Tuesday, June 28, 2011

I feel blessed

This headache makes me feel soooo tired.buttttt i feel so happy when i see this face.i love u sooo much sayangggg.....

Thursday, June 16, 2011

video tak serious

muka tetap serious. bunyi je ketawa....



video

aqeef turns ONE

HAPPY BIRTHDAY sayangggg..... you are now one... time ni mommy tgh bersakit2 dalam labor room menanti bukaan sampai ke 10cm...seksa dia, ALLAH saja yg tahu sayang.... masa ni daddy pun ade sekali dengan mommy. terbayang2 bunyi heart beat aqeef masa dalam labor room, bunyi air dalam perut pun boleh dengar. grrrrrr.... mommy masuk labor room pukul 12.30pm 16 June 2010. pukul 1.30pm doctor oecahkan water bag.lepas pecah kan water bag tu, mommy rasa sgt sakit. sakit yg tak boleh nak describe macam mana sakit dia. mommy nangis, tp daddy kiss mommy, daddy ckp sabar n suruh mommy mengucap byk2...tp mommy tahu, daddy control macho. daddy pun panic jugak time tu...hehehe...pukul 3pm, daddy pegi mkn lunch sbb nurse cakap lambat lagi, sempat lagi pegi mkn. sian daddy, dah la tak mkn lagi. masa mommy call daddy cakap kene admitted, daddy dalam meeting dekat timedotcom glenmarie. daddy pegi makan laju2 sbb tak sampai 15menet, dah masuk balik labor room, pastu pegi lari plak pegi semayang. kesian daddy. hehehe... pastu pukul 6pm, doctor sampai cakap "ok mazura, time to work"...masa ni mommy rasa sgt takottttttttt....sakit tak payah cakap la....sangat sangat sangat sangat sakit....time to pushhhh!!! bila doctor cakap, "ok mazura, dah nampak kepala..." daddy terus lari pegi tgk. pastu daddy dtg balik kat telinga mommy cakap "push yanggggg.... abie tak tipu, dah nampak kepala aqeef"....tp bila dah push byk kali, mommy rasa tak larat. mommy ckp "doc, saya give up"... terus doc ckp, "nooooooooo.....u can do it"....masa tu, nurse nye sorak dah jd makin kuat sbb nak bg semangat kot. doctor pun bukan main lagi cakap "belom goallll belom goalll"...mentang2 masa tu tgh world cup... mommy tarikh nafas panjang2, pastu push sepenuh hati. sekejap je, mommy bukak mata, aqeef dah atas perut mommy....sakit yg mommy rasa sebelum tu terus hilang, macam magik....terus tak rasa apa2 bila tgk aqeef atas perut mommy.... mommy nangis...mommy cakap kat daddy "abieeeee....ni anak kite".... bila nurse dah ambik balik aqeef utk bersihkan, mommy terus tak sedar balik. tertido atas katil tu, sambil doctor buat final "clean up"...



peace...baru masuk labor room... muka happy je....tp lepas tu...maaakkkkk aaaaiiiiii....

fresh lagi....




our first family pic... *muka mommy sgt teruk...sembab giler*

skrg 16 june 2011, aqeef dah setahun. pejam celik pejam celik dah setahun. terlalu cepat masa berlalu.tp kenangan 16 june 2010 mommy akan ingat sampai bila2. mommy nak aqeef jd anak yg baik, yg bijak, yg dengar kata dan semua yg baik2. mommy sentiasa doakan aqeef berjaya dunia akhirat.


alamak...gambar kek terbalik pulak


muka serious itu mmg sejak azali lagi...why so serious son????


as of today 16 june 2011:
1) u can say "ball"...tak kisah nampak ape pun yg berbentuk bulat aqeef cakap "ballllllll"
2) u can say "buuuuu aaaaahhhh" for buah, tettt for cat, booo for bird, ek ek ek for elephent
3) u can do "wattttccchhhhaaaaa" (sambil kaki angkat sebelah konon tendang)
4) menari bila dengan lagu
5) azan....bukan main lagi letak tangan kat telinga pastu buat2 macam azan
6) bila daddy semayang, aqeef akan pegi duduk depan daddy dia pastu letak tangan kat 2-2 telinga, pastu sujud... (tak sure mana dia belaja, agaknye kat umah ibu dia)
7) kalau dapat ball, mommy cakap "throw to mommy", aqeef will throw the ball to mommy, bila mommy cakap "kick the ball", sambil duduk, kaki gerak kick the ball dan mulut cakap "dussshhhh"....so comelllll...
8) bila daddy ckp "aqeef, give daddy the remote control", aqeef akan pegi cari remote and merangkak pegi hantar kat daddy.
9) bila mommy jerit "narutoooo" aqeef akan balas "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" sbb dalam iklan tv 3 kan ade script "narutooooo...." "saya datangggg".... so "aaaaa" tu maksud nye saya datang laaaaa....
10) bila mommy tanya, "where is "B"?", aqeef akan dtg kat mommy and selak baju....so "B" adalah.........................................*yer betol...pandai kawan2*
11) dah boleh berdiri sendiri tanpa pegang apa2....semalam jalan setapak aje, pastu terus duduk...









itu je la kot yg sgt buat mommy teruja. kalau nak list semua, sampai esok tak abis...hehehehe... anyway HAPPY BITRHDAY my love..... daddy and mommy love u sooooooooooooooooooo much!!!!!!!!!!!

Thursday, June 2, 2011

redang

nak cerita apa dulu ek... kitorg baru je balik bercuti di redang... sgt best ok... tenang giler. beach was super cantik. dari subang epot, naik berjaya air, 45menet je sampai redang epot. kitorg bertolak kul 3.20pm sampai sana dalam kul 4.15pm. dari epot redang tu, kene naik van ke kampung jetty. perjalanan ambik masa 5 minit naik van. dah kosnye rm10 sorg. bayor je la...tak kan nak jalan kaki kan. dari kampung jetty tu, bot challet datang jemput. naik bot 5 menet jugak dah sampai challet. kitorg duduk kat redang mutiara beach resort. kat situ mmg redang mutiara je. tak de share ngan resort2 lain. so kami je ade kat situ. tak sibuk la kesimpulan nye. so aktiviti hari sabtu main beach volley ball sahaja ptg tu. ade one group ni diorg sampai hari jumaat lagi. so meriah jugak la ade geng2 ni. malam ada bbq dinner.

















ahad 22/05/2001


bgn awal. pegi breakfes. lepas breakfes...snorkling trip... pukul 9.30am. snorkling trip ni mmg betol2 ikot schedule. kalau lambat kene tinggal. nak di jadikan cerita, kitorg dah sampai tempat snorkling, kene patah balik ambik mat saleh ni ngn gf dia. mengamok jugak la pakcik bot tu. mmg la kitorg jalan awal skit. sbb ingat dah tak de org nak join. sekali kene patah balik. aku mmg duduk dalam bot je la sbb bawak aqeef. tp budak beachboy ni volunteer nak pegang aqeef. so aku dapat la terjun sekejap. pastu naik balik. aqeef sgt gembira ok. tak takot plak dia tengah2 laut. kalau kat tepi laut, pasir ngan bunyi ombak tu dia takot giler. sampai menangis kalau kitorg letak kaki dia kat pasir.


petang, next snorkling trip kul 2.30pm. lepas makan tgh hari, siap2 pulak utk next trip. kali ni pegi marine park. aku tak join pun. aku jaga aqeef je. nak di jadikan cerita, aqeef tak sihat. masa hari sampai tu, ade ulser dalam mulut dia. patut dia tak nak makan. pastu perasan ade bijik macam ciken pox kat tgn dia. aku suspect ciken pox la. sekali naik kat tapak tangan ngn kaki je. aku agak kene HFM la. terus call ida tanya pasal HFM sbb pernah baca ida cerita pasal imran kene HFM. tp aku mmg dah risau giler la. dah la kitorg kat tempat org. redang plak tu. mana nak cari klinik. klinik yg ade pun, klinik desa yg tak tahu bukak n tutup pukul berapa. nak pegi klinik tu pun kene naik bot. mmg berdoa je la aqeef tak sakit teruk.

isnin 23/5/2011
pagi bgn awal pegi bergambar di celah2 batu. pastu lepas brekfes, kitorg pegi snorkling lagi. aku dapat turun jugak kejap. sbb aqeef di layan oleh amir the beach boy. suke betol dia ngan amir tu.

petang nye snorkling trip, aku tak ikot. lepak je kat hammock ngan aqeef. electricity diorg shut down time snorkling trip. sbb pakai generator kan. kene la bg rehat generator tu. so sape yg tak ikot g snorkling, tak kan nak duduk dalam bilik. panas nak mampos ok. so kitorg pun lepak je kat hammock sambil tunggu daddy balik. daddy sgt enjoy snorkling. sampai berkilat.

selasa 24/5/2011



HAPPY 2nd ANNIVERSARY to us. dah 2 tahun kitorg bergelar suami isteri. kali ni anniversary kat redang. last year anniversary aqeef dalam perut. kali ni celebrate dengan aqeef. dah 2 tahun bergelar suami isteri...biasa la... mana ade yg perfect kan. gaduh skit2 tu biasa la. sedangkan lidah lagi tergigit... ewaaaahhhhhh. tp tu semua kita buang jauh2 dan harap perkahwinan kita kekal selamanya. thanks abie for the present.





petang kitorg siap2 nak balik. bye bye redang. till we meet again.