Thursday, November 24, 2011

Dear Anon Pertama

terima kasih atas komen anda...ok fine, ko tak nak perkenalkan diri ko. aku rasa aku tahu ko sape...kuang kuang kuang...for your information, aku tak kisah pun org tak suke kat aku. aku tak pernah nak cari pasal ngan org. aku hidup ngan dunia aku. aku tak kacau org. kawan2 aku semua ok je ngan aku...ko tu mesti ade kene mengena ngan si FS tu...sbb tu ko tetiba nak melenting.. aku lawa ke tak lawa ke tak de kene mengena ngan entry aku sebelum ni... yg pasti ko jeles sbb aku mmg LAWA... i know u jeles kannnnn...kannnn....ko tak yah nak kesian kat aku. ko patut kesian kat diri ko sendiri. ko tu yg tak cukup kasih sayang agaknye... pasal ko ckp org tak suke aku tu, aku tak heran pun. ntah2 ramai yg tak suke ko kot... pastu ko nak cakap aku plak...

to you anon pertama, just go to hell with all your comments... kalau ko berani sgt, sila la dtg sini. kite berkenalan...ntah2 ko yg nak scandal ngan aku...kahkahkah...ke ko jeles sbb tak de org nak scandal ngan ko sbb ko yang tak lawa...aku tak heran sgt nak scandal2 ni sbb husband aku dah cukup macho, kacak, bergaya, penyayang, dan semua yg hebat2 ada kat laki aku.....

abie...i love you so much...

PEACE YAWWWW....

Wednesday, November 23, 2011

ni lagi satu manusia

tetiba terpanggil nak tulis satu entry pasal sorg manusia ni. aku namakan dia FS. dia ni keje sini dah lama kot. aku tak kenal dia sgt. dah 2 tahun aku keje sini, ade la berapa patah perkataan je pernah cakap ngan dia. tu pun on work matters. yg lain2 tak de. tp dia ni mulut macam cibai... aku tak tahu kenapa, lepas dia on medical leave lama, dok ospital sbb sakit kepala, dia masuk balik opis dok sibuk cari pasal ngan aku. tak tahu la otak dia "weng" ke ape...tp dia selalu dok cakap aku scandal ngan org tu, scandal ngan org ni... asal nampak aku jalan or makan ngan colleague aku je, si FS cakap aku scandal... aku ni plak, sorg je pompuan dalam team aku. kwn2 lain ade cuma aku mmg selesa g lunch ngan team aku ni...

first time dia ckp aku scandal, okla aku boleh gelak2 sbb aku rasa mende tu joke. tp bila ko dah dok sebut mende yg sama patplohnam kali, boleh menaik kan darahhhhh... so sabtu lepas ade activity kat opis, aku ngan sorg mamat  ni (team aku) jaga command center. so kitorg mmg tak leh nak turun lunch sekali. kene gilir2. happen to be, telephone line whole building disconnected. so semua conference call terpadam. sementara tunggu org2 property up kan telephone system, kitorg lari g makan. aku dah nampak dah si FS ni mkn ngan boss aku. boss aku dah abis mkn, terus datang kat meja kitorg. tgh boss aku ni cakap2...si FS ni menyampuk "dah dah jgn kacau pasangan ni tgh makan".... da aku pun terus............. 'HEYYYYYYYYYY..........ko tu jaga sikit mulut ko... ko jgn ingat org tak tau cerita kau...ko ingat ko tu baik sgt ke... yada yada yada..." pastu si mamat yg makan ngan aku terus cakap "dah la mazura....dah la dah la..."....tangan aku sampai menggigil marah... aku terus hempas pinggan makan aku yg aku baru makan separuh... tak kenyang lg... aku dah stop sbb aku marah sgt.... aku terus g basuh tangan...nak terus kejar si FS ni, tp kwn aku ni tak bg... kalau tak, mmg makan kasut la si FS ni ngan aku...

kitorg terus naik opis, dan kawan aku ni terus g jumpa FS bgtau yg aku mmg marah ngan dia. ptg tu semua dah balik, tak de sape dalam conf room tu, si FS datang nak mintak maaf. aku tak bercakap pun ngan dia. yg aku cakap "aku mmg marah kat kau"...pastu yg lain2 aku ckp "ntah lahhh"...

this entry is dedicated to FS... aku mmg benci ko FOREVER...tak yah la nak berbaik2 ngan aku. once aku dah benci, aku mmg akan benci kau sampai kau mampos... titik nokhtah...

*to abie...sorry entry luahan perasaan lagi...jgn marah yer....

Monday, November 14, 2011

ade seorg kawan, tanya kenapa dah lama tak update blog...sorry la my fans....*bajet ramai*...i iz very the bizi uolsss... i bizi sebab 7 hari seminggu hidup i mmg full...isnin sampai jumaat i keje, sabtu ahad kelas...bila tak de kelas, time tu nak kemas rumah yg macam tongkang merong mahawangsa, time tu la nak walk walk... time tu la nak spend time with my loves... *nampak tak betapa bizinye saya...nampak tak??? nampak tak???*...bagus kalau nampak...
byk mende nak cerita sampai tak tahu nak ikot turutan yg mana... belaja macam tu la...selama belaja ni, sekali je aku bukak buku kat rumah, itu pun sebab nak test...kalau tak mmg haram....buku tu terpenyek la dalam beg sampai la minggu berikutnya, masa dalam kelas je bukak. so far mmg la rasa penat nak belaja, tp perjalanan kene la terus kan. tak kan nak stop plak. tgk la sem ni macam mana, kalau agak2 so-so je, kite pun so-so la jugak...tp my husband sgt sgt sgt supportive. tak pernah nak down kan aku...i love u laaa....

aqeef....byk cerita pasal budak kecik ni...tok subang baru belikan tricycle. happy oooo... lagu feveret dia move like jagger.asal bukak ipad je nak "mo te tet ter"... cartoon feveret chunginton and dibo the give dragon. ipad mmg selalu jd mangsa baling sbb berebut ngan daddy dia. kalau mengamuk plak...subhanallah...boleh bergegar rumah. tp selalu nye mengamok sbb mengantok. manja tu tak yah cakap la....daddy kalau tak de bukan main lagi cari daddy dia. kalau ade, asyik nak gaduh je... lagi 2 hari aqeef dah masuk 17 months. dah besar dah anak mommy sorg ni...we love u so much my dear....

*ni gambar kitorg amik kat photolicious.