Their clear and strong voices soared over the crowd and a number of staff soon followed with some of the simple and well-known tunes.

Then it was time for the staff to have a bit of fun. A piñata hanging from the balcony was introduced to the crowd.

Several staff members then took turns to hit the piñata open but to no avail as there were more misses than hits.

One staff member struck the piñata with such strength that the stick he was using broke into half.

The fun continued with the best dressed parade.

Four members of the staff were chosen as finalists and they bravely walked the short ‘runaway’, trying hard to impress the crowd and win the coveted title of ‘Best Dressed’.

Darshini from Customer Care was crowned ‘Best Dressed’ for the female category and Faizul Jamli, also from Customer Care, for the male category.


-thanks to the star saturday 8 january 2011-


GLAMER MAK NYAHHHH....

Friday, January 7, 2011

korg ingat tak....

tetiba pagi td bgn pagi2 teringat masa zaman kanak2 main kejar2....pastu letak kaki utk kire sape jd pencuri sapa jd polis... korg ingat tak lagu ni...

polis entri, wan to jaga, polis mati pencuri jaga...


dulu main nyanyi je...sampai la besor, baru aku tahu sebenarnye bukan polis entri.... tp police and thief....bodoh giler... dulu main nyanyi je...

itu je la jommmmm kite melabur kat AHB... aku sudah, anda bila lagi... tetiba promote pulak... lepas ni aku boleh la jadi macam dalam iklan yg makcik pegi melawat bangunan tu... "makcik saje je dtg melawat bangunan makcik ni..."

MODE : BERANGAN

Wednesday, January 5, 2011

new year...new style

hello... ni gaya terbaru i di tahun baru... tadaaaaaaaaaaaaaa...























disebabkan mommy suke sgt lelaki botak, abis kepala saya n daddy jadi mangsa mommy...


handsome like daddy...


handsome kan my daddy... uhuk uhukkkk.... puji lebih2 ni tak de ape2 ke daddy....


Happy new year

Dah hari ke lima baru nak wish happy new year... Hehehe tp aku baru start keje hari ni setelah mc 2hari sbb sakit mata...tak syok betol...azam tahun baru....eeerrrrmmmmmmm.....nak jadi kaya raya dan kaya lagi dan bertambah tambah kaya dan kaya lagi dan lagi.... Aminnnnnn....