Monday, March 28, 2011

kawan tipu-tipu

tetiba aku menyampah kat seseorg ni... dan aku declaire aku kawan tipu2 je ngan dia skrg ni... hahahaha...teringat zaman kecik2 dulu. kalau benci kat kawan kite tu, kite mesti kawan tipu2 ngan dia. kalau dah kawan tu, kawan je la...ade ke kawan tipu ngn kawan betol... bodoh nye la...



pastu dulu masa kecik2...kalau org tak percaya cakap kite, atau nak janji sumthing mesti kene sebut "alif lam lam ha...kalau tipu berdosa"... tu kira paling power la...kalau dah sebut tu, mmg tak leh nak sangkal lagi la kebenaran nye... mmg sah tak tipu... apakahhhh????....


lagi satu paling aku ingat, masa kecik2 dulu, kalau lukis gambar org, kat leher atau dahi atau hati tu kene tulis "alif lam lam ha" sbb tak nak lukisan tu hidup malam2 jd hantu. apakahhhh.... bodoh nye alahaiii... boleh ke lukisan bgn jd hantu...boleh ke??? boleh?? cer citer cer citer.... tp dah kawan2 buat, kite pun ikot jugak buat.



tp bila pk2 balik...sapa yg buat atau reka mende2 cam ni kan???..zaman bila start nye mende ni. pastu yg bawah2 ikot je... tak de pun tulis kat mana2 rules ni.kids kids.... aku rindu zaman kecik2 dulu... main masak2, main patung2... main plastersin...hahahaha... macam2 permainan la... pastu setiap permainan tu ade je rules dia...



dulu masa aku kecik2, ade sorg ni, semua org takot ngan dia. kalau aku gaduh ngan dia, semua pengikut dia akan turut serta tak kawan ngan aku. pastu kalau main game ape2 mesti dia yg akan kire. alaaaa...letak kaki pastu kire tu. ade la lagu dia. tp minah ni selalu nak kire dalam hati... pastu geng dia semua yg terer2... jahat la dia... ada kejap tu kire dia panjang betol nak abis... ade tu kejap plak... penipu betol. aku selalu dpt geng yg tak terer... ternyata dia tak suka geng ngan aku. mmg la geng yg lemah ni akan kalah sbb geng dia semua kuat je... pastu kalau main "rounders" ade je rule baru dia. boleh selamat kan nyawa la. kalau team dia ade je buat salah, rule tu akan berubah2.... bila kitorg cakap "mana aci weyyyy".... dia akan cakap "eh, boleh la... ni style kedah nye permainan"... semua negeri la keluar... style kl la, style johor la.... dia mmg jahat.... semua kata dia kitorg kene ikot... hahahahaha...



pastu dulu masa sekolah darjah satu, aku dapat 60sen duit sekolah. minah ni duit sekolah dia selalu 40sen je. dia akan pow duit aku 20sen. tp disebabkan takot kat dia, aku bg kat dia 20sen hari2... dia akan cakap "kalau ko tak bg, aku tak nak kawan ko"....takot weyyyyy nnt dia tak nak kawan aku, semua org akan tak nak kawan ngan aku...abis aku nak kawan ngan sapa... sampai lah satu hari, aku bgtau mak dia yg dia selalu mintak duit belanja aku. mak dia pun marah dia, siap tanya berapa byk dia dah mintak. aku cakap la berapa ntah, mak dia terus bayar balik kat aku. dan lepas kejadian tu, mmg la dia tak kawan ngan aku kan. lama weyyyyy aku tak de kawan, sbb dia sgt berpengaruh... sian kat aku....


pic : google

bila ingat2 balik, aku rasa nak tergelak pulak. skrg minah tu dah kawen dah pun. anak pun dah ada. jgn anak dia jd pembuli jugak macam dia dahhh.... hahaha...comellll...

Thursday, March 24, 2011

Tolong mommy lipat kain

Kain kat umah dah macam gunung everest.arrrrrgggghhhhh...bila dah siap lipat,nak susun plak malas....kerja2 yg melibatkan kain ni mmg paling malas nak buat.tak tau kenapa...dah la aku ni gemok,pemalas plak tu...ada tak training yg boleh bg motivasi skit kat diri aku ni.ada ada????kat mana???cer bgtau cer bgtau...hahaha...dan terima kasih ada si kecik ni...yg sgt rajin nak tolong mommy dia lipat kain...terima kasih anak...anda tidak membantu pun.gaya je lebih nakkkk....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, March 21, 2011

Terima kasih boss

Boss aku baru balik dr umrah. And I got this nice shawl from him.thanks boss....shawl ini sgt cantikkkkk...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, March 18, 2011

Happy 9mo young my baby

Aqeef dah 9mo last wednesday.baru je baik demam,last wednesday dia muntah plak.dah bwak pegi kpj balik amik ubat muntah and batuk.tetiba batuk plak dia.haishhhh macam2 dugaan.tp anak mommy still aktif memanjat.skrg dah pandai main sorg2 :) gigi masih 2 batang.

Happy 9mo bitrhday baby aqeef...mommy and daddy love you sooooo very much...be a good boy ok.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, March 15, 2011

Mak pulak demam

Anak dah baik demam...skrg mak dia pulak demam...waaaaa tak suke.menci menci menci tau.

Nak balikkkkkkk....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, March 14, 2011

Aqeef demam

Jumaat lepas hero mommy demam teruk.kul 2pg DADDY AND mommy bawak pegi kpj sbb temperature dah 39.3 walaupun letak towel basah sentiasa kat kepala.sampai kpj diorg bg ubat masuk bontot and lap aqeef ngn air sejuk tgh2 pagi buta tu.melalak la,apa lagi.sabtu pun temperature still naik lagi.kali ni mommy masuk kan sendiri ubat bontot.mmg tak leh tdo 2 mlm tu.demi anakkkk...ahad,aqeef getting better.alhamdulillah...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Testing

Aku nak tgk,aku berjaya ke tak update dr henfon aku ni.kalau berjaya...aku nak ucapkan terima kasih to adik liz...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, March 10, 2011

cameron highlands

kitorg bercuti lagi mggu lepas. setiap minggu bercuti... mmg parahhhhh... lepas ni kene duduk umah diam2 berjimat cermat. plan nak g cameron ni pun di plan oleh puan ida rahayu. saya join saja. mmg nak pegi since preggy aritu tapi atas sebab2 yg tak dapat di elakkan, tak pegi pun dulu. percutian yg singkat tp gembira sbb dapat jumpa mama ida n hero kecik emir fawwaz. tp emir tetiba tak sihat plak. so mood dia kureng je. sian emir fawwaz. aqeef mmg ade flu skit2. tp nasib baik aqeef tak moody sgt.


aqeef teruja tgk air....

kitorg bertolak dr destinasi lain2. mama ida from penang, n kitorg dr shah alam. mama ida naik ke cameron ikot simpang pulai. kitorg plak naik ikot tapah. pening nye jalan tapah. pusing2 dan pusing lagi dan lagi dan lagi... nasib baik aqeef tdo. tp sempat jugak singgah lata iskandar ambik gambar.

tgh hari dalam pukul 1 kitorg sampai cameron. terus jumpa mama ida kat hotel. check in, siap2 semayang, kitorg turun lunch kat bawah je. lepas lunch terus pegi jalan2 kat area brinchang. lepas jalan2 tu, kitorg g makan eskrem. yummmyyy.... hujan2 makan eskrem. haripun dah petang. kitorg pi minum teah kat cameron bharat... teh dia secawan 4 ringgit...homangaaaiiii.... mahai nak mampos. baik minum kat mamak kat sini je... lepas minum teh, ambik gmbar skit, kitorg terus g pasar malam. jalan2 saje. tak de shopping sgt sbb sayur2 tu semua kitorg plan shopping sebelum turun. pukul 8 lebih terus balik hotel makan steamboat. lepas makan terus naik bilik dan tdo.



emir : ko tak ingat aku ke aqeef... kan kite pernah jumpa masa ko dtg penang last year

aqeef : yer ek... apesal aku macam tak ingat aaa...

emir : ko ngan mommy ko sama je.... suke lupaaaa... yappadaaaa


emir : aqeef, senyum la skit... tgk macam aku ni... SMILE....


bila dapat stereng...apa lagi...pecut aaaaa...vroooommmmm...


apesal aku rasa tempat duduk dia ni sempit haaaa.... aku gemok ke haaa... owh... patut la... aku duduk kat bawah rupanya...

us @ cameron bharat lepas minum teh mahal... muka berseri2 kan...

mari kita tukar anak...

hasil tangan puan ida... not bad huh... thanks... ade jugak family pic kitorg...

the itsy pitsy spider went out the water spout... lalala... (lagu feveret aqeef...) sementara tunggu steamboat kitorg masak...layan kids song dulu....



ahad, lepas brekfes, kitorg checkout pukul 11pg. terus g pasar beli sayur, buah and of cos la strawberi. jem pun beli jugak. dried strawberi dulu masa preggy mmg kempunan nak mkn. hehe. lepas shopping, kitorg g makan eskrem sekali lagi kat tanah rata. lepas tu terus bergerak turun. aqeef tdo sepanjang jalan. kitorg turun ikot simpang pulai sbb jalan tapah tu macam pening. sampai je simpang pulai, ingat nak lunch tp hero kecik 2-2 pun tdo. so tak jd lunch terus je balik.

singgah starwberry park makan es krem lagi sebelum bertolak balik... bye bye cameron...till we meet again... (tak tau la tahun bila... yg pasti cameron panassssss tak sejuk langsung)

Monday, March 7, 2011

JB again

We went to JB again for mazni's wedding (belah laki plak). Stay one nite at mutiara hotel JB. thanks to kak an sbb sponsor bilik. awesome!!!!... sampai tgh hari, lepak2 kat hotel saje. malam khai bawak kitorg pegi senibong makan sea food. thanks to abg fazlan sbb belanja makan besar malam tu. semoga murah rezeki. nnt belanja la lagi...

the eldest and the youngest (buat masa ini)
mari posing dulu sebelum pilih ikan

sunday 27/02/2011 kitorg check out pukul 11.30am and berkumpul di rumah kakak khai. kat bandar baru uda. pukul 12 lebih kitorg dah sampai sana. mazni n khai tgh bersiap. tp camera kitorg tak de plak gmbr kat sini sbb daddy sibuk berborak2. kul 1 lebih kitorg bergerak ke restoran JB utk majlis. sampai je, aqeef plak tgh nenen. tak dapat la kita jalan sama2 ngan pengantin. majlis semua ok. aku makan byk. siap tambah nasi lagi weyyy... owh i'm soooo fatttttt!!!!


all my bags are pack i'm ready to go... lalala...

aqeef with tok

mommy.... cantik nye bunga ni..



kak an big happy family

"kami yg masih single..."

moms

daddy... i'm tired...

daddy...i'm sleepyyyyy....

ok...selamat dah semua...boleh tdooo....