Friday, August 17, 2012

SELAMAT HARI RAYA KAWAN KAWAN

saya masih bekerja hari ni...sgt syok bila dapat duit raya from dato' wahid. tp bila check m2u, income tax potong 30% kottttttttt.........tension giler....aku dah boleh beli satu henbeg hoiiii ngan duit income tax tu.....anyway, AlhamduLillah dengan rezeki yg ada. tgh2 buat keje, CEO pulak datang bg duit raya....yeay dapat duit raya lagi....hehehe....so ari ini semua org muka atak sinyiummmmm....

di kesempatan ini, aku nak wish selamat hari raya kepada semua. mohon maaf zahir dan batin. kalau ade terkasar bahasa, tergurau lebih....harap di maafkan...selamat pulang ke kampung dan selamat kembali....byeeee....i love uolssss....


Friday, July 20, 2012

helllooooooo....

first of all nak wish selamat berpuasa to all....hari ke hari nak update blog tp asyik bz je...bz kewwww??? bz wooooo ngan keje2 buruh... maklumla aku kan keje buruh...

aqeef now dah TWO years young....mcm biasa no big birthday celebration. cuma bawak dia mkn kat tgi fridays. masa brother2 tu nyanyi birthday song kat dia, terkejut dia. apahal diorg ni ramai2 serbu aku ni....jakun sikit la. and we were having fun. atok and maklong joing us for the dinner.

arinimasuk 10days aqeef's weaning off. so far so good. cuma ade la perangai pelik as if tdo pun dah lambat. pastu nak tdo ngan robot la, ngan lorry la, ngan aeroplane la, ngan glove moto daddy la...berpusing2 tdo. and ade 2-3 malam terjaga menangis2 nak t*t*k...no wayyyyy nakkk...once dah wean off, no turning back...

aku....mmg ade depression sikit sbb rasa sedih tak bg. perasan bercampur2...sampai sakit kepala teruk...hahaha...sakit kepala tu pikir lain tu...ahahha...pikir macam mana nak jd billionaire...hahaha...mmg la sakit kepala....

akhir kata, SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK to all my readers...*ade ke???*...anyway....mohon ampun dan maaf jika ade tersalah kata,tersilap bahasa...saya sayanggggg kawan2 sayaaaa.....



Monday, June 11, 2012

quick update

aku ade byk nak cerita...ok yg pertama...mak dah selamat pegi umrah...dah balik dah pun sabtu lepas. semalam dia berehat je kat rumah. penat kata nya...kaki bengkak sikit. lepas hantar mak g umrah selasa 29 may 2012, esok nya 30 may 2012, aku buat d&c. *sila google pada yg tak tahu*... 


welcome home mom!!!!
aku miss abortion...kandungan aku 9 weeks. aku stained yg sgt lama dekat 3 weeks. tak tahu la salah aku ke ape sbb masa awal2 tak pegi gynae. tp kire awal la jugak aku g gynae kan. aku ingat stained biasa. sbb masa pregnant kan aqeef, aku ade stained jugak masa 6 weeks. tp doctor ckp bukan salah sapa2, or salah makan ke ape....masa scan, mmg tak nampak heart beat ke apa. patut nye at 8 weeks, dah ada heart beat. so doctor pun explain la yg ada sarung je, janin nye tak de. so masa awal2 doctor exlplain relex lagi. bila langkah kuar je bilik doctor, aku terus nangis...waaaaaa sedih la... sbb mmg dah excited nak tambah lagi satu. tp pikir2 balik, ade hikmahnye... so lepas buat d&c, aku mc for 2 weeks...

before to the OT room
nak dijadikan cerita, kitorg mmg dah booking tioman awal2 lagi. so memandangkan keadaan aku ok, kitorg pegi jugak tioman on saturday. tioman aku rasa sgt crowded...mungkin sbb cuti sekolah. tp tak macam dulu la senang cerita. redang still the best. tioman nye trip ni adalah trip utk celebrate my birthday and aqeef's birthday. thanks daddy bwk mommy n aqeef jalan2...
smileeee
aqeef miminggggg...

aqeef & mommy
naik motor vrooommmm
smileeeee
naik kayak ke banggggg
pasangan paling romatik kat tioman....auwwwww....
salang
mana aku kisah
going to sleep...
6 June 2012, my 30th birthday. mak aiiiii dah 30 dah aku. rasa macam masih 21 tahun. sentiasa muda remaja...hahahaha....Alhamdulillah, i'm still alive and breathing...thank you Allah....at this age, i have my lovely husband, a lovely son, i lovely mother.... tepat jam 12am, tetiba hati ni rasa sebak sgt. rasa nak nangis semua ada. i have a great birthday celebration with my loves at tony roma's. thanks sooooo much hubby for the dinner and the lovely presentsssss..... amboi macam byk je present nye....hahahaha...byk la kalau lebih dari 1 kan???kannn???


thanks hubby....
happy 30th birthday to me!!!!! muka bertambah gelap sbb baru balik tioman... *dah mmg gelap bertambah gelap*
 10 June 2012, we celebrate aqeef birthday kat rumah my sister. excited maklong aqeef nak bake cake utk aqeef ... maklong bake red velvet cake for aqeef....kek sgt sedapppppp...aqeef malu2 kucing masa semua nyanyi happy birthday to you kat dia... hehehe... mohammad aqeef will turns 2 this 16 june 2012. may u be a good son my dear... mommy and daddy love you sooooooooo much...
red velvet cake by mak long....thanks so muchhh....

Thursday, April 19, 2012

zukhirman salim

takziah utk ko and family. even though arwah napi not my good fren, i feel the sadness of losing him. kiman, adik ko mmg seorg yg sgt kuat. kite tengok keadaan dia pun kite terpikir macam mana he has that strong heart and feeling. mak ko lagi la seorg yg sgt tabah. being at his side every minutes and seconds. apa2 pun ko kene tabah. semoga arwah tenang di sana....

"Wanting him is hard to forget, loving him is hard to regret, losing him is hard to accept, but even with all the hurt we've felt, letting go is the most painful yet."

hanafiah salim....semoga engkau tenang di sana. we love you soooo muchhhh....

Tuesday, March 20, 2012

nak jugak update

home button iphone rosak. nasib baik masih ada warranty. yappadaaaa...baru pakai 9 months.so skrg kene antar celcom balik sbb pegi machines diorg tak ambik kalau fon tu beli dari celcom. kene antar kat celcom balik. so lepas ni hubby akan pakai iphone tu. saya kembali kepada blackberry kesayangan. sila la add saya kembali ke bbm contact anda. hehehe...

aqeef now is 21months old. 3 months to go to 2 year old. he is big boy now. mommy and daddy love you so much darling. be good ok.


aqeef pow atok 



Friday, February 24, 2012

etiqa annual dinner

tahun ni etiqa annual dinner ialah "sarong nite"...yer sarong hokay... theme yg aku rasa ntah ape2... event kat sunway lagoon... yer sunway lagoon surf beach... tempat yg berpasir... ramai la yg berbikini...

aku??? of coz la aku berbikini jugak... kan kat beach... hekhekhek...acah mak enon...aku pakai apa saja yg ade dalam almari baju aku. no beli beli... belasah saja asalkan bersarong badan aku ngan baju n seluar. makan pun tak best...mkn buffet paling menyampah sbb org akan berebut2 macam 30 hari tak makan... kalau tak rebut kang abis plak kan.. so end up aku tak pegi ambik mknan pun. aku tumpang je mknan kawan2 aku. kawan aku ambik naan, ayam tandoori, lamb, satay...ermmm apa lagi ek...

lucky draw??? aku tak menang apa2 luckly draw pun. mmg tak lucky langsung. balik dengan hati yg kecewa. owh yer, paling kelakar dapat goodies, yg isinye twisties, kacang, and lizard yg isi pasir tu. mmg bengong nak mampos goodies. bg la mende berfaedah skit. ok tak nak komen byk2 kang kene chopped plak... hahahaha...

dan satu lagi...ni paling kelakar...korg agak2 org yg pakai macam mana yg menang best dress. cer teka cer teka...teka la cepat.... okla...aku bg tau...pompuan berkemban menang best dress. macam harammmm...ramai lagi kot yg pakai lawa. tak paham aku. owhhhh plisssss.... nak je aku paste gambar kemban tu, kang kene saman plak...hahahaha...

ni la sarong aku

pah, nel n me

bff forever

with baby and one of EVP

3 suara

my team, beh

my team, syafiq

Wednesday, February 8, 2012

cuti-cuti malaysia 2012 #1

destinasi cuti2 malaysia kami yg pertama utk tahun 2012 tadaaaaaaaa........bukit tinggi... konon nak surprise kan hubby, tp rupanya dia ada paint ball training on the date yg aku booking tu. sib baik boleh tukar awalkan sehari. kami pegi sana on 4th february 2012. bermalam kat sana satu hari je. ahad dah balik sini. cuaca tak sejuk langsung kat sana. panas berdentum. berpeluh2 jalan kat japanese village tu. aqeef having fun sbb dapat bg makan ikan. dia excited ambik makanan ikan tu kat tangan aku. bukan nya dia nak tgk ikan yg byk tgh makan kat dalam air tu. hahaha... malam dinner kat situ. food ok la...tak de la sedap sgt. tp tak de pilihan sbb kedai2 kat situ saje. next holiday will be on MAY errrrr maybe. where??? tak tahu lagi. anniversary kene la tempat best sikit kan abie kan..kan kan kan.....



ini adalah kami sekeluarga :)


my hemmmsemmm boys...



siap jengket kau... 








daddyyyy nooooo!!!


hands








what is that daddy???


love muahhh muahhh muahhhh